Kiek laiko galioja prezervatyvai?

Kiek laiko galioja prezervatyvai?

Prezervatyvai dažnai yra įvardijami kaip viena geriausių, o gal net ir pati geriausia apsaugos priemonė sekso metu. Ne tik saugo nuo nenorimo nėštumo, tačiau ir lytiškai plintančių ligų. Papildomas privalumas, kad gali suteikti malonumo sekso metu, tad rinkitės lubrikuotus, su iškilimais, tokius, kurie turi mėgstama aromatą, tad veikia kaip afrodiziakas ir t.t.

Prezervatyvai taip pat džiugina ir savo gausa. Šiuo metu rinkoje pasiūla yra tokia plati, kad kiekvienas, net ir turintis labai specifinius poreikius, ras tinkamą dydį.

Vienas iš aspektų, kuriam reikia skirti dėmesį renkantis gaminius, yra prezervatyvų galiojimas. Daugelis nustemba sužinojęs, kad šis gaminys turi galiojimo terminą. Tikrai turi. Nors ir ilgą, tačiau prieš pradedant naudoti sargius – būtina su juo susipažinti. Niekada nerizikuokite naudodami tokius sargius, kurie iš Sovietinių arba dar senesnių laikų. Daugeliui tokių prezervatyvų naudojimas atrodo pokštas. Tačiau jie nėra funkcionalūs, net ir naudojant galima pastoti. Ar tuomet bus juokinga?

Kiek laiko galioja prezervatyvai?

Klausimas – kiek laiko galioja prezervatyvai – visiškai normalus ir sveikintinas. Tokią informaciją yra būtina žinoti, kadangi žinios gali leisti būti ramiu sekso metu. Kiekvienas gamintojas nurodo skirtingą periodą kiek galioja pagamintas sargis. Tas periodas dažniausiai varijuoja nuo 3-erių iki 5-erių metų.

Visgi, svarbiausia Jums yra prieš naudojimą patikrinti – ar ant pakelio nurodyta data yra gera. Taip pat atkreipti dėmesį į tai, kad ilgai atidarytas prezervatyvų pakelis – irgi nežada nieko gero.

Galiojimo laiko tarpas dažniausiai kinta priklausomai nuo to – iš ko gaminti sargiai, kokiomis technologijomis ir t.t. Dažniausiai lateksiniai prezervatyvai galioja kur kas ilgiau nei tie, kurie yra pagaminti ne iš latekso.

Jeigu turite pastovią partnerę – nebus sunku suskaičiuoti kiek maždaug sargių reikia per savaitę arba mėnesį. Geriausia iškart įsigyti reikalingą kiekį, kadangi perkant daugiau  mokama mažiau, t.y. galite sutaupyti. Atidarius pakuotę geriausia ją sunaudoti iš karto. Ką reiškia iškart? Dažniausiai porą mėnesių. Tiesa, sunaudoti reikia sargius iš atidarytos pakuotės, dėžutės. Tačiau ne tuos sargius, kurių pakelis yra praplėštas. Tokių prezervatyvų negalima naudoti jokiu būdu.

Kodėl negalima naudoti sargio jeigu baigėsi galiojimo laiko tarpas?

Prezervatyvai, kurių galiojimo laiko tarpas yra pasibaigęs, nebegali būti naudojami. Kodėl? Nes jie paprasčiausiai nebėra funkcionalūs. Jie negali Jūsų apsaugoti nuo nenorimo nėštumo arba lytiškai plintančių ligų.

Dažniausiai po pasibaigusio galioti termino sargių medžiaga pradeda irti, tad jie nebebūna tokie tvirti, kaip gamybos pradžioje. Jie gali plyšti sekso metu, nuo trinties. Kai gaminys dar senesnis – gali plyšti ir dėjimo metu. Tai nėra labai blogai, tačiau jeigu po ranka neturite kito gero – nebenaudokite sargių iš tos pačios pakuotės, kurioje gaminiai jau nebėra tinkami.

Ant kiekvienos sargių pakuotės yra pateiktas galiojimo terminas ir serijos numeris. Jeigu jo nėra, tikėtina, kad rankose laikote klastotę. Jokiu būdu negalima naudoti tokių sargių, kadangi neaišku iš kokios medžiagos jie yra pagaminti, taip pat dažniausiai nėra patikrinti, tad negalite būti tikras dėl kokybės. Tokie neaiškūs sargiai yra tokios pat blogos kokybės kaip ir tie, kurių galiojimo terminas baigėsi.

Kaip pasirinkti prezervatyvą?

Galiojimo terminas yra ne vienintelis parametras, kurį reikia įvertinti renkantis sargius. Yra ir daugiau. Žemiau aptarsime pačius svarbiausius.

Gamintojas

Pirmiausia verta kuo daugiau dėmesio skirti gamintojams. Dažniausiai žmonės renkasi tokius sargius, kurie yra žinomų gamintojų. Juk jie ne veltui per daugelį metų sukurpė gerą patirtį, kuria galima nudžiuginti savo pirkėjus. Tai yra Durex gamintojas, SKYN, Lifestyle ir t.t. Žinoma, kad reguliariai rinkoje atsiranda naujų prekinių vardų. Dažniausiai norėdami suvilioti klientus – jie siūlo mažesnes kainas.

Tikrai mažesnė kaina nebūtinai reiškia blogesnę kokybę, kadangi perkant sargius legaliai – gausite sertifikuotus gaminius. Tačiau jeigu radote sargius, kurie yra patikimi, kurie Jums tinka visomis prasmėmis –  prie jų likti ir verta. Juk jie prisideda prie geros sekso kokybės.

Dydis

Labai svarbu rinktis sargius tinkamų matmenų. Ilgis bei plotis turi atitikti penio matmenis.

Oficialiai taikoma tokia sargių dydžių lentelė:

  • Iki 100 mm. ilgio peniui, tiks prezervatyvai iki 47 mm. pločio.
  • Penio apimtis 100 – 110 mm., sargiai nuo 49 iki 52 mm. pločio;
  • Penio apimtis 110 – 120 mm., sargiai nuo 53 iki 57 mm. pločio;
  • Penio apimtis 120 – 130 mm., sargai nuo 57 iki 62 mm. pločio;
  • Penio apimtis 130 – 140 mm., sargiai nuo 62 iki 67 mm. pločio;
  • Penio apimtis 140 – 160 mm., nuo 69 mm. pločio prezervatyvai.

Matuokite penį erekcijos metu, kelis kartus, kol bus išvedamas vidurkis ir bus galima įvertinti – kokio tiksliai ilgumo ir platumo prezervatyvo reikia. Visiškai normalu, kad erekcija vieną dieną gali būti didesnė, kitą – mažesnė. Tačiau dažniausiai skirtumas nebus toks didelis, kad kartą tikęs vienas dydis, kitą kartą gali Jums nebetikti.

Papildomos savybės

Prezervatyvai yra viena labiausiai mėgstamų apsaugos priemonių ir dėl to, kad jie gali suteikti daugiau malonumo sekso metu. Dažniausiai tas malonumas yra skirtas moterims. Tačiau kai vytai mato, kad jų partnerėms yra gera, dažniausiai taip pat labiau atsipalaiduoja, o tai leidžia patirti daugiau gerų potyrių. Siūlomi sargiai, kurie šildo arba vėsina. Galima rasti tokius, kurie yra įvairiausių skonių arba aromatų, tokius, kurie yra įvairiausių spalvų bei mėgstami su įvairiais grublėtumais. Sekso metu dėl trinties moteris jus labai daug gerų potyrių, kurie leis patirti labai intensyvų orgazmą.

Medžiaga

Lateksiniai prezervatyvai yra patys populiariausi ir pasirenkami dažniausiai. Tačiau tiems, kurie yra alergiški lateksui, tikrai nėra būtina ieškoti kitos kontraceptinės priemonės. Rinkoje siūlomi ir sargiai be latekso. Jie dažniausiai yra gaminami iš poliizopreno arba poliuretano. Išbandykite ir ieškokite tokių, kurie atrodo labiausiai tinkami Jums.

Dažniausiai apie alergiją lateksui išduoda deginimas sekso metu. Jį gali justi ne tik vyras, tačiau ir moteris. Taip pat lytiniai organai parausta, gali būti juntamas niežėjimas, bėrimas. Svarbiausia yra jokiu būdu nenaudoti sargių toliau, kadangi tai galiausiai sukelia rimtus padarinius.

Storis

Dar vienas svarbus aspektas yra sargio sienelės storis. Nuo itin plonų iki storesnių. Sakysite, koks tikslas yra naudoti labai storus, kai ploni – lygiai tokie pat puikiai apsaugantys? Tiesiog kartais žmonės taip pergyvena sekso metu, kad pastos, kad jiems kur kas paprasčiau yra naudoti tokius sargius, kurie yra storesnės sienelės. Tai tarsi suteikia daugiau saugumo, nuramina. Nuo 1 mm. iki kelių mm – kiekvieno poreikiai bus patenkinti.

Forma

Galiausiai, retas žino, tačiau sargiai kinta ir savo forma. Tiesios cilindro formos sargiai yra patys populiariausi, kadangi dažniausiai geriausiai atitinka penio anatomiją. Visgi, yra tokių vyrų, kuriems reikia sargių su platesne galvute arba tokių, kurie yra platesni prie gaktos. Detalus formos aprašymas bus pateiktas šalia prekės, taigi, skaitykite ir tikrai rasite tinkamus. Žinoma, kad reikia ir bandyti. Nėra paprasta be bandymų suprasti – kokios formos sargiai geriausiai atitinka penio „poreikius“.

Skirti laiko sargių lyginimui verta. Galiausiai radus tokio gamintojo, tokį modelį, kuris labiausiai tinka – galima bus jį naudoti ilgus metus. Žinoma, sargiai turi tikti ne tik vyrui, tačiau ir moteriai. Pastarosioms labai patinka lubrikuoti sargiai arba tokie, kurie gali sekso metu suteikti daugiau gerų potyrių. Dėl to renkantis sargius tartis su savo partnere yra visiškai normalu. Taip pat reikia suprasti, kad apsaugos – tikrai ne tik vyrų „reikalas“.

Kaip tinkamai naudoti prezervatyvą?

Svarbu ne tik naudoti prezervatyvą, kuris atitinka poreikius bei galimybes, tačiau ir tinkamai jį užsidėti. Kai prezervatyvas, kuris tinka savo parametrais, jau yra Jūsų rankose, laikykitės žemiau pateiktų jo naudojimo instrukcijų.

  • Neatidarykite sargio dantimis. Porno filmuose tai atrodo labai žavu, tačiau taip darydama galite pažeisti sargį. Geriausia plėšti per pateiktą vietą pakuotėje. Kai kurie naudoja žirkles. Vėlgi, nėra gerai, kadangi negalite būti tikras, ar taip nepažeisite sargio. Plėškite specialioje vietoje ir tikrai nebus vargo atidaryti pakuotę.
  • Jeigu dėjimo metu sargis įplyšo – jo negalima naudoti. Net ir tokiu atveju, kai plyšimas yra labai mažas ir jis yra arčiau penio gaktos, o ne galvutės, vis tiek tokio prezervatyvo naudojimas yra rizika. Sargiai nėra brangūs, tad naudoti netinkamus – didelė klaida.
  • Dar viena klaida yra naudoti ne vieną prezervatyvą sekso metu. Kai kurios poros taip bijo pastoti, kad vieno kartu metu dėvi net dvejus sargius. Nereikia taip daryti. Tikimasi didesnės apsaugos, o dažniausiai rezultatas yra priešingas. Didesnė tikimybė, kad sargiai pradės trintis vienas į kitą ir paprasčiausiai suplyš.
  • Ar galima tą patį sargį naudoti kelis kartus? Žinoma, kad ne. Sargiai yra vienkartiniai. Ne tik vyriški, tačiau ir moteriški turėtų būti naudojami tik kartą. Išplauti ir dėl bandyti dėtis ant penio – didelė klaida.
  • Svarbu naudoti tinkamo dydžio sargius. Tokiu atveju jie užsideda labai paprastai ir tolygiai. Jeigu sargio dėjimo metu kaskart kyla labai daug problemų, didelė tikimybė, kad bus naudojamas ne tokių matmenų sargis, kokio reikia konkrečiam peniui.

Labai svarbu, kad prezervatyvai būtų perkami legaliose prekybos vietose. Tik tokiu atveju galite būti tikras dėl gaminio kokybės. Skelbimų puslapiuose galima rasti sargius, kurių kaina yra kur kas mažesnė nei dažniausiai rinkoje siūlomų gaminių. Venkite jų. Tikėtina, kad tai bus prastos kokybės, nefunkcionalios klastotės. Nerizikuokite jas naudodama. Tad yra tas pats kas ir jokios apsaugos.

Durex Feel Thin Fetherlite Elite 18 vnt. - ganėtinai ploni ir pakankamai sudrėkinti vandens pagrindo lubrikantu Durex prezervatyvai, kad užt...
SKYN Unknown Pleasures 14 vnt. - Naujiena SKYN prezervatyvų rinkinys. Šie prezervatyvai vieni ploniausių ir populiariausių pasaulyje....
SKYN Intense Feel prezervatyvai be latekso, pagaminti iš polizopreno. Dėl plonumo beveik nejaučiamas, rantytas paviršius, tink...
Skyn Elite 20 vnt. - ypač ploni prezervatyvai, puikiai tinkantys tiems, kurie nori maksimalaus jautrumo sekso metu. Šie SKYN Elite&nb...
Durex Natural prezervatyvai atstovauja natūraliam, švelniam ir saugiam intymumui. Šie sargiai yra pagaminti iš natūrala...
Durex Mutual Climax 10 vnt. - prezervatyvai padedantys orgazmą pasiekti vienu metu. Vyrams atitolina ejakuliaciją ir papildomai stimuliuoja ...