Kaip teisingai naudoti lubrikantus?

Kaip teisingai naudoti lubrikantus?

Lubrikantai yra viena iš populiariausių seksualinių priemonių, kuri padeda sumažinti trintį ir pagerinti seksualinę patirtį. Nors dauguma žmonių mano, kad jie žino, kaip naudoti lubrikantus, yra keletas svarbių dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti norint pasiekti geriausius rezultatus.

Svarbu suprasti, kad lubrikantai nėra būtini tik tiems, kuriems turi mažai natūralių drėkinimo medžiagų. Jie taip pat gali būti naudingi tiems, kuriems seksas gali sukelti diskomfortą ar net skausmą. Tiesą sakant, bet kas gali naudoti lubrikantus, kad padidintų jų malonumą ir sumažintų jų diskomfortą.

Pagrindiniai lubrikantų tipai

Pirma, svarbu pasirinkti tinkamą lubrikantą. Yra trys pagrindiniai lubrikantų tipai: vandens pagrindu, silikonu pagrindu ir aliejus pagrindu. Vandens pagrindu pagaminti lubrikantai paprastai yra saugiausi ir universaliausi. Jie yra patikimi ir gali būti naudojami su daugeliu lyties ir prezervatyvų tipų. Silikonu pagrindu pagaminti lubrikantai yra ilgalaikiai, tačiau jie gali pažeisti tam tikromis seksualinių priemonių medžiagomis, tokiomis kaip silikonas. Aliejaus pagrindu pagaminti lubrikantai gali būti drėkinantys, tačiau jie gali sukelti infekcijas ir pažeisti prezervatyvus.

Reikiamas kiekis ir paskirtis

Kitas svarbus dalykas yra lubrikanto kiekis. Pernelyg daug lubrikanto gali sumažinti jūsų malonumą ir netgi apsunkinti jūsų patirtį. Mažas lubrikanto kiekis taip pat gali sukelti diskomfortą. Geriausia yra pradėti nuo nedidelio kiekio ir, jei reikia, palaipsniui pridėti daugiau. Be to, svarbu nepamiršti, kad reikia naudoti tik rekomenduojamą lubrikanto kiekį, kuris pateikiamas ant pakuotės.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į lubrikanto paskirtį. Kai kurie lubrikantai yra skirti naudoti tik su tam tikrais reikmenimis, tokiais kaip vibratoriai ar analiniai žaislai. Kiti gali būti pritaikyti tam tikriems seksualiniams poreikiams, pvz., analiniam seksui arba vaisingumo procedūroms. Todėl prieš pasirinkdami lubrikantą svarbu pasitarti su specialistu arba atidžiai išnagrinėti pakuotę ir nurodymus.

Sudedamosios dalys bei reguliarus lubrikanto papildymas

Be to, svarbu atkreipti dėmesį į lubrikanto sudedamųjų dalių sąrašą. Jei turite jautrią odą ar alergiją, turėtumėte pasirinkti lubrikantą be kvapų ir parabenų. Taip pat svarbu pasirinkti lubrikantą be gliukozamino ar chondroitino, nes šie ingredientai gali padidinti infekcijų riziką.

Kai pradedate naudoti lubrikantą, svarbu nepamiršti reguliariai papildyti jo, ypač jei seksas trunka ilgai. Kai kuriuose atvejuose rekomenduojama naudoti kelis lubrikantus, vieną prieš lytinį aktą ir kitą jo metu.

Galiausiai, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad lubrikantai nėra išsigelbėjimas nuo nesaugaus sekso. Jie negali apsaugoti nuo lytinių ligų ar nėštumo. Todėl, kad užtikrintumėte savo saugumą, turėtumėte naudoti prezervatyvus ir kitas lytinės sveikatos priemones.

Kada negalima jo naudoti?

Lubrikantai yra naudingi ir gali pagerinti lytinį aktą, tačiau yra tam tikrų atvejų, kai jie neturėtų būti naudojami:

  1. Pirma, lubrikantų naudojimas gali sukelti alergijas. Jei turite jautrią odą arba esate alergiški tam tikriems cheminiams ingredientams, kurie yra lubrikantuose, turėtumėte atsargiai pasirinkti produktus arba jų iš viso nenaudoti.
  2. Antra, lubrikantai gali paveikti spermatozoidų judrumą. Jei planuojate vaisingumo procedūras, turėtumėte pasitarti su gydytoju ir pasirinkti specifinius lubrikantus, kurie yra pritaikyti šiam tikslui.
  3. Trečia, ne visi lubrikantai yra suderinami su tam tikrais prezervatyvais ar kitomis lytinės sveikatos priemonėmis. Kai kuriuose lubrikantuose yra kenksminga chemija.
  4. Ketvirta, tam tikri lubrikantai gali sukelti gleivinės sudirginimą ar infekcijas. Ypač svarbu atkreipti dėmesį į sudedamųjų dalių sąrašą ir pasirinkti tinkamą lubrikantą, ypač jei turite jautrią gleivinę.

Pabaigai

Apibendrinant, teisingai naudojant lubrikantus yra daug svarbių aspektų, kurie turėtų būti atsižvelgiama. Reikia pasirinkti tinkamą lubrikantą, naudoti tinkamą lubrikanto kiekį, atkreipti dėmesį į jo paskirtį, sudedamųjų dalių sąrašą ir reguliariai papildyti jį per lytinį aktą. Svarbu suprasti, kad lubrikantai negali apsaugoti nuo lytinių ligų ar nėštumo ir kad reikia naudoti kitas lytinės sveikatos priemones, kad užtikrintumėte savo saugumą.

Pjur Power Premium Cream 150 ml - vienas veiksmingiausių silikono bei vandens pagrindu pagamintų lubrikantų. Jis tobulai slysta, todėl labai...
Pjur Back Door Relaxing Anal Glide 1,5 ml - silikoninis, relaksacinis, analinis lubrikantas, praturtintas natūraliais Jojobos ekstraktais. P...
ID Juicy Lube Pina Colada 105 ml - tai yra geriausias pina colada kokteilio skonio lubrikantas, kurio pagrindą sudaro vanduo, jis yra saugus...
ID Pleasure Water Based 130 ml - vandens pagrindo, ypatingas lubrikantas, kurio formulė sukūrė ypatingą potraukį ir malonumą. Ši...
EXS Clear 250 ml - drėkinantis lubrikantas vandens pagrindu, su alijošiaus ekstraktais švelniai ramina odą. Sudėtyje nėra para...
Durex Naturals Sensitive 100 ml - vandens pagrindu sukurtas lubrikantas jautriai odai. Jei dažnai jaučiate sausumą ir dėl to patiriate nemal...