Kas yra ovuliacija, kada vyksta, kiek trunka, kada mylėtis norint pastoti?

Kas yra ovuliacija, kada vyksta, kiek trunka, kada mylėtis norint pastoti?

Moksliniai tyrimai rodo, kad ovuliacijos metu pastojimo tikimybė išauga apie 40 procentų. Taigi, tiems, kurie planuoja nėštumą – reikia aktyviau mylėtis tomis dienomis, o tiems, kurie jo nenori – svarbu, kad tomis dienomis, tai yra, prieš ovuliaciją, per ir po jos – būtų naudojamos geros kokybės, patikimos kontraceptinės priemonės tokiomis kaip SKYN prezervatyvai.

Pastoti yra įmanoma tik per ovuliaciją, tad kuo daugiau apie ją žinosite – tuo didesnė tikimybė, kad pavyks kur kas paprasčiau planuoti pastojimą.

Kas yra ovuliacija?

Ovuliacija yra visiškai subrendusio kiaušinėlio atsiskyrimas nuo vienos kiaušidės. Tai vyksta kiekvieną mėnesį, dažniausiai ciklo viduryje.  Moteris yra pati vaisingiausia ovuliacijos metu, tačiau taip pat dalinai, mažiau, tačiau taip pat vaisinga ir prieš ją bei po.

Kada vyksta ovuliacija? Ar ovuliacija vyksta kiekvieną mėnesį?

Yra pateikti moksliniai tyrimai, kurių metu nurodoma – kada dažniausiai vyksta ovuliacija. Tačiau taip pat reikia suprasti, kad kiekvienos moters organizmas yra skirtingas, tad statistika – ne visada pasiteisina. Visgi, dažniausiai ovuliacija pas moteris vyksta kiekvieną mėnesį apie 12-16-ą ciklo dieną, tai yra, apie viduriuką. Toms, kurios seka ovuliaciją – tuomet yra geriausias atlikti tekstus. Taip pat ovuliacijos laiko tarpas kinta ir priklausomai nuo ciklo ilgumo. Juk jis gali varijuoti nuo 23 iki 35 dienų ir t.t.

Kiek trunka ovuliacija? 

Kiek laiko trunka ovuliacija negalima apibrėžti tiksliai ir bendrai visoms moterims. Dažniausiai ovuliacija trunka nuo 12 iki 24 valandų. Visgi, jis yra labai įvairus ir priklauso nuo kiekvienos moters organizmo. Vėlgi, dar kartą pasikartosime, kad tai nėra vienintelis langas, kai galima pastoti. Periodas yra tikrai ilgesnis.

Kaip atrodo ovuliacijos simptomai?

Vienos moterys labai puikiai jaučia ovuliaciją ir joms net nereikia testų, kad jos sužinotų, jog ji pagaliau vyksta. Tuo tarpu kitos visiškai nejaučia jokių požymių ciklo viduryje, tad tik testų pagalba gali suprasti – kad laikas mylėtis tokiu atveju, kai norisi pradėti vaiką.

Požymiai yra labai įvairūs, tačiau dažniausiai po daugelio tyrimų buvo suklasifikuoti esminiai, kurie pasireiškia daugeliui moterų.

1.         Jūsų kūno temperatūra šiek tiek dažniausiai pakyla.

2.         Jūsų gimdos kaklelio gleivės tampa ryškesnės ir plonesnės.

3.         Gleivės dažniausiai būna slidesnės konsistencijos.

4.         Gimdos kaklelis suminkštėja.

5.         Apatinėje pilvo dalyje galite pajusti nedidelį skausmą.

6.         Dažna moteris teigia, kad padidėja lytinis potraukis.

7.         Jūsų vagina gali patinti.

Geriausias būdas būti ramiai, kad šiuo metu vyksta ovuliacija, tai yra žinoti, kad laikas mylėtis arba kad reikia papildomai saugotis – atlikti ovuliacijos testus. Tiesa, taip pat galima remtis įvairiomis programėlėmis. Jos dažniausiai pasitarnauja tokiu atveju, kai ciklas yra labai vienodas. Tai gali būti: Clue, Ovia, Glow ir kitos.

Ovuliacija ir pastojimo tikimybė: kada mylėtis norint pastoti?

Reikia ne tik žinoti kada mylėtis norint pastoti ir planuojant nėštumą, tačiau taip pat ir atsipalaiduoti. Tik tokiu atveju seksas bus malonus. Galiausiai, vaiko gamyba neturėtų būti darbas. Taip pat galima išgirsti labai daug pasakojimų apie tai, kad tik visiškai atsipalaidavus pavyko pastoti. Per daug intensyvus ovuliacijos sekimas – vargina.

Visgi, mokslininkai, atlikę daug tyrimų, pateikia skaičius, kurie padeda geriau suprasti pastojimo tikimybę ovuliacijos metu.

1.         5 dienos iki ovuliacijos: nuo 0,4 iki 7 procentų tikimybė pastoti;

2.         4 dienos iki ovuliacijos: nuo 8 iki 17 proc. tikimybė pastoti;

3.         3 dienos iki ovuliacijos: nuo 8 iki 23 procentų tikimybė pastoti;

4.         2 dienos iki ovuliacijos: nuo 13 iki 29 proc. tikimybė pastoti;

5.         1 diena iki ovuliacijos: nuo 21 iki 34 proc. tikimybė pastoti;

6.         Ovuliacijos dieną: nuo 8 iki 33 proc. tikimybė pastoti;

7.         1 diena po ovuliacijos: nuo 0,8 iki 11 proc. tikimybė pastoti;

8.         2 dienos po ovuliacijos: nuo 3 iki 9 proc. tikimybė pastoti;

Atsakingai planuokite šeimos pagausėjimą ir saugokitės, kai jo nenorite.

One Step Strip nėštumo testas 1 vnt. - Labai patogus juostelinis nėštumo testas. Greitas bei patikimas nėštumo nustatym...
Clear Choice One - 1 vnt. nėštumo testas juostelė, tai patikimas ir lengvai naudojamas būdas nustatyti nėštumą. Šis tes...
Clear Choice Plus+ - 2 vnt. nėštumo testo juostelių, tai patikimas ir lengvai naudojamas būdas nustatyti nėštumą. Turint abejo...
Pasante Clear Sign Midstream kasetinis neštumo testas 1 vnt. - Greitas bei patikimas nėštumo nustatymas. Lengva naudoti.  ...
Pasante Clear Sign (juostelės) nėštumo testas 3vnt. - vienkartinė nėštumo tyrimo juostelė, puiki priemonė nustatyti nėš...
HCG Pregnancy Test - šlapimo mėginys turi būti paimtas ir laikomas tik švariame ir sausame indelyje. Testo atlikimui rekomendu...