Kodėl plyšo prezervatyvas? Priežastys ir Tolimesni veiksmai

Kodėl plyšo prezervatyvas? Priežastys ir Tolimesni veiksmai

Natūralu, kad suplyšęs prezervatyvas gali labai išgąsdinti. Pirmiausia daugelis porų bijo neplanuoto nėštumo, o kad dar ir lytiškai plintančių ligų baimės. Ypač, jeigu partneris – vienadienis.

Jeigu ir Jūs esate vienas tų žmonių, kuriam labai dažnai kyla baimė dėl galimo sargio plyšimo – šis straipsnis yra kaip tik Jums. Pateiksime priežastys – kodėl prezervatyvai plyšta dažniausiai. Žinojimas padeda užkirsti kelią problemoms.

Lubrikanto nenaudojimas

Sekso metu labai dažnai trūksta slidumo, kuris ne tik suteikia daugiau malonumo, tačiau taip pat ir padeda moterims išvengti galimo diskomforto. Šiuo metu lubrikantų pasiūla yra labai plati, tad renkantis būtinai reikia susipažinti su sudėtimi ir tuo pačiu jų pritaikymu. Vieni labiausiai tinka vaginaliniam seksui, kiti – analiniam.

Naudokite tik geros kokybės, sertifikuotus gaminius ir galėsite būti ramus, kad jie ne tik pagerins sekso kokybę, tačiau taip pat ir padės išvengti sargio plyšimo, kai per daug intensyvios trinties – guma tiesiog „neatlaiko“. Galiausiai, visada galite pirkti prezervatyvus, kurie yra iškart sutepti lubrikantu. Poveikis – toks pat malonus kaip ir su atskirai naudojamu lubrikantu, plyšimo tikimybė yra maža.

Netinkama laikymo vieta

Tie, kurie seksu užsiima gana retai – dažniausiai pratę kišenėje arba piniginėje visada su savimi nešiotis sargį. Patogu, kadangi jis visada po ranka, kai reikia, tačiau minusas, kad nuo tokio nešiojimo sargio kokybė gali pakisti. Retas žino, kad prezervatyvams labai kenkia net ir tiesioginiai saulės spinduliai. Net ir būdami pakuotėje jie dėvisi, taigi, didelė tikimybė, kad sekso metu jie gali plyšti. Tinkama laikymo vieta yra labai svarbi.

Per mažas prezervatyvas

Netinkamo dydžio prezervatyvo pasirinkimas yra viena iš priežasčių, kodėl apsaugos priemonės plyšta arba nusmunka sekso metu. Kai sargis yra per didelis –  jis dažniausiai nusmunka. Kai yra per mažas, žinoma, gali plyšti. Internete galima rasti labai daug lentelių, kurios padeda orientuotis – kokio dydžio prezervatyvas Jums reikalingas. Remkitės jomis. Kartą sužinojus savo dydį – žinosite kokį pirkti visada.

Galiojimo laiko tarpas

Kai kurie žmonės labai nemaloniai būna nustebinti sužinoję, kad sargiai turi galiojimo laiko tarpą. Tikrai taip. Ir būtinai reikia naudoti tik tuomet, kai jie dar yra galiojantys. Dėl to geriausia nepirkti sargių iš skelbimų puslapį, kadangi tikėtina, kad pigiau jie kainuoja dėl to, kad galiojimo laiko tarpas jau „eina į pabaigą“.

Oras prezervatyve

Dedant prezervatyvą svarbu, kad neliktų oro tarpo. Jis dažniausiai būna sargio galiuke. Reikia tiesiog suspausti pirštais. Smulkmena, tačiau gali padėti išvengti sargio plyšimo.

Sargiai pagal paskirtį

Ar reikia analinio sekso metu naudoti prezervatyvą. Mes manome – kad taip. Žinoma, būtinas ir lubrikantas, kuris užtikrina, kad seksas bus maksimaliai malonus. Blogai, kai analiziniam seksui yra naudojami tokie sargiai, kurie yra skirti vaginaliniam. Ne veltui sargiai yra klasifikuojami pagal tai – kam ir kokio sekso metu jie turi būti naudojami. Jeigu planuojate užsiimti analiniu seksu, žinoma, reikia tokio sargo, kuris ir yra skirtas šio tipo malonumui.

Pakartotinis sargio naudojimas

Dar vienas minusas yra bandymas panaudoti tą patį sargį antrą kartą. Didelė tikimybė, kad jis – plyš, nusmuks. Apskritai sunku suvokti, kaip vyrams pavyksta antrą kartą uždėti jau kartą naudotą sargį. Bet kuriuo atveju – nedarykite to. Jis arba plyš arba nebus veiksnus dėl to, kad po nuėmimo jau gali būti sugadintas.

Dviejų sargių naudojimas

Kai kurios poros taip bijo pastoti, kad jos naudoja du sargius vieno sekso metu. Mauna vieną ant kito. Didelė tikimybė, kad arba sargiai suplyš arba nusmuks. Geri prezervatyvai puikiai atlieka savo funkciją, tad nereikia  naudoti dvigubų. Jeigu jau labai bijote plyšimo – galima pirkti storesnius.

Ką daryti? 4 žingsnių gidas

Nesaugus seksas nebūtinai yra tuomet, kai pora neatsakingai rūpinasi apsaugos priemonėmis. Kartais „nutinka gyvenimas“ ir sargis plyšta net ir tuomet, kai jis buvo tinkamo dydžio, atsargiai uždėtas ir panašiai. Galima kaltinti intensyvumą arba galima suprasti, kad kartais nutinka tai, kas nutinka.

Išties, sargio plyšimas yra kur kas dažniau pasitaikanti problema nei gali atrodyti. Žinoma, ne per dažna, tačiau tikrai nutinka. Net ir patyrusioms poroms. Tokiu atveju svarbiausia yra imtis tinkamų priemonių, kurios gali apsaugoti nuo neplanuoto nėštumo, kadangi nuo LPL, deja, jeigu kuris nors serga - jau apsisaugoti nebepavyks.

Svarbiausia yra nurimti

Blogiausia ką gali daryti pora po sargio plyšimo yra panikavimas. Daugelis taip išsigąsta, kad nebežino ką daryti. Tuomet sėdi, laukia ir tikisi, kad nepavyko pastoti. O gali būti visaip. Žinoma, pastoti tikrai ne taip paprasta kaip daugeliui atrodo, tačiau čia dažnai ir suveikia tas dėsnis, kad taip nutinka tiems, kurie to nenori.

Taigi, nurimkite. Bet kokiai situacija yra išeitis, o kai jau atsitiko tas, kas nutiko – nėra tikslo pergyventi, reikia susikaupti ir abiems partneriams pakalbėti apie tai, kas nutiko.

Ar liko sargių likučių?

Nurimus pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, tai bandyti iš makšties išimti galimai likusius sargių likučius. Kai kuriais atvejais sargis neplyšta smulkiai, tad išimsite vieną dalį. Visgi, reikia apžiūrėti – ar ji tikrai visa.

Tikrai ne visoms moterims pačioms pavyksta išsiimti sargį. Kartais reikia labai rimtai padirbėti, kad pavyktų jį pasiekti. Nors makštis nėra begalinė, tačiau dažnai per stresą – paimti prezervatyvą yra labai sunku. Visada galite bandyti partnerio, kad jis tai padarytų su rankomis.

Galiausiai, jeigu nepavyksta paimti – visada siūlome kreiptis į medikus. Palaukite kitos dienos, jeigu tai nutiko naktį ir keliaukite iš ryto pas ginekologą, kuris tikrai ne vieną kartą yra matęs tokią situaciją ir labai greitai bei profesionaliai Jums padės.

Skubios kontracepcijos tabletė

Ar gerti skubios kontracepcijos tabletė – kiekvienas žmogus geriausiai žino pats. Tiksliau – kiekviena pora. Reikia aptarti – ar pastojimas yra didelė problema. Vieniems – taip, kitiems – ne. Taigi, kiekviena pora sprendžia pati. Tik atsiminkite, kad tokią tabletę reikia išgerti per 48 valandas nuo nesaugaus lytinio akto. Taigi, geriau nelaukti ir iškart ją suvartoti. Tai leis būti ramiu, kad pastojimo tikimybė yra beveik nulinė.

Laukite ramiai mėnesinių

Galiausiai, daugeliui moterų dėl streso ir dėl pačios tabletės – vėluoja mėnesinės. Pirma mintis visada yra nėštumas. Nurimkite. Vėluoti jos gali dėl labai daug priežasčių. Taip jau nutinka, ypač – dėl streso. Ramiai laukite mėnesinių ir kitą kartą pasirūpinkite tinkamo dydžio apsaugos priemonėmis.

Geras seksas yra saugus seksas. Tai turi būti Jūsų prioritetas.

Durex Mix 40 vnt. - prezervatyvų rinkinys, kuris jums leis išsirinkti sau tinkamiausius prezervatyvus. Populiariausios Durex prezerva...
Durex Natural Slim Fit -  siauresni ir trumpesni prezervatyvai skirti tiems vyrams, kuriems įprasto dydžio Durex sargiai yra per dideli...
SKYN Original 20 vientų prezervatyvų pakuotė. Šie prezervatyvai be latekso pagaminti specialiai tiems kurie yra alergiški late...
Durex Performa 3 vnt. dež. - prezervatyvai ilgiau trunkančiam malonumui. Specialus lubrikantas (Noxinol-9) atitolina ejakuliaciją ir padeda ...
SKYN prezervatyvų rinkinys 35vnt. - prezervatyvų be latekso rinkinys. Visi SKYN Prezervatyvai yra be latekso, Jie yra itin ploni, specialiai...
SKYN Original 10 vnt. dėžutė - ploni prezervatyvai be latekso. Populiariausias SKYN prezervatyvas kuris yra pagamintas iš plonos, ino...