Kada galima mylėtis po gimdymo?

Kada galima mylėtis po gimdymo?

Nors nėštumo periodas kiekvienai moterai yra labai skirtingas, tačiau net ir toms, kurios džiaugiasi kiekviena akimirka, dažniausiai ateina noras kuo greičiau pagimdyti. Gyvenimas po gimdymo tiek kiekvienos mintyse, tiek iš tikrųjų – gali būti labai įvairūs. Vienos labai greitai grįžta į savo gyvenimo rutiną, tuo tarpu kitos labai sunkiai išgyvena 4 trimestrą, kuris trunka dar tris mėnesius po gimdymo. Dažniausiai jei nėra jokių komplikacijų, moterys pradeda mylėtis 5-6 savaitės po gimdymo.

Seksas po gimdymo į kiekvienos poros gyvenimą taip pat ateina labai skirtingai. Ir tai tikrai ne visada priklauso nuo paties gimdymo. Kartais moterys pagimdo sunkiai, plyšta, būna siuvamos, tačiau sugyja, puikiai jaučiasi psichologiškai ir dažniausiai noriai mylisi vėl. Kitos moterys pagimdo labai greitai ir paprastai, tačiau vaiko auginimo mėnesiai tokie sudėtingi, tokie varginantys, kad seksas tampa retas gyvenimo palydovas.

Abu atvejai yra geri. Svarbiausia, kad moteris jaustųsi pasiruošusi mylėtis. Tai turi atsiminti visos poros. Svarbiausia yra ne vyro noras, pasiruošimas, tačiau moters. Tad ji ir sprendžia – kada galima mylėtis po gimdymo. Žinoma, tik gavusi mediko pritarimą.

Medikų rekomendacijos – kada galima mylėtis

Visgi, pradėti reikia nuo to, kad mylėtis galima tik tuomet, kai medikas yra davęs žalią šviesą. Tikrai ne visos poros to laukia, tačiau, visgi, reikėtų. Net ir atrodant, kad moteris jaučiasi puikiai, gali būti, kad organizmui ne viskas gerai.

Galbūt ji nustojo kraujuoti dėl kokių nors problemų? Negydant gali kilti gimdos uždegimas ir t.t. Taigi, pasirūpinti savo sveikata yra būtina ir ginekologo apžiūra po gimdymo, kurią reikėtų organizuoti 6-8 savaites po – labai rekomenduojamos.

6-8 savaitės dažniausia yra įvardijamos kaip optimalus, minimalus periodas nuo kada galima vėl pradėti užsiimti seksu. Paprasčiausiai tyrimais įrodyta, kad dažniausiai per tokį laiko tarpą susinormalizuoja hormonai, taip pat atsistato audiniai, kurie buvo traumuoti gimdymo metu (nėštumo taip pat), dažniausiai išsivalo gimda, baigiasi lochijos, sugyja kirpimai arba plyšimai, taip pat apgyja ir Cezario randas. Visgi, būtina akcentuoti, kad kiekvienas atvejis yra individualus ir pačios moterys geriausiai jaučia – kada pogimdyvinis periodas praėjo ir jau galima gyventi įprastai.

Praėjus 6 savaitėms taip pat dažniausiai siūloma apsilankyti pas ginekologą. Apžiūros metu dažniausiai žiūrima – ar gimda išsivalė. Taip pat gali būti aptariamos naudojamos kontraceptinės priemonės. Dažniausiai pačioje pradžioje puikus pasirinkimas yra prezervatyvai. Labai gerai tokie, kurie yra papildomai lubrikuoti, kadangi daugeliui moterų po gimdymo tenka susidurti su makšties sausumu. Ypač toms, kurios žindo kūdikius. Tuomet gera pagalba yra ne tik tokie sargiai, tačiau ir lubrikantas po gimdymo.

Dažniausiai neskubėti grįžti į įprastą gyvenimą siūloma toms moterims, kurios patyrė Cezario operaciją. Tai yra viena sudėtingiausių operacijų, nors daroma tikrai dažnai. Vėlgi, kiekvienos moters organizmas yra vis kitoks. Kai kurios labai paprastai išgyveną ir tikrai greitai stojasi ant kojų, o kitoms periodas po Cezario yra sudėtingas ir toks būna gana ilgą laiko tarpą. Juolab, kai kurios moterys po Cezario junta skausmus rando vietoje sekso metu. Apie tai yra būtina informuoti ginekologą arba chirurgą. Jis įvertins padėtį.

Po gimdymo – nenoriu sekso. Ar tai yra normalu?

Visiškai normalu po gimdymo gana ilgą laiką nenorėti sekso. Kai kurios moterys nenori kelis mėnesius, kitos – metus, trečios – kol žindo. Kiekviena situacija yra skirtinga ir reikia ją priimti kaip norma. O jeigu tai trukdo gyventi kokybiškai – ieškoti priežasčių ir tuo pačiu bandyti tvarkytis su padėtimi, kuri yra.

Moteris tampa mama

Kadangi gimdymas yra labai emocionalus dalykas, kai kurios moterys paprasčiausiai nebesinori veikti nieko kito, tik rūpintis mažu žmogumi. Atsiranda labai stiprūs motiniški instinktai. Tėveliai tai turėtų suprasti ir palaikyti. Kai tai trunka labai ilgai – reikia kalbėtis. Juk mama – ir moteris. Galbūt ją reikia kiek paskatinti sugrįžti į moters rolę. Tai galima išsakyti pokalbio metu.

Hormonų pokyčiai

Taip pat po gimdymo moters kūne vyksta labai daug hormonų pokyčių, tad jie gali paveikti moters norą mylėtis. Dažniausiai rečiau mylėtis nori tos moterys, kurios žindo. Jas taip pat kankina ir didesnis makšties sausumas, speneliai gali būti labai jautrūs arba skausmingi. Tuomet irgi reikia ieškoti išeičių. Nuo minėti lubrikanto iki sutarimo, kad sekso metu vyras nelies krūtinės.

Pogimdyvinė melancholija

Kai kurias moterys labai stipriai apima mamiška melancholija arba net kyla depresija. Pirmuoju atveju dažniausiai tai trunka vos savaitę ir praeina. Tai normalu. Paverkti dažniau – būtina. Tai gali padėti geriau susigyventi su savo emocijomis. Visgi, kai atrodo, kad moterį kankina depresija – vyro pagalbos reikia labai daug. Ir ne tik jis turėtų stengtis padėti kovoti su problema, tačiau reikia kuo skubiau kreiptis į medikus, kurie padės rasti tinkamiausią išeitis esamoje situacijoje.

Nepasitikėjimas savimi

Po gimdymo moters kūnas keičiasi. Tikrai ne kiekviena vėl jį myli. Kai kurios priauga daug svorio ir jo metimo kelias bus ilgas. Moteriai suteikti daugiau pasitikėjimo gali vyrai. Jų darbas yra jas girti ir dėkoti, kad į pasaulį atvedė nuostabų žmogų. Kai moteris labiau savimi pasitikės – dažniausiai į rutiną grįš ir seksas. Taip pat moterims pačioms pavyks kur kas geriau jaustis, jeigu spintą papildys seksualus apatinis trikotažas, o kasdienai bus naudojamos priemonės intymiai higienai.

Seksas po gimdymo ir jo pokyčiai

Seksas po gimdymo gali keistis arba ne. Jis gali būti geresnis arba blogesnis. Visgi, daugelis moterų patvirtina, kad po gimdymo sekso kokybė yra kur kas geresnė. Patys pirmi kartais gali būti ne patys maloniausi. Ypač tokiu atveju, jeigu moteris gimdė vaginaliniu metu. Tačiau vėliau pajuntama, kad orgazmas kur kas stipresnis, greičiau pasiekiamas. O kai potyriai yra geri – dažniausiai ir mylėtis norisi kuo dažniau. Tai yra logiška.

Fiziologine prasme, gimdymas gali kiek pakeisti moters anatomiją. Kai kurie vyrai teigia, kad makštis tapo platesnė. Tai nei tiesa, nei melas. Pokyčių gali būti. Verta moterims daryti Kėgelio pratimus, kurie stiprina dubens raumenis. Tai dažniausiai padeda sekso metu pajusti daugiau malonumo. Taip pat tobulas sprendimas moterims, kurios po gimdymo nelaiko šlapimo. Ši problema ilgainiui turėtų dingti arba labai susilpnėti.

Nuotrauka Andrea Peacquadio, iliustracija iš Pexels

Pirmas kartas po gimdymo

Dažniausiai moterys labai bijo paties pirmo karto po gimdymo. Kai kurios teigia, kad jausmas, kaip paties pirmo sekso gyvenime apskritai. Tai siejama su skausmu ir baime, negalėjimo atsipalaiduoti.

Vėlgi, pirmasis kartas tikrai gali būti labai įvairus. Svarbiausia yra kuo labiau atsipalaiduoti ir naudoti lubrikantą. Tai padės sumažinti galima trintį.

Diskomfortas pirmojo karto metu bus tikrai kur kas mažesnis, jeigu:

  • Naudosite lubrikantą. Geriausia – kuo natūralesnį kurtą vandens pagrindu.
  • Jeigu ilgiau truks glamonės, preliudija.
  • Jeigu reikia – moteris prieš seksą gali išgerti vaistą nuo skausmo. Kai kurioms tai suteikia daugiau pasitikėjimo savimi.
  • Prieš seksą verta nusišlapinti ir išsituštinti.
  • Kai kurios moterys prieš seksą išbando šiltas vonias.

Ir svarbiausia taisyklė – neskubėti. Nei paties pirmo karto metu, nei po jo. Jeigu moteriai atrodo, kad ji dar nėra pasiruošusi – nereikia mylėtis. Psichologinis pasiruošimas net svarbesnis nei fizinis. Kai moteris jaučiasi drąsiai – dažniausiai pirmojo karto po gimdymo metu nėra juntami jokie skausmai. O kai bijo, yra įsitempusi – tuomet ir atsiranda diskomfortas.

Kontracepcija po gimdymo

Tiek pirmojo karto po gimdymo metu, tiek visų kitų – būtina kontracepcija. Tikrai ne kiekviena skuba prie hormoninių tablečių arba spiralių. Tai yra labai gerai, kadangi moters organizmas po gimdymo gali atsistatinėti net ir pusę metų, tad nereikia jo papildomai apkrauti tabletėmis. Geriausias pasirinkimas yra patys paprasčiausi sargiai. Verta rinktis tuos, kurie yra papildomai lubrikuoti. Tuomet nereikės lubrikanto.

Taip pat moterys turi suprasti, kad žindymas nėra kontracepcija. Taip, dažniausiai dėl žindymo pastojimo tikimybė yra mažesnė. Tačiau ji yra. Net ir žindant būtina naudoti sargius. Žinoma, tokiu atveju, jeigu nenorite pastoti. O skubėti labai nereiktų. Duokite savo organizmui grįžti atgal į savo vėžes. Atsistatyti yra būtina.

Apskritai verta tartis su medikais, kurie padės jums nuspręsti dėl pačios priimtiniausios kontracepcijos. Ir reikia ne tik ją įsigyti, tačiau ir naudoti.

 

Susijusios prekių kategorijos

Lubrikantas po gimdymo
Priemonės intymiai higienai

 

Kaip paskatinti save mylėtis po gimdymo?

Skatinti savęs per prievartą nereikia. Dažniausiai noras yra mylėtis dažnesnis tuomet, kai moteris jaučia malonumą. Juk visada norime to, kas mums kelia geras emocijas, taip? Su seksu yra taip pat. Tad čia jau vyrai turi pasistengti, kad po kiekvieno karto moteris pajustų orgazmą.

Pasikartosime, kad daugiau malonumo suteikia lubrikantas. Galima išbandyti naujas pozas arba sekso žaisliukus. Tik reikia moters sutikimo. Ji čia svarbiausia. Taip pat pakelti moters libido gali padėti poilsis, dovanėlės. Kai kurioms moterims reikia tiesiog daugiau laiko sau. Kitos nori geriau jaustis fiziškai, tad turėtų pradėti vartoti vitaminus, valgyti sveikai, judėti kuo daugiau.

Kai vyras ir žmona tampa tėvais – jie gali pamiršti save ir vienas kitą. Dėl to dažniausiai ir kyla problemos santykiuose. Reikia investuoti laiko ir pastangų, kad santykiai vėl būtų tokie kaip ir iki vaiko gimimo. Ir prikelti juos tikrai yra įmanoma. Tik reikia laiko ir noro. Reikia neskubėti, kadangi moteriai gali kilti priešinga reakcija. Galiausiai, reikia kalbėtis. Kai abu poroje supranta vienas kito poreikius – kur kas paprasčiau susidėlioti gyvenimą taip, kad jis būtų patenkinamas. Ir tai apima ne tik seksą.

Stimul 8 Organic Toy Cleaner: jūsų intymių žaislų higienos garantas Stimul 8 Organic Toy Cleaner - tai inovatyvus ir organinis valiklis, suk...
Metal Hard Intimate Douche - dušo antgalis su žarna, norintiems pasiekti malonumo ir atsipalaidavimo akimirkas be jokių rūpesčių. &Sc...
Shunga Lovebath Lotus Sensuel - egzotiški, kvepiantys milteliai, skirti japoniškam vonios ritualui. Nuostabius japonišk...
ToyJoy Cleaner Spray 150 ml - laikykite savo sekso žaisliukus švarius ir išvenkite bakterijų su šiuo bealkoholiu antiba...
Anbiguo Travel Cleaner - universali automatinė klizma, užtikrinanti gilų valymą. Lengvas mygtukinis valdymas, įjungimas ir išjungimas...
Intimichic Menstrual Cup L - menstruacinė taurelė, yra puiki priemonė užtikrinti jūsų patogumą menstruaciniu laikotarpiu, ir tuo pačiu rūpin...