Sekso pozos ir jų įtaka santykiams

Sekso pozos ir jų įtaka santykiams

Niekam ne paslaptis, kad seksas poroje yra labai svarbus. Tyrimais įrodyta, kad kokybiškas lytinis gyvenimas ilgina gyvenimo trukmę, mažina įvairių ligų riziką, padeda išvengti streso bei su tuo susijusiais padariniais, ir, žinoma, stiprina  partnerių ryšį bei gerina tarpusavio santykius. Natūralu, kad gali atsibosti kas kartą rinktis vieną ir tą pačią pozą, todėl noras eksperimentuoti ir išbandyti kažką naujo visada yra sveikintinas. Tai į jūsų lytinį gyvenimą gali įnešti visiškai naujų prieskonių ir taip pat gali maloniai nustebinti jūsų antrąją pusę. Taigi, kokios sekso pozos gali dar labiau pakurstyti aistrą miegamajame?

Geriausios sekso pozos

Žinoma, geriausios sekso pozos yra tokios, kurios teikia daugiausiai malonumo abiem partneriams. Statistika rodo, kad patirti orgazmą moterims neretai yra kur kas sunkiau nei vyrams, todėl verta išbandyti tokias sekso pozas, kurios garantuotų dar didesnę stimuliaciją ir nepakartojamus pojūčius. Viena tokių pozų yra vadinamoji „Raitelė“: partneris atsigula ant nugaros, o moteris atsisėda ant viršaus. Moteris gali pati kontroliuoti įsiskverbimo gylį, kampą ir tempą, todėl tai gali užtikrinti dar malonesnę patirtį. Ši poza gali turėti ne taip ir mažai variacijų, be to, moteris gali ne tik bandyti šokinėti aukštyn ir žemyn, bet taip pat ir siūbuoti pirmyn ir atgal. „Atbula raitelė“ – tai viena šios pozos variacijų. Vyras turi atsigulti ant nugaros, o moteris – atsisėsti ant jo nugara į veidą. Taip pasikeis varpos padėtis, todėl bus galima stimuliuoti kitas makšties zonas. Vienas didžiausių šios pozos privalumų yra tai, kad sekso metu vyras turi galimybę stimuliuoti moters klitorį.

Oralinio sekso pozos

Oralinio sekso pozos taip pat siūlo gana nemenką įvairovę, todėl norintys išbandyti kažką naujo tikrai turi iš ko rinktis. Jums įdomu, kokios oralinio sekso pozos yra vienos populiariausių ir mėgstamiausių? Pateiksime keletą pavyzdžių.

Oralinio pozos jam:

  • „Boso kėdės“ poza patinka daugumai vyrų, nes tai padeda atsipalaiduoti ir tiesiog mėgautis maloniais pojūčiais. Vyras turi patogiai įsitaisyti ant lovos ar kėdės, o moteris turi atsiklaupti prieš vyrą ant kelių.
  • „Originali“ poza: vyras turi atsigulti ant nugaros ir šiek tiek praskėsti kojas. Moteriai reikia atsigulti ant pilvo ir padėti savo galvą ant vyro tarpkojo, kad galėtų jį stimuliuoti burna ir lūpomis.

Oralinio pozos jai:

  • „Vyniotinio“ poza: vienas didžiausių šios pozos privalumų yra tai, kad moteris oralinio sekso metu gali mėgautis kontrole. Vyras turi atsigulti ant nugaros, o moteris – atsisėsti jam ant veido, kad jos kojos būtų skirtingose partnerio galvos pusėse. Ši poza užtikrina geresnį priėjimą prie moters lytinių organų, taigi, tai gali užtikrinti tiesiog nepamirštamus pojūčius.
  • „Sklendžiančio erelio“ poza padeda moteriai atsipalaiduoti ir pasimėgauti nuostabiais pojūčiais. Moteris turi atsigulti ant nugaros, sulenkti ir praskėsti kojas. Vyrui reikia atsigulti ant pilvo ir pasislinkti į priekį.

Sekso pozos nėštumo metu

Svarbiausia yra tai, kad sekso pozos nėštumo metu moteriai nekeltų jokio diskomforto. Nors šiuo gyvenimo laikotarpiu gali būti pasirenkamos kone visos sekso pozos, tačiau kai kurios jų yra patogesnės nei kitos. Taigi, kokias pozas rinktis nėštumo metu?

  • „Raitelės“ poza: tokioje pozoje partneris gali moterį glamonėti, o ji gali lengviau kontroliuoti įsiskverbimo tempą, gylį ir kampą.
  • „Misionieriaus“ poza: nors klasikinis šios pozos variantas nėra labai patogus, tačiau šią pozą galima šiek tiek patobulinti. Pavyzdžiui, moteris gali atsigulti ant nugaros, plačiai pražergti kojas ir sulenkti jas per kelius arba uždėti partneriui ant pečių. Kad būtų dar patogiau, moteris po klubais gali pasidėti pagalvėlę.
  • „Šaukštelio“ poza taip pat puikiai tinka nėštumo metu, nes ji beveik nereikalauja moters pastangų. Ši poza ypač tinka trečiajame nėštumo trimestre, kuomet seksas gali būti nepatogus dėl gerokai padidėjusio pilvuko. Moteris atsigula ant šono, o vyras, gulėdamas už jos, gali įsiskverbti.

Pačią patogiausią ir maloniausią sekso pozą galėsite atrasti eksperimentuodami. Jei gydytojai leidžia mylėtis iki pačių paskutinių nėštumo dienų, seksas netgi gali pagerinti moters savijautą ir palengvinti gimdymą. Nėštumo metu kartais baiminamasi galimų infekcijų, todėl šiuo laikotarpiu gali būti naudojami  prezervatyvai, o esant makšties išsausėjimui – lubrikantai.

Misionieriaus poza 

Nors misionieriaus poza gana dažnai laikoma pernelyg nuobodžia ir net neverta dėmesio, tačiau tikrai nepelnytai: nereikėtų pamiršti, kad šios sekso pozos variacijų gali būti tikrai nemažai. Pavyzdžiui, kai norisi kažko naujo, vyras gali pakilti kiek aukščiau nei įprastai, o vietoj įsiskverbiančių judesių atlikti slydinėjančius. Tokioje pozoje yra dar intensyviau stimuliuojamas klitoris, todėl moteris gali mėgautis dar malonesniais potyriais. Kai norima, kad klitorio stimuliacija būtų dar stipresnė, galima atverti lytines lūpas (tą galima atlikti pirštais). Sekso metu moteris gali po klubais pasidėti pagalvėlę, nes tai padės pakeisti įsiskverbimo kampą. Jei sekso metu bus naudojamas lubrikantas, tai dar labiau padidins slydimą. Gali būti tikrai karšta!

Kamasutros pozos

Jei siekiate, kad lytinis aktas truktų dar ilgiau, jums gali patikti šios kamasutros pozos:

  • „Side by side“ poza: nors ši poza yra labai panaši į „Šaukštelio“, tačiau jos versija yra kiek patobulinta: mylintis šia poza, partneriai yra atsisukę vienas į kitą. Abu atsigulkite ant šono, tačiau vyras turi būti kiek žemiau nei moteris. Nors pradžia gali būti kiek nesklandi, tačiau labai greitai įvaldysite šią pozą.
  • „Sit on the throne“ poza: įvaldyti šią pozą bus tikrai labai paprasta, o didelį malonumą patirs abu partneriai. Vyras turi atsisėsti ant kėdės, o moteris – atsukti jam nugarą ir atsisėsti ant jo kelių. Kontrolė atiteks moteriai: ji pati galės pasirinkti tempą ir įsiskverbimo gylį.

Šuniuko poza 

Nors šia poza dažniausiai užbaigiami sekso žaidimai, tačiau „Šuniuko“ poza taip pat gali ilgiau mėgautis seksu. Jei siekiate prailginti lytinį aktą, rinkitės šiek tiek modifikuotą versiją: moteris turi atsiklaupti ant kelių ir rankomis remtis į paviršių, o vyras turi klūpoti už jos. Moteris pamažu gali keisti kampą ir leistis ant pilvo, kol visiškai atsiguls. Vyras turi atsižvelgti į moters judesius ir prisitaikyti prie jos diktuojamo ritmo.

Šaukštelio poza

„Šaukštelio“ poza  labiausiai patinka partneriams, kurie sekso metu nori jausti dar didesnį artumą. Abu partneriai guli ant šono, o vyras įsiskverbia iš galo. Partneriui bus lengviau įsiskverbti, jei moteris sulenks vieną koją. Ši poza puikiai tinka tada, kai norisi, kad lytinis aktas truktų kuo ilgiau, nes įsiskverbimas tokioje pozoje nėra labai gilus.

Pjur Woman Vegan 100 ml - lubrikantas yra veganiškas, nes jame nėra gyvulinės kilmės produktų ir jo gamyboje nebuvo atlikinėjama joki...
Super Rutscher Anal 100 ml - analinis lubrikantas vandens pagrindu, užtikrinantis malonų, švelnų įsiskverbimą. Šio lubrikanto ...
ID Millenium 30 ml - neįtikėtinai stipri ir galinga silikono formulė. Keli lašai šio ID Millennium ilgalaikio silikono lubrika...
Pjur Power Premium Cream 500 ml - hybridinis lubrikantas silikono ir vandens pagrindu. Šis lubrikantas sukurtas toms poroms kurios už...
Pjur MED Premium Glide 100 ml - silikoninis lubrikantas pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų. Itin švelnus, ilga...
Durex Play Feel Original 50 ml - klasikinis lubrikantas sukurtas vandens pagrindu. Jei jums reikalingas kasdieninis paprastas natūralus lubr...