Ar galima mylėtis, kai esi nėščia?

Ar galima mylėtis, kai esi nėščia?

Poros, kurios aktyviai stengėsi dėl nėštumo, skaičiavo vaisingas dienas ir panašiai, dažniausiai taip nudžiunga pamačiusios dvi juostelės nėštumo teste, kad bijo gyventi taip, kaip iki tol. Moterys imasi laikytis itin griežtos dienos, mažai juda, seksas apskritai tampa panaikinamas poros gyvenimuose. O tai yra blogai. Seksas – reikalingas. Net naudingas. Žinoma, kad mylėtis medikas gali uždrausti, jeigu kyla kokios nors rizikos. Tačiau jeigu juoda linija nėra brėžiama – mylėtis tikrai galima ir net sveika.

Seksas nėštumo metu: privalumai

Ar galima mylėtis, kai esi nėščia? Kaip jau minėjome, ne tik galima, tačiau labai dažnai ir rekomenduojama, kadangi tai sveika moters kūnui ir sielai. Ne ką mažiau seksas reikalingas ir vyrams, kurie gali labai pergyventi dėl nėštumo, tad lytinis gyvenimas – puiki atsipalaidavimo forma.

Daugiau malonumo

Seksas nėštumo metu labai dažnai moterims suteikia daugiau malonumo. Žinoma, tik tokiu atveju, kai jos pamiršta visas baimes ir maksimaliai atsipalaiduoja. Daugiau malonumo moterys jaučia dėl filologinių aspektų. Sekso metu pakyla kraujo spaudimas, tad į dubens sritį ateina daugiau kraujo. Dėl to pabrinksta lytiniai organai. Tai padeda moterims pajusti daugiau malonumo sekso metu. Taip pat pastebima, kad dėl nėštumo hormonų padidėja makšties drėgnumas. O kad daugiau drėgmės reiškia ir didesnį malonumą – puikiai žino visi. Kai kurios moterys nėštumo metu jaučia tabu, o kitos labai mėgaujasi savo kūnu, juo džiaugiasi, kad mylisi net dažniau. Pasikartosime, kad jeigu medikas nenurodė jokių priežasčių, kodėl mylėtis negalima – tai daryti sveika. Net ir iki 12 pirmųjų savaičių, kurios daugeliui porų kelia didžiausią įtampą.

Nereikia pergyventi dėl apsaugų

Kai kurioms poroms seksas yra ne itin geras, kadangi jos bijo pastoti. Nors šiuo metu apsaugų priemonių yra tikrai daug ir kiekviena pora gali rasti jai labiausiai priimtina, visgi, baimė tokia didelė, kad, pavyzdžiui, net ir su apsaugomis nėra mylimasi vaisingomis dienomis. Žinoma, kad kai tiksliai nenorima nėštumo – tokia atsakomybė yra labai sveikintina. Tačiau kai jau laukiatės – mylėtis galima be ribų, kadangi pastoti tikrai nebus šansų. Išbandykite seksą  be tabu. Juk gera, kai mylimas žmogus šalia, tikrai nebus nenorimo nėštumo, kadangi norimas – jau laukime. O kuo labiau atsipalaiduosite – tuo ir lovos žaidimai bus kur kas smagesni.

Gerinama nuotaika

Kai kurioms poroms nėštumo periodas yra sunkus, kadangi neatsiejamas nuo baimių. Tiek gimdymo, tiek gyvenimo po to. Svarbu savo kasdienybėje įtraukti kuo daugiau tokių veiklų, kurios kelia geriausias emocijas, kurios suteikia galimybę rytą pradėti su šypsena veide. O seksas – puiki to priemonė. Gerina nuotaiką abiems, suartina, dažniausiai skatina labiau vienas kitą mylėti. Kadangi atėjus naujam šeimos nariui dažniausiai labai pasikeičia gyvenimas – reikia skirti vienas kitam kuo daugiau laiko, kol galite.

Orgazmo nauda žmogui

Apie orgazmo privalumus yra kalbama labai daug. Ypač akcentuojama nauda moterims. Dėl to tiek jos pačios, tiek mylimi partneriai turėtų stengtis pagerinti sekso malonumus, kad orgazmas būtų ne galimybė, tačiau garantija. Ar galima mylėtis pastojus? Net būtina, kadangi orgazmas nėštumo metu gali sumažinti kryžkaulio skausmus. Orgazmo metu taip pat išsiskiria meilės hormonas oksitoksinas, kuris, kuris prisideda prie greitesnio gimdymo. Ne veltui yra sakoma, kad verta mylėtis artėjant gimdymo terminui ir tai daryti kuo dažniau.

iliustracija iš Shutterstock

Kokiais atvejais negalima mylėtis?

Seksas yra galimas viso nėštumo metu, jeigu taip leido gydytojas. Visgi, kai kurioms moterims jis gali būti uždraustas. Reikia klausyti rekomendacijų. Taip pat pamačius tam tikrus požymius – reikėtų susilaikyti nuo lytinio gyvenimo ir kuo skubiau apie juos informuoti ginekologą. Žemiau pateikiame tuos atvejus.

  • Nesimylėkite, jeigu pasitaikė kraujingų išskyrų.
  • Dažniausiai seksas yra ribojamas, jeigu ankstesnių metu buvo persileidimas arba jis grėsė.
  • Negalima mylėtis tais atvejais, kai buvo nustatyta placentos pirmeiga.
  • Jeigu buvo diagnozuoti membranos įtrūkimai.
  • Nerekomenduojama mylėtis, jeigu ankstesni nėštumo baigėsi iki 37 savaitės, taigi, vaikas gimė neišnešiotas.
  • Žinoma, kad nėštumo metu nereikėtų propaguoti labai grubaus sekso, geriausia nenaudoti ir sekso žaisliukų. Na, paprastus, nedidelius – galima. Tačiau viskam reikia saiko ir būtinai pasirūpinkite tinkama jų higiena.
  • Ne visada yra leidžiama mylėtis, kai laukiama daugiavaisio nėštumo. Tiesa, venkite tik tokiu atveju, jeigu taip nurodė medikas. Daugiavaisis nėštumas tikrai ne visada kelia rizikas, kiekvienas atvejis yra individualus.
  • Negalima mylėtis jeigu jau nutekėjo vaisiaus vandenys. Kyla infekcijų rizika. Nutekėjus daliai arba visiems vandenims – reikia kreiptis į medikus.
  • Sekso metu geriausia nestimuliuoti spenelių, kadangi tai gali iššaukti gimdymą.

Visgi, būtina pakartoti, kad kiekvienas atvejis yra individualus. Tai, kas vienai porai yra rizika, kitai – nekelia jokių problemų vaisiui. Taigi, visais atvejais geriausia yra tartis su medikais.

Kaip pagerinti seksą nėštumo metu?

Taigi, į klausimą, ar galima mylėtis nėščiai – jau atsakėme. Tačiau nors ir galima, kai kurios poros to nenori. Tikrai ne tik moterys, tačiau taip pat ir vyrai labai dažnai nenori mylėtis, kadangi jiems baisu, kad gali pakenkti vaisiui. Nors internete yra daug informacijos bei paveiksliukų, kurie puikiai iliustruoja seksą ir tuo pačiu vaiko santykį jo metu, tačiau tabu – vis dar gana gajus.

Informacija

Svarbiausia yra domėtis. Galima skaityti, galima pasikalbėti su ginekologu, kuris padės suprasti, kad sekso metu vaikas tikrai nieko nejunta. Ne, galbūt tik geras emocijas po visko, kadangi jis jaučia, kai mama taip pat laiminga. Kuo daugiau yra žinoma – tuo didesnė tikimybė, kad bus užsiimama seksu.

Lubrikantas

Nors daugeliui moterų nėštumo metu išskyrų yra kur kas daugiau, tad dėl to seksas yra geresnis, tačiau kai kurioms, visgi, drėgmės trūksta. Lubrikantas nėštumo metu yra puikus pagalbininkas. Žinoma, ne nėštumo – taip pat. Naudokite kuo natūralesnį. Geriausia – vandens pagrindu. Rinkitės tokius, kurie yra be jokių papildomų skonių, spalvų arba kvapų. Nėštumo metu natūralumas visais atvejais dažniausiai yra geriausias pasirinkimas.

Susijusios prekių kategorijos

Lubrikantas nėštumo metu
Priemonės intymiai higienai

Pokalbiai

Jeigu vienas iš poros nori mylėtis, o kitas ne, dažniausiai kyla problemos. Pokalbių metu galima viską sutvarkyti. Labai svarbu, kad nebūtų noras laikomas tik mintyse, kadangi kitas net negali pagalvoti, kad mylimą žmogų kankina blogos emocijos. Kalbėtis reikia visada. Tai gali padėti išspręsti daugelį poros santykių problemų.

Tinkama aplinka

Galiausiai, dažnai dėl nėštumo baimių, laukimo bei kitų darbų nebelieka noro mylėtis. O tai svarbu net kokiame gyvenimo periode. Reikia suteikti savo santykiams galimybę vėl tapti aistringiems. Dažniausiai laikas kartu – geriausias to įrankis. Romantiška vakarienė, pokalbiai – daro stebuklus. Dažniausiai seksas tampa to palydovu.

Ar seksas paankstina gimdymą?

Moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad seksas paskutinėmis nėštumo savaitėmis tikrai gali paskatinti gimdyti greičiau. Tai siejama su orgazmu bei oksitoksino išsiskyrimu. Žinoma, kad seksas 40 savaitę negarantuoja, kad kitą dieną po jo jau keliausite gimdyti. Tačiau jeigu perskaitysite gimdymo istorijas, išties, gana dažnai moterys tikina, kad tai padėjo pagimdyti greičiau. O kaip bus Jūsų atveju – sužinosite tik išbandę.

Seksas ir išsilaisvinimas. Nesigėdykite savęs

Moterys nėštumo metu dažnai pergyvena dėl savo kūno. Jos priauga svorio, išberia odą, kai kurios skundžiasi, kad plaukai labai slenka. Žinoma, kad visa tai galiausiai priveda link depresyvių minčių. O meilė sau svarbi visada. Ypač – nėštumo metu.

Kai moteris savimi kur kas labiau pasitiki – dažniausiai ateina noras mylėtis. Taigi, būtina išbandyti įvairius SPA ritualus, kurie yra leidžiami nėštumo metu. Taip pat kasdienai turėtų būti naudojamos priemonės intymiai higienai. Jos padės jaustis gaiviai, tad dažnai sekso noras ateina natūraliai.

Kodėl nenoriu sekso?

Tikrai ne visos moterys nėštumo metu nori sekso ir tai yra normalu. Lygiai taip pat kaip normalu jo norėti dažniau nei iki tol. Daugelis moterų nenori sekso dėl baimių arba dėl rūpesčių, kurie laukia. Kai kurios blogai jaučiasi, daug vemia, fizinė būsena prasta. Net kasdieninis darbų atlikimas atrodo kaip labai rimtas iššūkis. Kitos blogai jaučiasi ir psichologiškai, yra pavargusios, nenori nieko daryti. Jeigu kankina blogos mintys – būtina pasitarti su mediku, išsakyti savo nuogąstavimus. Su seksu tai neturi nieko bendro. Svarbu tinkamai pasirūpinti savo psichologine būsena apskritai.

Šiai problemai spręsti, siūlome išbandyti mūsų asortimente esančius stimuliuojantys geliai moterims!

Mitai apie seksą nėštumo metu

Galiausiai, nereikia tikėti mitais. Jeigu kyla kokie nors klausimai – būtina tartis su savo mediku. Jis atsakys tiksliai ir tuomet jums bus paprasčiau gyventi taip, kaip norisi. Juk 40 savaičių yra gana ilgas laiko tarpas. Neribokite savęs jo metu, jeigu jums to nenurodė medikas.

  • Vienas dažniausiai girdimų mitų yra tai, kad sekso metu galima pakenkti vaisiui. Sueitis tikrai nekelia pavojaus vaisiui.
  • Bijoma, kad vaisius blogai jausis sekso metu. Taip nebus, kadangi jį supa vaisiaus vandenys, tad net ir aktyvesnė fizinė veikla – jį saugo.
  • Bijoma infekcijų. Baimė yra visiškai natūrali ir sveikintina. Tačiau infekcijų tikimybė nuo sekso yra labai maža, kadangi, vėlgi, vaisius yra apsaugotas. Žinoma, kad vyras turėtų tinkamai rūpintis savo higiena. Taip pat geriausia yra vengti oralinio sekso, kadangi su seilėmis gali patekti į makštį bakterijų, kurios neturėtų ten būti.
  • Mitas, kad mažylis negalės ramiai miegoti, kadangi bus užsiimama aktyvia veikla. Vaisius yra pratęs prie judesių. Juk mama kasdien keliasi, vaikšto. Seksas nesukels jam jokių blogų emocijų.

Pamirškite mitus ir leiskite sau 40 savaičių išgyventi jaučiantis puikiai, mėgaujantis pilnaverčiu gyvenimu ir kiekviena laukimo akimirka. Svarbiausia – su mylimu žmogumi.

ID Glide Ntural Feel 130 ml - išskirtinės kokybės lubrikantas, sukurtas suteikti ypatingą švelnumą ir ilgalaikį tepimą Jūsų in...
BIOglide 40 ml - 100% natūralus, vandens pagrindu pagamintas lubrikantas - sklandžiam ir maloniam seksui. Tinkamai drėkina ir suteikia geres...
Pjur Woman Vegan 100 ml - lubrikantas yra veganiškas, nes jame nėra gyvulinės kilmės produktų ir jo gamyboje nebuvo atlikinėjama joki...
Durex Naturals Intimate Gel Hyaluro 100 ml - lubrikantas sukurtas vandens pagrindu, kuris drėkina jūsų jautrią odą lytinių santykiu metu. &S...
ID Glide Ntural Feel 250 ml - išskirtinės kokybės lubrikantas, sukurtas suteikti ypatingą švelnumą ir ilgalaikį tepimą Jū...
Pjur Med Sensitive Glide 100 ml - lubrikantas specialiai sukurtas toms moterims, pas kurias labai jautri gleivinė lytinių organų srityje. Be...