Prezervatyvų istorija: kaip jie pasiekė mūsų dienas

Prezervatyvų istorija: kaip jie pasiekė mūsų dienas

Šiuo metu pati populiariausia egzistuojanti apsaugos priemonė yra prezervatyvai. Tiesa, jie išpopuliarėjo tikrai ne tik šiais laikais. Jau ilgus tūkstantmečius prezervatyvai pasirenkami siekiant apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų, o vėliau ir nuo nėštumo. Šiuo metu siūlo sargiai gali suteikti net ir papildomą apsaugos funkciją, tad tiek daug naudos nebuvo niekada.

Pirminė prezervatyvų idėja buvo apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų

Pigūs prezervatyvai – pasirinkimas norintiems mėgautis seksu be rezultatų. Nors per ilgus metus kito jų struktūra bei medžiaga, tačiau pati priemonė išliko. XXI amžiuje ji geriausia įmanoma apsisaugojimo priemonė, kokia tik egzistuoja.

Pirminė prezervatyvų idėja buvo apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų. Tokios ligos kaip sifilis buvo itin pavojingos ir juo sirgo labai didelė dalis žmonių. Nieko keisto, kad ilgainiui žmonija sugalvojo, kaip galima apsisaugoti. Tiesa, tuo metu prezervatyvai buvo gaminami iš gyvulių žarnų. Nebuvo nei labai aptempiantys, nei labai sandarūs, tačiau visgi, panašu, jog savo funkciją bent jau dalinai atliko, kadangi žmonės juos gaminosi, mainėsi, kai kuriais atvejais net pirko.

Kol Europoje prezervatyvai vis dar buvo iš negyvų gyvūnų organų, tuo tarpu Azijos šalyse paplito sargiai iš odos. Nors šiek du žemynai kontaktavo minimaliai, visgi, panašu, kad ilgainiui tiek vienos, tiek kitos vietovės atstovai suvokė, kad tai puikus būdas ne tik apsaugoti nuo lytiškai plintančių ligų, tačiau ir neplanuoto nėštumo. Tačiau toks suvokimas atsirado tik Apšvietos laikais.

Manoma, kad prezervatyvus, kaip apsaugą nuo neplanuoto nėštumo, atrado karininkas, kurio šeimoje buvo labai daug vaikų. Jis paprasčiausiai ieškojo būdo galinčio užkirsti kelią žmonos pastojimui. Taip gandai sklido ir ilgainiui buvo suvokta, kad tinkamai naudojami sargiai – efektyvi priemonė nuo nėštumo.

Sargiai gaminti masiškai pradėti vos tik XIX amžiaus pradžioje

Nors suvokimas atėjo daug anksčiau, tačiau sargiai gaminti masiškai pradėti vos tik XIX amžiaus pradžioje. Tuomet pirmieji verslininkai pradėjo siūlyti masinę gamybą teigdami, kad tai pati geriausia apsaugos priemonių. Viena iš pirmųjų sargius siūlančių kompanijų buvo Durex. Nieko keisto, kad Durex prezervatyvai labai mėgstami. Juk ilgus metus jie buvo perkami ir būtent tai įrodo, kad žmonės pasitiki produkcija.

XX amžiaus pabaigoje pasirodė labai daug įvairių apsaugos priemonių. Tačiau nei viena ji nebuvo tokia efektyvi kaip kad sargiai. XXI amžiuje inovacija tapo kontraceptinės tabletės, kurios labai greitai išpopuliarėjusios gana staiga prarado ir savo perkamumą. Paprasčiausiai išlindo labai daug minusų, kurie skatina ignoruoti tokį pasiūlymą.

Šiuolaikiniai prezervatyvai atlieka dvigubą apsaugos funkciją

Praėjo labai daug laiko, prezervatyvai turėjo kovoti su gana daug įvairių priemonių, tačiau pastarieji vis dar populiarūs ir dažniausiai pasirenkami. Akivaizdu, kad tai pats geriausias egzistuojantis pasirinkimas, kokį tik galima atrasti rinkoje. Juolab, jie kainuoja nedideles pinigų sumas, o savo funkcijas atlieka labai gerai.

Šiuolaikiniai prezervatyvai ne tik atlieka dvigubą apsaugos funkciją, ko negali jokios kitos priemonės, tačiau papildomai suteikia ir malonumą. Akivaizdu, kad čia dar ne pabaiga. Mokslininkai stengiasi atrasti tokius prezervatyvus, kurie gali garantuoti 100 procentų saugumą. Gali būti, jog greitu metu to sulauksime.

SKYN Original 3 vnt. dež. - ypatingai ploni prezervatyvai BE Latekso. Pagaminti iš polizopreno prezervatyvai yra plonesni bei tvirtes...
SKYN Excitation - naujos kartos prezervatyvas yra pagamintas iš SKYNFEEL, technologiškai pažangios medžiagos, kuri kaip įrodyt...
SKYN Close Feel - itin ploni prezervatyvai, suteikiantys maksimaliai malonius pojūčius. Šiek tiek siauresni už standartinius preze...
Durex Natural 24 vnt. dėžutė - skaidrūs, tiesiomis sienelėmis, su rezervuaru, neturi jokio papildomo kvapo. Sutepti lubrikantu natūraliems p...
Durex Feel Thin Fetherlite Elite 12 vnt. - vieni populiariausių prezervatyvų, kurie yra 20% plonesni už standartinius prezervatyvus ir gausi...
Pasante Trim - siauresni bei trumpesni nei standartinio dydžio Pasante prezervatyvai. Pasante Trim prezervatyvai gaminami iš natūrala...