Kaip užmauti prezervatyvą?

Kaip užmauti prezervatyvą?

Prezervatyvai yra tarp populiariausių apsaugos nuo lytiniu keliu plintančių ligų ir nepageidaujamo nėštumo priemonių. O populiarumą lemia aukštas efektyvumas, taip pat patraukli kaina. Prezervatyvai bene prieinamiausios priemonė ir tiems, kurie paauglystės amžiuje leidžiasi į meilės nuotykius ir nori pasirūpinti savo bei partnerės sveikata. Tačiau taip jau nutinka, kad pradedantieji ne visuomet žino, kaip užmauti prezervatyvą teisingai, mat užmautas netinkamai jis gali neatlikti savo funkcijos. Štai keli patarimai, kurie padės nesklandumų išvengti.

Mauname prezervatyvą: kaip tai padaryti teisingai?

Nustebtumėte sužinoję, kiek daug žmonių prezervatyvus naudoja neteisingai! Todėl net jei manote, kad žinote, kaip tai daryti, skirkite kelias minutes ir paskaitykite, ką rašome toliau. Galbūt viskas bus žinoma, o galbūt sužinosite ir šį tą naujo.

Pirmiausia atidarykite prezervatyvo pakuotę. Suprantame, kad aistros pagauti kai kurie pakuotes atplėšia gana staigiais judesiais, skubėdami, tačiau verta tai daryti atsargiau, kad nepažeistumėte jos turinio.

Svarbu: prezervatyvo pakuotės nekirpkite žirklėmis!

Atkreipkite dėmesį, kad prezervatyvo kraštas (lankelis) turi būti ne jo viduje, tačiau išorėje. Maunamas prezervatyvas tik ant sustandėjusios varpos.

Prezervatyvo neišvyniokite. Tokį, kokį išimate iš pakuotės, dėkite prie varpos galiuko, švelniai vyniokite per penį žemyn – viskas, jūs sėkmingai užsimovėte prezervatyvą.

Beje, pasitaiko, kad prezervatyvai neturi tokio mažyčio galiuko, kuris skirtas spermai po ejakuliacijos. Tokia zona reikalinga, kad prezervatyvas nuo spermos neplyštų. Tad jei įsigijote prezervatyvą be tokio galiuko, viską darykite, kaip aprašėme aukščiau, tik prieš vyniodami prezervatyvo viršūnę šiek tiek suspauskite pirštais ir tik tada vyniokite. Viršūnėje liks nedidelė tuščia ertmė spermai.

Norėdami stipresnių pojūčių, didesnio malonumo ir dar lengvesnio prezervatyvo užmovimo, prieš dėdami jį prie penio išspauskite į prezervatyvo vidų lašelį lubrikanto. Lateksiniams prezervatyvams tinkamiausi yra vandens pagrindo lubrikantai.

Kaip išsirinkti prezervatyvą?

Kai prezervatyvų pasiūla tokia didelė, išsirinkti gali būti keblu, ypač jei tai pirmieji jūsų kartai. Svarbiausia – tinkamas dydis. Gali tekti išbandyti kelis skirtingus variantus, kol atrasite, kas geriausiai tinka jums. Kitas aspektas – papildoma stimuliacija. Jei norite dar daugiau pojūčių, prezervatyvo žvalgykitės tarp tų, kurie turi įvairius iškilimus ar kitokius nelygius paviršius.

TOP5 dažniausiai pasikartojančios prezervatyvų naudojimo klaidos

Prezervatyvai yra vienos iš pačių patikimiausių priemonių, siekiant išvengti lytiniu keliu plintančių ligų. Štai kodėl labai svarbu juos naudoti teisingai. Net nedidelė klaida kartais gali lemti nepageidaujamas pasekmes. Tad pateikiame penkias dažniausiai pasitaikančias prezervatyvų naudojimo klaidas:

  • Netinkamas naudoti prezervatyvas. Prieš naudodami patikrinkite, ar nepažeista prezervatyvo pakuotė ir ar nesibaigęs galiojimo laikas.
  • Kam vienas, jei galima užsimauti du. Iš tiesų tai gana dažna pozicija, ypač tarp paauglių, kad du prezervatyvai bus tikrai šimtaprocentinė apsauga, mat jei vienas suplyštų, tai liktų dar vienas. Tačiau tiesa ta, kad vienas į kitą besitrindami du prezervatyvai tik dar labiau didina plyšimo riziką
  • Netinkamas dydis. Tiek per didelis, tiek per mažas prezervatyvas nebus geras variantas: mažas didina plyšimo riziką, o didelis lengvai gali nuslysti taip ir neatlikęs jam priskiriamos funkcijos. Tad labai svarbu pasirinkti tinkamiausią dydį.
  • Lubrikantui NE. Jei ignoruojate lubrikantą, galite padidinti prezervatyvo plyšimo riziką. Beje, lubrikantas prezervatyvo viduje suteiks dar daugiau pojūčių Jam, o naudojamas išorėje – užtikrins nepriekaištingą slydimą ir malonumą abiem partneriams. Beje, ne mažiau svarbu pasirinkti tinkamą lubrikantą, atsižvelgiant į tai, iš ko pagamintas prezervatyvas.

Nepaliekama laisvos vietos prezervatyvo galiuko zonoje. Jei naudojate prezervatyvą be specialaus mažesnio galiuko spermai, prieš maudamiesi jį pačią viršūnėlę suspauskite pirštais, kad liktų laisvos vietos.

SKYN Large 36 vnt. - ieškantiems didesnių dydžių prezervatyvų be latekso. Tai itin ploni, tačiau patvarūs kaip ir latekso prezervatyv...
SKYN Excitation - naujos kartos prezervatyvas yra pagamintas iš SKYNFEEL, technologiškai pažangios medžiagos, kuri kaip įrodyt...
SKYN Intense Feel prezervatyvai be latekso, pagaminti iš polizopreno. Dėl plonumo beveik nejaučiamas, rantytas paviršius, tink...
SKYN Unknown Pleasures 14 vnt. - Naujiena SKYN prezervatyvų rinkinys. Šie prezervatyvai vieni ploniausių ir populiariausių pasaulyje....
SKYN Close Feel - itin ploni prezervatyvai, suteikiantys maksimaliai malonius pojūčius. Šiek tiek siauresni už standartinius preze...
SKYN Elite 36 vnt. - prezervatyvai pagaminti iš patentuotos medžiagos vadinamos poliizopreno. Siekiant užtikrinti maksimalų komfortą ...