Kaip atstatyti potenciją po prostatos operacijos?

Kaip atstatyti potenciją po prostatos operacijos?

Prostatos vėžys – tai dažniausia Lietuvos vyrams diagnozuojama onkologinė liga. Jei prostatos vėžys pastebimas ankstyvose stadijose, galima išvengti operacijos, tačiau kas kita, jei liga pastebima per vėlai. Deja, net ir sėkmingai gydomas vėlyvų stadijų prostatos vėžys nepraeina be pasekmių. Po prostatos operacijos daugumai vyrų tenka susidurti su potencijos sutrikimais.

Erekcijos sutrikimai vargina 20-80 procentų pacientų

Po prostatos operacijos maždaug 20-80 procentų pacientų skundžiasi sumažėjusiu lytiniu pajėgumu. Taip nutinka dėl to, kad operacijos metu gali būti pažeidžiami nervai, kurie dalyvauja erekcijoje. Šie nervai yra maždaug plauko storio, todėl juos išsaugoti tikrai nėra paprasta. Vis dėlto, po operacijos tikrai nereikia vengti lytinių santykių: kuo greičiau atkursite savo seksualinį gyvenimą, tuo greičiau galėsite atstatyti lytinę funkciją. Taigi, kaip atstatyti potenciją po prostatos operacijos?

Kokios priemonės gali padidinti lytinį pajėgumą?

Skiriamos priemonės visada priklauso nuo konkretaus atvejo. Dažniausiai taikomi šie potencijos atkūrimo metodai:

  • Papildai vyrams potencijai gerinti;
  • Geriami vaistai: gali būti skiriamas tadalafilis, vardenafilis ar kiti medikamentai;
  • Tepami kremai: erekciją gali sustiprinti ant varpos tepami kremai;
  • Žemo dažnio smūginė bangų terapija;
  • Penio pompos;
  • Varpos implantas: šis metodas įprastai taikomas tada, kai kitos priemonės nėra veiksmingos;
  • Įprasto gyvenimo būdo koregavimas.

Vaistai ir papildai

Erekcijos stiprinimui gali būti vartojami įvairių tipų vaistai, kurių pasirinkimas yra tikrai nemažas. Vis dėlto, tikrai nėra reikalo eksperimentuoti ir rizikuoti savo sveikata. Tinkamus vaistus jums parinks gydytojas, kuris atsižvelgs į įvairius nusiskundimus ir gretutines ligas (jei tokių yra). Kas kita – maisto papildai, kurie dažniausiai yra gaminami iš natūralių veikliųjų medžiagų. Šie papildai sudėtyje neretai turi įvairių vitaminų, mineralų ir bioaktyvių medžiagų, galinčių normalizuoti kraujotaką ir pagerinti lytinę funkciją.

Tepami kremai

Erekcijos stiprinimui gali būti naudojami įvairūs kremai, kurie aktyvina kraujotaką, ir todėl varpa tampa tvirtesnė ir standesnė. Įvairūs kremai ne tik padeda sustiprinti erekciją, bet taip pat lytinių santykių metu leidžia mėgautis dar intensyvesniais pojūčiais. Rinkoje galite rasti ne tik tepalų, bet taip pat ir purškiklių ar gelių, kurie leis mėgautis dar kokybiškesniu seksu.

Penio pompos

Šios priemonės potencijai gerinti yra vienos populiariausių vyrams skirtų erotinių prekių vyrams, ir tai tikrai nekelia nuostabos. Penio pompa padeda greičiau patirti erekciją: kai varpa įstatoma į pompos kolbą ir yra pumpuojama, susidaro vakuumas, skatinantis kraujotaką genitalijose. Erekcija pasiekiama greičiau ir išlieka ilgiau. Naudojant penio pompą, erekcija išsilaiko maždaug 20-30 minučių, o tuomet, jei ši priemonė naudojama kas dvi dienas, galima tikėtis potencijos sustiprėjimo. Penio pompos yra kelių tipų: klasikinės, automatinės, vandens pompos ar stimuliuojančios.

Žemo dažnio smūginė bangų terapija

Tai – inovatyvus ir neinvazinis erekcijos sutrikimų gydymas. Šis metodas intensyvina kraujotaką ir skatina naujų kraujagyslių susidarymą. Specialiu aparatu sukeltos bangos nukreipiamos į vyro genitalijas ir sukuria kraujagyslių atsinaujinimo bei naujų kraujagyslių susidarymo procesus. Naudinga žinoti, kad būtent pablogėjusi varpos kraujotaka yra dažniausia erekcijos sutrikimų priežastis, pasireiškianti 40-80 metų vyrams, todėl šis metodas gali padėti išspręsti sumažėjusios potencijos problemą. Tai – visiškai neskausminga procedūra, trunkanti maždaug 20 minučių. Gydymo kursas įprastai apima 6 procedūras, o sunkesniais atvejais gali prireikti 12-24 procedūrų.

Varpos implantas

Sudėtingais atvejais, kuomet kitos erekcijos atkūrimo priemonės nėra veiksmingos, gali būti skiriamas varpos implantas. Šiuo metu yra siūlomi dviejų tipų implantai: lankstūs arba užpildomi skysčiu. Jei pasirenkamas lankstus implantas, į varpą įstatomas lankstus silikoninis vamzdelis. Lytinių santykių metu varpa yra atlenkiama, o vėliau – užlenkiama. Nors tokie varpos implantai yra gana nebrangūs, tačiau jie turi nemažai trūkumų (pavyzdžiui, varpa visada atrodo standi). Kur kas inovatyvesnis sprendimas – implantas, užpildomas skysčiu. Tokio implanto mechanizmas yra labai sudėtingas: į varpą įstatomi silikoniniai tuščiaviduriai vamzdeliai, o į kapšelį – mygtukas, įjungiantis mechanizmą. Pilvo ertmėje implantuojamas vandens pripildytas rezervuaras. Kai norima sukelti erekciją, reikia paspausti kapšelyje esantį mygtuką, kuris aktyvuoja skysčio ištekėjimą iš vandens rezervuaro. Vanduo užpildo tuščiavidurius vamzdelius, ir tuomet įvyksta erekcija. Nors šis implanto tipas yra gerokai sudėtingesnis, tačiau dauguma pacientų patvirtina, kad toks sprendimas padėjo ženkliai pagerinti pasitenkinimą lytiniais santykiais.

Kas dar gali padėti?

Rekomenduojama atsikratyti žalingų įpročių ir daugiau mankštintis. Taip pat į savo reguliarų mitybos racioną vertėtų įtraukti tam tikrus maisto produktus, kurie padeda stiprinti potenciją:

  • Arbūzai: arbūzuose yra citrulino, kuris padeda organizmui gaminti azoto rūgštį. Įrodyta, kad šis arbūzuose esantis komponentas didina lytinį potraukį ir stiprina erekciją.
  • Avokadai: šiuose vaisiuose yra vitamino B6, kuris suteikia energijos ir gerina lytinę funkciją.
  • Bananai yra puikus kalio ir magnio šaltinis. Šie vaisiai yra naudingi ne tik potencijai, bet ir bendrai organizmo sveikatai.
  • Granatai yra veiksmingas natūralus vaistas nuo impotencijos, nes šie vaisiai gerina kraujotaką ir gali nukreipti kraujo tekėjimą į lytinius organus.
  • Juodasis šokoladas mažina įtampą ir stresą. Tai – dar ne viskas: juodajame šokolade yra fermento bromelaimo, kuris skatina lytinį potraukį ir gerina erekciją.
  • Kiaušiniai: kiaušiniuose yra vitaminų B5, B6 ir D, kurie atpalaiduoja kraujagysles ir stiprina erekciją.
  • Špinatai laikomi natūraliu vaistu nuo impotencijos. Šiose žaliose daržovėse yra magnio, geležies, ir vitamino E.
  • Graikiniai riešutai: šiuose riešutuose yra Omega-3 riebalų rūgščių ir vitamino B3, kurie gerina kraujo tekėjimą į genitalijas.

Priemonių, kurios gali atkurti potenciją po prostatos operacijos, yra ne taip ir mažai, todėl kiekvienu atveju tikrai galima atrasti tinkamiausius sprendimus. Atminkite, kad kuo anksčiau pradėsite ieškoti pagalbos, tuo greičiau galėsite mėgautis visaverčiais lytiniais santykiais ir nesibaiminti dėl galimų nesėkmių.

Sex Energetikum 50+ maisto papildas erekcijai ir potencijai stiprinti, kuris specialiai sukurtas vyrams nuo 50 metų ir vyresniems. Vitaminų ...
Powerect Pleasure Enhancing Cream - kremas vyrams, erekcijai stiprinti. Kremas pagamintas iš aktyvių egzotiškų augalinių ingre...
Power Bullets yra inovatyvus maisto papildas, galintis sustiprinti erekciją ir pagerinti seksualinį potraukį. Iki 40% efektyvesnis poveikis ...
Arzex White 2 kaps. – naujas žingsnis į didesnį seksualinį pajėgumą Atraskite Arzex White – efektyvų ir patikimą maisto papildą,...
X Power Penis Size Caps - maisto papildai vyrams, skatinantys erekciją ir didinantys varpos apimtis. Šie X Power Penis Size Caps...
Andropharma Penis Herbal Food Supplement - vitaminai skirti vyrams, pagerinti erekciją ir lytinį potraukį. Tai puikios formulės vitaminai, k...