Ovuliacijos stimuliacija, skatinimas

Ovuliacijos stimuliacija, skatinimas

Planuojant nėštumą ovuliacijos sekimas yra labai rekomenduojamas. Tikrai ne kiekviena pora jai skiria dėmesį, kadangi bijoma, kad tokiu atveju seksas taps lyg darbu, kurį reikia atlikti konkrečiu metu. Taigi, bent jau metus laiko leiskite sau nesekti ovuliacijos, kadangi tai yra periodas per kurį pastoti yra visiškai normalu. Ir jokio skirtumo ar pastojimas bus po pirmo ciklo, ar po 10-ies – tai yra norma.

Tačiau jeigu sveikai porai, kuri metus mylėjosi reguliariai, pastoti nepavyksta – tuomet dažniausiai siūloma pradėti ieškoti priežasčių – kodėl. Taip pat verta daugiau dėmesio skirti ir pačiai ovuliacijai, koncentruotis tiek seksu tomis dienomis. Galiausiai, verta dėmesio yra ir ovuliacijos stimuliacija, kuri padidina pastojimo tikimybę.

Ovuliacijos sutrikimai

Pasitaiko tokių atvejų, kai moteriai nevyksta ovuliacija. Arba ji yra nereguliari. Abiem atvejais dažniausiai pastojimo tikimybė yra kiek mažesnė, taigi, sunkiau „pagauti“ vaisingas dienas. Taip gali nutikti dėl daugelio priežasčių:

  • Streso.
  • Didelio arba mažo KMI.
  • Per didelio sporto kruvio.
  • Dėl sutrikusios hormonų pusiausvyros.
  • Esant reprodukcijos problemoms.
  • Ir t. t.

Ne visada medikai gali paaiškinti, kodėl sutrikimai yra. Sutrikimas gali būti laikinas arba ilgalaikis. Svarbiausia, kad yra sprendimas, tai yra, ovuliacijos skatinimas.

Ovuliacijos funkcijos sutrikimo tyrimai, kurie padeda diagnozuoti problemą:

  • Ultragarsinis tyrimas.
  • Hormonų tyrimai.
  • LH arba ovuliacijos testų rinkiniai.

 

Nevaisingumas ir ovuliacija

Ovuliacijos skatinimas – gydymas vaistais. Moterims yra skiriami medikamentai, kurie stimuliuoja kiaušides, tad didėja folikulo užaugimo tikimybė. Tuomet jame gali subręsti kiaušialąstė.

Sutrikusios ovuliacijos arba nevaisingumo priežastys gali būti veikiamos šių veiksnių:

  • Vyresnis amžius (nuo 35-erių metų).
  • Policistinių kiaušidžių sindromas.
  • Kiaušintakių pakitimai.
  • Endometriozė.
  • Gimdos miomos.
  • Netinkama gyvensena: rūkymas, antsvoris arba per mažas svoris, vaistų vartojimas.
  • Įvairios kilmės lytiniai sutrikimai.

Norint sužinoti ar Jums vyksta ovuliacija – siūlome atkreipti dėmesį į kelis požymius, kurie pasireiškia daugeliui moterų. Visgi, jeigu jų nėra – tai tikrai nereiškia, kad ovuliacija nevyksta. Galbūt esate viena tų laimingųjų, kuri ovuliacijos metu nejunta jokio diskomforto.

● Per OV gleivės tampa permatomos ir slidžios, kaip kiaušinio baltymas.
● Juntami PMS simptomai: bloga nuotaika, pilvo maudimas apačioje.
● Ovuliacijos metu moterims labai dažnai pakyla kūno temperatūra.

Svarbiausia yra suprasti, kad ovuliacijos skatinimas – normali ir daugeliui moterų reikalinga procedūra. Nereikia jos baimintis. Tai nereiškia nevaisingumą. Moteris turėtų išsikalbėti apie tai, kas jai kelia stresą. Ypač – su savo partneriu, kurio palaikymas tokios procedūros metu yra labai reikalingas.

Deon Black iliustracija iš Unsplash

Deon Black iliustracija iš Unsplash.com

 

Kaip padidinti pastojimo tikimybę?

Galima išbandyti kelis metodus, kurie padidina pastojimo tikimybę.

 

Atsipalaidavimas

Gaila, kad seksas tampa darbu. Tuomet dažniausiai pastoti net tampa sunkiau, kadangi pora neatsipalaiduoja, stengiasi ir pyksta, kad rezultato nėra. Atminkite, kad seksas – tai ne tik reprodukcija, tačiau ir malonumas.

 

Lubrikantas

Išbandykite lubrikantus, kurie yra skirti pastojimui. Žinoma, esant sveikatos sutrikimams lubrikantas pastojimui nepadės, tačiau kol dar nėra diagnozės – tai gali būti puikus papildomas pastojimo „įrankis“.

 

Sveika gyvensena

Pastoti dažniausiai lengviau pavyksta toms poroms, kurių abu partneriai gyvena sveikai. Normalus KMI, gera fizinė ir psichologinė būklė – tikrai padidins šansus. Galiausiai, patys jausitės geriau. O juk moteriai dar teks išnešioti vaisių. Pirmiausia reikia tinkamai pasirūpinti savimi, kad būtų galima rūpintis kitu.

 

Sveika psichologinė būklė

Ne vienas tyrimas yra parodęs, kad sutrikusi psichologinė būklė mažina pastojimo tikimybę. Ne tik moterims, tačiau ir vyrams. Reikia tinkamai subalansuoti darbo ir poilsio režimą, kad abu poroje jaustųsi gerai, mėgautųsi procesu iki pastojimo.

Pastojimo tikimybei didinti yra rekomenduojama lytinius santykius turėti tris–keturias dienas iki ovuliacijos ir, žinoma, ovuliacijos dieną.

€ 8,39
Išparduota
Skyn Oh Baby - vandens pagrindo gelis, be parabenų, palaikantis spermatozoidų mobilumą. Aksominio švelnumo gelis drėkina ir sutepa in...
FertiTop Femme 60 caps.: moterų subalansuotas maisto papildas Puikiai tinka norinčioms planuoti šeimą ar tiesiog pagerinti savo repro...