Pagrindiniai skirtumai tarp makšties, vaginos ir vulvos

Pagrindiniai skirtumai tarp makšties, vaginos ir vulvos

Tinkamas supratimas apie žmogaus kūno organus padeda ne tik mums geriau pasirūpinti savo sveikata, tačiau taip pat ir turėti tinkamą pradinį išsilavinimą, kuris skirtas patogiai bei vienodai suprantamai komunikacijai.

Gana dažnai maišomos trys sąvokos apimančius moteriškus lytinius organus: tai yra makštis, vagina ir vulva. Ar yra tarp jų skirtumas ir jeigu yra – koks?

Kas yra vulva?

Vulva vadinami išoriniai lytiniai organai. Ji dengia įėjimą į makštį. Vulvą sudaro 5 dalys, tai yra: gakta, lytinės lūpos, varputė (kitaip dar gali būti vadinama kaip klitoris), makšties prieangio stormuo ir makšties prieangis. Būtent vulvą ir reikia kasdien plauti, tačiau ne makštį, kaip kartais sako moterys. Makšties plauto negalima, tačiau vulvą – galima ir reikia.

Svarbu suprasti, kad vulva atrodo labai įvairiai. Tai yra – nėra vieno šablono, kuris apibrėžia, kokia yra standartinė vulva. Juk kinta lytinės lupos, kurios gali būti daugiau arba mažiau plačios, ilgos, taip pat ir klitoris, kuris gali būti pasislėpęs po lūpomis arba iš jų išlįsti.

Svarbu atminti, kad mokant vaikus geriau pažinti lytinius organus – reikia juos vadinti tikrais vardais. Tai padeda ne tik geriau susišnekėti, tačiau taip pat ir suprasti jaunam žmogui, kad lytiniai organai – tokie patys kaip ir kiti organai, taigi, juos reikia ne tik pažinti, tačiau taip pat ir tinkamai prižiūrėti.

Kas yra makštis?

Makštis dar kitaip gali būti vadinama vagina. Tai yra tam tikras kanalas, kuris jungia gimdą su išoriniais lytiniais organais, tai yra, mūsų aptarta vulva. Pro makštį teka kraujas mėnesinių metu, tad būtent čia ir yra dedamas tamponas, menstruacinė taurelė ar pan. Svarbu atminti, kad makšties plauti nereikia. Ji pati apsivalo išskyrų metu.

Galima išgirsti apie labai įvarius prausiklius, kurie gali padėti sumažinti grybelio arba kitų makšties ligų tikimybę. Ignoruokite tokius pasiūlymus. Pasikartosime, kad makšties ne tik nereikia plauti, tačiau ir visi tokie valikliai dažnai nėra reikalingi net  ir vulvai. Geriausia ją plauti yra su paprast vandeniu, o natūrali mikroflora bus tokia, kokios reikia, kad jūsų lytiniai organai būtų sveiki.

Taip pat netikėkite mitu, kad tamponai arba prezervatyvai, kurie nusmunka sekso metu, kad gali pasimesti Jūsų makštyje. Ji nėra atvira anga, kuri veda į Jūsų pilvą arba kitas kūno vietas. Net ir nuslydus prezervatyvui – jis dažniausiai nesunkiai pirštais yra randamas makštyje. Kur kas labiau baimintis reikia dėl pastojimo rizikos, tad nepamirškite skubios kontracepcijos tabletės.

Makšties disbalansas ir jo pasekmės

Taip pat atminkite, kad įvairios išskyros iš makšties yra normalu. Tačiau reikia skirti dėmesį jų spalvai ir konsistencijai, kuri kinta ciklo metu. Būtinai domėkitės, kokios išskyros neturėtų būti ir tuo pačiu kreipkitės į medikus, kai jos yra. Makšties disbalansą, ir tuo pačiu dažnai pakitusias išskyras sukelia:

  • Antibiotikų arba steroidų vartojimas;
  • Įvairios ligos kaip kad bakterinė vaginozė, chlamidijos, gonorėja;
  • Ligos dažniau pasireiškia nėščioms moterims;
  • Kontraceptinės tabletės;
  • Gimdos kaklelio vėžys;
  • Diabetas;
  • Burbulinė vonia su kvapukais;
  • Dubens infekcija;
  • Trichomonozė;
  • Makšties atrofija;
  • Pienligė.

Svarbiausia yra pasirūpinti savo lytinę sveikata ir reguliariai lankytis pas medikus, kurie atlikę apžiūras gali įvertinti bei pateikti priežiūros rekomendacijas. 

Mia Malkova Fleshlight - ypatingas masturbatorius, kuris suteikia analinio sekso metu patiriamus pojūčius. Šis įspūdingas produktas y...
PDX Plus Perfect DD’s Masturbator - vyriškas masturbatorius, atliekantis vaginalinę ir analinę stimuliaciją. Pagamintas i&scaro...
Tenga Cool Edition - specialaus dizaino vienkartinis masturbatorius, kuris pasižymi gaivinimo efektu. Ši prekė yra sukurta, siekiant ...
Jamyjob Prew Sleeve Warmer - masturbatorių šildytuvas, įkaitins Jūsų sekso žaisliuką iki idealios temperatūros, kuri suteiks itin tik...
Spinjob 360 Rotate Tech: aukštos kokybės malonumas ir inovatyvi technologija Spinjob 360 Rotate Tech - oralinis masturbatorius, kuris...
Pumped Addicted Pleasure Sleeve - įspūdingas ir inovatyvus intymus žaislas vyrams, kuris praturtins jūsų seksualinį gyvenimą neįtikėtinu mal...