Rytinė erekcija: kas tai?

Rytinė erekcija: kas tai?

Erekcijos atsiradimo priežastys yra labai įvairios. Dažniausiai ji yra siejama su lytiniu susijaudinimu, tačiau moksliniai tyrimai atskleidžia, kad erekcija gali pasitaikyti ir pajuntant vibraciją, nuo fantazijų ir t.t.

Vienas erekcijų tipų yra „rytinė“. Ji taip pat nėra iki galo siejama su lytiniu susijaudinimu, kadangi vyrai dažnai ryte prabunda jau su erekcija, nors neteko pajusti prisilietimo ir sapnai nebuvo šlapi.

Rytinė erekcija: kas tai?

Žmogaus miegą sudaro dvi fazės: aktyvi ir pasyvi. Po kurio laiko iš aktyvios yra pereinama į pasyvią. Po perėjimo yra pradedami stimuliuoti parasimpatiniai nervai. Būtent ši stimuliacija ir sukelia erekciją. Taigi, atsibudimas su erekcija tikrai nebūtinai reiškia, kad vyras yra pasiruošęs santykiauti.

Taip pat rytinę erekciją gali sukelti ir testosteronas. Rytais jo kiekis dažniausiai būna pats didžiausias, tad natūralu, kad tai stimuliuoja varpą, tad dėl aktyvios kraujotakos kyla erekcija.

Kai kurie vyrai teigia, kad nakties metu jie patiria net kelias erekcijas. Tai irgi yra normalu. Kadangi kinta miego fazės – kinta ir patiriamų erekcijų skaičius bei jų stiprumas. Ne veltui daugeliui kyla klausimas – ar rytinės erekcijos nebuvimas reiškia kažką blogo?

Susijusios prekių kategorijos
Erekcijai stiprinti ir potencijai gerinti

Kodėl nėra rytinės erekcijos?

Jeigu nepatiriate rytinės erekcijos jau kurį laiko tarpą – reikėtų ieškoti to priežasčių. Tikrai neprisikirskite sau ligų, kadangi gali būti, kad rytinės erekcijos nebuvimas (ypač jeigu kitu metu ji yra) – nereiškia nieko blogo. Tačiau geriausia yra išsiaiškinti – kodėl Jūsų organizmas ryte jos nepajunta.

Jeigu rytinės erekcijos nėra paauglystėje – nereikia nerimauti. Jauno vyro organizmas dar tik auga, bręsta, tad pokyčių gali būti gana daug. Tačiau jeigu rytinės erekcijos nėra brandžiame amžiuje arba iki šiol ji visada būdavo, tačiau staiga dingo – tuomet reiktų užsirašyti konsultacijai pas urologą, kuris įvertins galimas to priežastis.

Vyresnio amžiaus vyrų tarpe rytinė ir erekcija apskritai gali būti nebe tokia standi arba jos nebūti visai dėl to, kad prastėja kraujotaka penyje. Taip pat prie blogesnės erekcijos prasideda ir įvairios senatvinės ligos, pavyzdžiui, cukrinis diabetas.

Taip pat rytinės erekcijos gali nebūti esant urologinėms ligoms, kraujotakos sutrikimams. Tuomet galima tiksliai identifikuoti – kodėl ši problema yra. Galiausiai, laikinai rytinė erekcija gali dingti tuomet, kai vyras patiria stresą, kai jis blogai miega, junta nuovargį ir panašiais kitais gyvenimo periodais.

Deon Black iliustracija iš pexels.com

Kaip sustiprinti erekciją?

Erekcijai stiprinti priemonių, metodų yra labai daug. Atminkite, kad nereikia specialiai stiprinti rytinės erekcijos. Kaip jau minėjome, jos nebuvimas gali būti visiškai normalus, tad nereikia imtis priemonių, kurios ją sugrąžintų. Ne, nebent to labai reikia.

Apskritai erekcijai stiprinti šiuo metu geriausia rinktis vaistus. Jie veikia lokalizuotai, tuo metu, kai reikia. Tačiau veiksmingas yra tik tuomet, kai vaistas išgeriamas, taigi, tai daryti reikia prieš planuojamą lytinį aktą. Taip pat kasdienai siūlome vartoti vitaminus, kurie gali pagerinti vyro imuninę sistemą ir tuo pačiu erekciją. Tai yra amino rūgštys, kalis, vitaminas D. Siūlomi įvairūs kompleksiniai vitaminai, kurie yra skirti vyrams. Galiausiai, pakoreguokite savo režimą. Jeigu kasdien mažai miegate, jeigu prastai maitinatės, mažai ilsitės, neturite laiko sau, kankina bloga nuotaika – visa tai gali prisidėti prie blogesnės erekcijos arba jos nebuvimo apskritai. Dažnai pakoregavus režimą sugrįžta ne tik erekcija, tačiau ir gyvenimo kokybė. Daugeliui vyrų lytinis gyvenimas yra labai svarbus. Tai ir sportas, ir poilsis viename. Stenkitės kurti tokią kasdienybę, kad seksas visada būtų geros kokybės.

JOYdivision PENISEX 40 vnt. - maisto papildas vyrams. Šio maisto papildo sudėtyje esantys vitaminai, mineralai ir amino rūštys...
Arzex maisto papildas – stipresnė erekcija ir didesnis seksualinis pajėgumas Atraskite Arzex 8 tab. – pažangiausią maisto papild...
Penis XXL Creme 80/200 ml - kremas vyrams, norintiems pagerinti erekcijos kokybę. Savo sudėtyje turi aktyviųjų medžiagų, kurios skatina...
CoolMann Potency Caps 60 - šis subalansuotas maisto papildas yra pagrįstas aukštos kokybės žolelių ingredientais, kurie stimul...
Big Boy Golden XXL Tablets 45 vnt - maisto papildas vyrams erekcijai stiprinti ir potencijai gerinti. Tabletės vyrams "Big Boy Golden XXL" y...
Xpower Erection Booster Gel 60 ml - gelis vyrams, skirtas erekcijai stiprinti, ir prailginti lytinio akto trūkmę. Xpower Erection Booster Ge...