Nuo kiek metų galima pirkti prezervatyvus?

Nuo kiek metų galima pirkti prezervatyvus?

Prezervatyvai labai dažnai yra įvardijami kaip pati saugiausia ir visomis kitomis prasmėmis labiausiai atsiperkanti apsaugos priemonė sekso metu. Jie ne tik saugo nuo nenorimo nėštumo, tačiau ir gali padėti išvengti lytiškai plintančių ligų, o kai kurie – net ir pagerinti sekso kokybę, mėgautis ilgesne ejakuliacija, džiaugtis maloniais lovos žaidimais.

 

Prezervatyvai labai dažnai yra pristatomi kaip bene pati geriausia apsaugos priemonės jaunam žmogui, kuris dar neseniai pradėjo savo seksualinį kelią. Dėl visų mūsų minėtų privalumų, taip pat ir dėl to, kad juos įsigyti yra labai paprasta. Nereikia mediko išrašo, galima pirkti internetu.

 

Patogu ir tai, kad nėra amžiaus cenzo – nuo kiek metų galima pirkti prezervatyvus. Jie yra parduodami legaliai nepriklausomai nuo amžiaus, tad svarbiausia yra kiekvieno žmogaus ir tuo pačiu poros sprendimas pradėti lytinio gyvenimo kelią.

 

Kaip rasti tinkamą prezervatyvą?

 

Nusprendus sekso metu naudoti sargius – reikia rasti tokius, kurie labiausiai tinka pagal penio apimtis bei kitus poreikius. Nuo kiek metų parduoda prezervatyvus? Juos parduoda visiems. Ypač šiuo metu, kai įsigyti internetu yra taip paprasta. Kur kas svarbiau yra ieškoti tokių sargių, kurie tinka labiausiai. Tai garantuoja ir geresnę sekso kokybę.

 

Žemiau nurodysime svarbiausius tinkamo sargio pasirinkimo parametrus. Paties pirmo karto neturėtų būti be gerų sargių, o jiems rasti siūlome skaityti žemiau pateiktus patarimus.

 

Dydis

 

Pirmas ir bene pats svarbiausias kriterijus renkantis prezervatyvus yra dydis. Labai svarbu, kad sargio matmenys atitiktų penio matmenis. Kai kurie vyrai perka didesnius, kadangi taip tikisi pasididžiuoti, kad jų penis yra didelis. Visgi, kad net jeigu pakuotę ir puoš XXL užrašas – naudos iš tokio sargio nebus, kadangi sekso metu jis gali nuslysti. Taip pat blogai ir per  mažas sargis, kuris dėl trinties gali plyšti.

 

Medžiaga

 

Rinkoje patys populiariausi yra lateksiniai sargiai. Tačiau jeigu esate alergiškas šiai medžiagai – nesunkiai rasite sargius, kurie yra pagaminti iš kitų medžiagų. Tiesa, dažnai tik bandymų metu yra sužinoma – ar lateksiniai prezervatyvai tinka. Jeigu sekso metu arba po jo išbėrė vyro arba moters lytinius organus ir aplink juos – gali būti, kad jūs alergiški lateksui ir jums labiausiai tiks prezervatyvas be latekso.

 

Lubrikacija

 

Dar vienas svarbus aspektas renkantis sargius yra jų lubrikacija. Šiuo metu labai mėgstami, kadangi nereikia papildomai lubrikanto, kad slydimas būtų geras. Tikrai ne visada lubrikanto reikia, kadangi net ir besidžiaugiantys užtektina drėgme sekso metu dažniausiai akcentuoja, kad didesnis slydimas – apsimoka. Jeigu nesinori rinktis sargius su papildoma lubrikacija – galite pirkti įprastus ir greta turėtų būti

įsigyjami lubrikantai.

 

Spalva ir aromatas

 

Gal ir smulkmena, tačiau kai kuriems norisi konkrečios spalvos ir aromato sargių. Kol vieni renkasi permatomus, natūralius, kurie yra be jokio kvapo, tuo tarpu kitiems labiausiai patinka ryškiai raudoni, kurie kvepia braškėmis. Tai yra gana individualu ir kiekvienas ras jam labiausiai priimtiną variantą.

 

Papildomas malonumas

 

Galiausiai, renkantis sargius žiūrėkite, ar jie neturi papildomo malonumo funkcijos. Tokie prezervatyvai dažniausiai su iškilumais, gali vėsinti arba šildyti sekso metu. Dažniausiai didesnis malonumas tenka moteriai. Tačiau kai vyras mato, kad jai yra gera – taip pat greičiau patiria orgazmą.

 

Prezervatyvų naudojimas

 

Jeigu jus domina – nuo kiek metų galima įsigyti prezervatyvus, gali būti, kad esate dar gana jaunas žmogus, kuriam seksualiniai potyriai yra gana neatrasti. Svarbiausia suprasti, kad prezervatyvų naudojimas leis atsipalaiduoti sekso metu. Be geros apsaugos – ramybės nebus. Taigi, jie yra būtini. O ką dar reikia žinoti naudojimo metu?

Ar nepilnamečiams parduodami prezervatyvai

Cottonbro studio iliustracija iš pexels.com

 

Tinkamas uždėjimas

 

Dėjimo metu svarbiausia neskubėti. Deja, kartais poroje yra taip susijaudinama, kad dedama labai greitai ir grubiai. Dėl to sargis gali būti pažeistas.

 

Prezervatyvai turi galiojimo laiką

 

Ne visi žino, tačiau sargiai turi galiojimo laiko tarpą. Negalima naudoti, kai jis yra pasibaigęs. Tai kelia netinkamo funkcionalumo riziką, deja, dažnai tokie sargiai paprasčiausiai plyšta. Ant kiekvienos pakuotės yra nurodytas sargio naudojimo laiko tarpas tad būtinai į jį atsižvelkite.

 

Sargis – vienam kartui

 

Prezervatyvai yra vienkartiniai. Niekada negalima bandyti jo dėti dar kartą. Jis tikrai neužsidės kokybiškai, tad toks mylėjimasis – bus kaip be apsaugos. Juolab, kai sargis yra dėtas netinkamai – kyla rizika, kad jis nuslys ir liks makštyje.

 

Apie malonumus

 

Mitas, kad prezervatyvai mažina malonumą sekso metu. Tikrai ne. Šiuo metu rinkoje galima rasti labai plonus sargius. Tokius, kurie net kelia baimę – ar jie tikrai saugūs? Tačiau galite dėl to nurimti. Kiekvienas sargis, kuris pasiekia mus, yra ištestuojamas. Taigi, jeigu bus tinkamai uždėtas – apsaugos jus nuo nenorimo sekso padarinių.

 

Taigi, jeigu dar kyla klausimas – nuo kiek metų galima pirkti prezervatyvus, tai atsakymas yra – tuomet, kai esate ir fiziškai, ir emociškai pasiruošęs seksui.

Durex Naturals 10 vnt dėžutė - prezervatyvai sutepti Durex Intimate Naturals lubrikantu, kuris yra 98% pagamintas iš natūralių ingred...
Durex Elite 144 vnt. dėžutė - prezervatyvai yra populiarūs ir patikima apsaugos priemonė, padedanti apsisaugoti nuo neplanuotų nėštum...
Durex Intense Orgasmic 16 vnt. pakuotė - šie sargiai sutepti specialiu "orgazminiu Desirex" geliu, kuris stimuliuoja, bei padeda grei...
Durex Natural Slim Fit -  siauresni ir trumpesni prezervatyvai skirti tiems vyrams, kuriems įprasto dydžio Durex sargiai yra per dideli...
Durex Feel Thin prezervatyvai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško diskretiško ir natūralaus pojūčio intymioms akimirkom...
Durex Naturals 30 vnt. dežutė - prezervatyvai sutepti Durex Intimate Naturals lubrikantu, kuris yra 98% pagamintas iš natūralių ingre...