Kodėl sekso metu nusileidžia varpa?

Kodėl sekso metu nusileidžia varpa?

Erekcijos sutrikimai – viena tų temų, kuri daugumai vyrų tikrai nėra maloni. Vis dėlto, jei sekso metu varpa vis dažniau suminkštėja ir dėl to nukenčia lytinio gyvenimo kokybė, būtina ieškoti problemos sprendimų. Erekcijos sutrikimų priežastys yra labai įvairios: tą gali lemti psichologinės kilmės problemos ar tam tikros ligos. Ir vienu, ir kitu atveju labai svarbu neignoruoti šios problemos ir ieškoti galimų sprendimų.

 

Kodėl sekso metu nusileidžia varpa?

Psichologinės šios problemos priežastys dažniau pasitaiko tarp jaunesnio amžiaus vyrų. Pavyzdžiui, jei vaikinas pirmą kartą mylisi su mergina, jo galvoje gali suktis įvairios mintys ir kaustyti baimė. Tai, žinoma, gali užprogramuoti nesėkmę, todėl lytinis aktas nebus toks, kokio norėtųsi. Erekcijos sutrikimus įvairaus amžiaus vyrams  gali lemti infekcijų sukelti uždegimai. Vyresnio amžiaus pacientams erekcijos sutrikimai galimi dėl tam tikrų lėtinių ligų, aterosklerozės, suprastėjusios kraujotakos, ir t.t. Laimei, problema yra išsprendžiama, tačiau svarbu kreiptis į specialistus.

 

Kokios yra dažniausios erekcijos sutrikimų priežastys?

Erekcijos sutrikimų priežasčių yra daugybė, tačiau galima išskirti pačius dažniausius:

  • Jaučiama baimė, kad lytinis aktas bus nesėkmingas;
  • Nesupratinga partnerė;
  • Per mažas potraukis partnerei;
  • Depresija;
  • Lėtinis nuovargis;
  • Patiriama įtampa;
  • Kraujotakos sutrikimai;
  • Ligos, kurias lemia medžiagų apykaitos sutrikimai: cukrinis diabetas, suaktyvėjusi arba sumažėjusi skydliaukės veikla;
  • Patirtos traumos (stuburo lūžis, galvos ar dubens trauma);
  • Mažojo dubens organų susirgimai: lėtinis prostatos uždegimas, šlaplės uždegimas, ir t.t.;
  • Rūkymas, alkoholio ir narkotikų vartojimas;
  • Prostatos vėžio operacija;
  • Tam tikrų vaistų vartojimas, pavyzdžiui, medikamentų nuo aukšto kraujospūdžio, psichotropinių vaistų, ir t.t.

 

Sutrikimus gali lemti ir ligų komplikacijos

Kartais erekcijos sutrikimus lemia tam tikrų ligų komplikacijos. Pavyzdžiui, sinusitas, parodontozė ar hemorojus gali lemti infekcijos išplitimą po mažąjį dubenį, ir tai lemia potencijos problemas. Svarbu žinoti, kad didžiąją dalį erekcijos sutrikimų lemia būtent lytiniuose takuose atsiradęs lėtinis uždegimas. Gali atrodyti, kad tam tikros ligos negali turėti poveikio lytinei funkcijai, tačiau nereikėtų pamiršti, kad organizme visi procesai yra tarpusavyje susiję. Pastebėjus erekcijos sutrikimus, labai svarbu ieškoti to priežasčių. Kuo anksčiau kreipsitės į specialistus, tuo greičiau rasite problemos sprendimą.

 

Kokie yra pagrindiniai erekcijos sutrikimų požymiai?

Dažniausiai pasireiškia šie požymiai:

  • Prieš lytinį aktą varpa visiškai nesustandėja;
  • Erekcija išnyksta nepabaigus lytinio akto;
  • Varpa šiek tiek sukietėja, tačiau jos nepavyksta įvesti į makštį;
  • Varpa sustandėja glamonių metu arba rytais, tačiau erekcija išnyksta prieš pat lytinį aktą.

Specialistai skiria tris pagrindines sumažėjusios erekcijos formas: ji gali būti lengva, vidutinė arba sunki.

 

Kokius tyrimus rekomenduojama atlikti?

Pirmiausia vertinami varpos ypatumai ir galimos deformacijos, apčiuopiama prostata, įvertinamas sėklidžių dydis bei antriniai lytiniai požymiai. Gydytojas gali rekomenduoti atlikti gliukozės ir cholesterolio koncentracijos kraujyje tyrimą. Taip pat gali būti tiriama hormonų koncentracija bei atliekami instrumentiniai tyrimai (pavyzdžiui, ultragarsas).

 

Kaip gydomi erekcijos sutrikimai?

Išsiaiškinus priežastį gali būti skiriamas tam tikras erekcijos sutrikimų gydymas. Dažniausiai taikomi šie gydymo metodai:

  • Augalinės papildai erekcijai: jei nustatomi lengvos formos erekcijos sutrikimai, gali būti skiriami papildai, kurie gerina kraujotaką ir bendrą organizmo tonusą;
  • Potencijos gerinimo pratimai: šis metodas įprastai taikomas tada, jei potencijos sutrikimai yra lengvos formos;
  • Vaistai: sunkesniais atvejais gydytojas gali skirti vaistus, kurie skatina kraujo tekėjimą į varpą. Dažnais atvejais šie vaistai pasižymi greitu poveikiu ir veikia bent kelias valandas;
  • Kompleksinis gydymas: sunkesniais atvejais gali būti derinami vaistai, maisto papildai ir psichoterapija;
  • Kiti gydymo būdai: gali taikoma smūginės bangos terapija, o sunkiais atvejais gali būti taikomas varpos implantas.

 

Smūginės bangos terapija tampa vis populiaresnė

Erekcijos sutrikimai vis dažniau yra gydomi smūginės bangos terapija. Įprastai prireikia 5-8 seansų, po kurių vyrai gali džiaugtis padidėjusia potencija ir ilgesne erekcijos trukme. Dauguma išbandžiusių šią terapiją teigia, kad pagerėjimą pajuto vos po vienos procedūros, o po kiekvieno seanso rezultatai buvo vis geresni ir geresni. Ši terapija padidina perfuziją ir paskatina naujų kraujagyslių struktūrų formavimąsi. Ši inovatyvi terapija neturi šalutinio poveikio, todėl ji gali būti taikoma visiems vyrams, kurie susiduria su potencijos sutrikimais. Šios procedūros metu nėra juntamas diskomfortas, šis gydymo būdas gerai toleruojamas, o seksualinis gyvenimas ima teikti kur kas didesnį pasitenkinimą.

 

Varpų implantai taikomi dar nuo seniau nei tabletės

Sunkiais atvejais gali būti rekomenduojama rinktis varpos implantą. Toks impotencijos gydymo metodas buvo pradėtas naudoti XX amžiaus pradžioje, tačiau pirmieji bandymai nebuvo labai efektyvūs: į varpą implanuotamos kaulų kremzlės po maždaug pusės metų turėjo būti pakeičiamos naujomis. Šiandien impotencijos gydymui gali būti naudojami dviejų tipų implantai – sintetiniai arba silikoniniai vamzdeliai.

 

Ar masturbacija gali pakenkti lytiniam pajėgumui?

Ir taip, ir ne. Masturbuojantis praleidžiami tam tikri sekso etapai, tokie kaip preliudija ir glamonės, todėl orgazmas įvyksta greičiau ir būna silpnesnis. Specialistų teigimu, masturbacija neužtikrina visaverčio pasitenkinimo, todėl gali atsirasti poreikis tenkinti save kur kas dažniau. Maža to, specialistai teigia, kad dažnai besimasturbuojantys vyrai atpranta rūpintis partnerės pasitenkinimu, o mylintis su moterimi tai gali sudaryti tam tikrų sunkumų. Besimasturbuojantis vyras gali pats kontroliuoti varpos stimuliaciją, tačiau mylintis su partnere tai priklauso ne tik nuo jo, bet ir nuo jo partnerės. Vyrai, kurie masturbuojasi nuo kelių iki keliolikos kartų per dieną, neretai susiduria su erekcijos sutrikimais, nes tokia dažna masturbacija gali išvarginti prostatą.

 

Ar namų sąlygomis galima pagerinti erekciją?

Jei svarstote, kaip pagerinti erekciją namų sąlygomis, jums gali pagelbėti šie patarimai:

  • Išbandykite papildus: gali būti naudinga išbandyti natūralius papildus, kurių sudėtyje yra taurino, padedančio  aprūpinti raumenis maisto medžiagomis ir energija. Šiuose papilduose taip pat gali būti įvairių vitaminų, kurie mažina nuovargio jausmą ir gerina nervų sistemos veiklą.
  • Į savo mitybos racioną įtraukite šiuos maisto produktus: arbūzus, špinatus, virtus kiaušinius, graikinius riešutus, bananas, juodąjį šokoladą, avokadus, smidrus ir granatus.
  • Pakankamai dėmesio skirkite mitybai: impotencija gali būti susijusi su nutukimu ir per dideliu cholesterolio kiekiu kraujyje. Venkite maisto produktų, kuriuose gausu cholesterolio, ir stebėkite savo kūno svorį.
  • Mankštinkitės: jei kasdien pasimankštinsite bent po 20-30 minučių, tai pagerins bendrą jūsų sveikatos būklę ir kraujotaką dubens srityje. Visa tai turės teigiamą poveikį potencijai.
  • Venkite streso: raskite būdų, kurie jums padėtų atsipalaiduoti. Tai taip pat gali turėti didelę įtaką jūsų potencijai.

Kitos priemonės erekcijai stiprinti: taip pat gali būti naudinga išbandyti specialius gelius ar purškalus, kurie skatina kraujo cirkuliaciją varpoje. Vis labiau populiarėja penio pompos, kurios gali padėti išlaikyti erekciją maždaug 20-30 minučių. Priešingai nei įvairūs medikamentai, penio pompos neturi jokio šalutinio poveikio.

 

Kaip pagerinti potenciją?

Niekam ne paslaptis, kad prevencija yra geriausias visų sutrikimų gydymo būdas. Jei norite užkirsti kelią impotencijai, vadovaukitės šiais patarimais:

  • Reguliariai mylėkitės: seksas pagreitina širdies susitraukimų dažnį, todėl tai gali turėti teigiamą poveikį jūsų lytiniam pajėgumui;
  • Sportuokite: bėgimas ar plaukimas padės sustiprinti potenciją;
  • Pasirūpinkite vitamino B1 atsargomis: šis vitaminas padeda greičiau judėti nervų sistemos signalams (signalai, siunčiami iš smegenų į varpą – taip pat ne išimtis). Naudinga vartoti B grupės vitaminų papildus arba pasirūpinti, kad šio vitamino būtų gaunama su maistu (jo natūraliai randama pupelėse, kiaulienoje ir žemės riešutuose);
  • Atsisakykite žalingų įpročių;
  • Gaukite pakankamai saulės: saulės šviesa stabdo melatonino gamybą kūne. Nors šis hormonas padeda mums miegoti, tačiau taip pat ramina seksualinius potraukius. Jei gausite pakankamai saulės šviesos, tai gali pažadinti jūsų lytinį potraukį, todėl dažniau būkite gryname ore;
  • Laiku pastebėkite problemą ir nebijokite apie tai kalbėti.

 

Liaudiškos priemonės potencijai stiprinti

Įvairios liaudiškos priemonės nuo seno naudojamos potencijai stiprinti. Jei erekcijos sutrikimai yra lengvos formos, tokie metodai tikrai gali būti veiksmingi.

Pirmas receptas

Jums reikės: 100 g darželinio šlamučio, 100 g beržų pumpurų, 100 g jonažolės, 100 g ramunėlių žiedų.

Kaip paruošti ir vartoti? Susmulkinkite šiuos ingredientus ir suberkite į stiklainį. Užsukite dangtelį. Kas vakarą užpilkite po 1 šaukštą šio mišinio 500 ml vandens, palaukite 20 minučių ir nukoškite. Įdėkite arbatinį šaukštelį medaus, išmaišykite ir išgerkite. Pavartoję šios priemonės, nieko nevalgykite ir negerkite. Šią priemonę naudokite kasdien, kol suvartosite visą mišinį.

Antras receptas

Jums reikės: 1 stiklinės graikinių riešutų ir 2 stiklinių ožkos pieno.

Kaip paruošti ir vartoti? Kasdien 2-3 kartus per dieną suvalgykite po saujelę graikinių riešutų ir užgerkite ožkos pienu, sumaišytu su medumi. Šis receptas nereikalauja ypatingo paruošimo, tačiau nepamirškite, kad šie produktai yra kaloringi. Jei kovojate su antsvoriu, vertėtų išbandyti kitas priemones.

Trečias receptas

Jums reikės: grūdų (pavyzdžiui, kviečių ar kukurūzų), audinio ir vandens.

Kaip paruošti ir vartoti? Nuplaukite grūdus ir suberkite tarp dviejų audinio sluoksnių. Viršutinį audinio sluoksnį reguliariai drėkinkite, kol pasirodys maždaug vieno milimetro ilgio daigeliai. Šiuos daigelius valgykite su vaisiais ir medumi.

Ketvirtas receptas

Jums reikės: stiklinės avižų grūdų ir 1 l vandens.

Kaip paruošti ir vartoti? Stiklinę avižų grūdų užpilkite litru vandens. Virkite, kol išgaruos maždaug ketvirtadalis skysčio. Nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės tris kartus per dieną prieš valgį. Galima pagardinti šaukšteliu medaus.

Penktas receptas

Jums reikės: 300 g medaus, stiklinės išgliaudytų graikinių riešutų, stiklinės abrikosų, stiklinės razinų be kauliukų, stiklinės džiovintų slyvų be kauliukų ir dviejų citrinų su žievele.

Kaip paruošti ir vartoti? Visus ingredientus sumalkite ir sumaišykite su medumi. Vartokite po vieną šaukštą tris kartus per dieną (1 valandą prieš valgį). Vartokite tol, kol pabaigsite paruoštą mišinį.

Jei natūralios priemonės nėra veiksmingos, nelaukite, kol problema išsispręs savaime: šiandien erekcijos sutrikimų gydymas yra tikrai pažangus, todėl kartu su specialistu rasite jums labiausiai tinkantį sprendimą.

Supramen - greitai veikiantys maisto papildai vyrams, erekcijai stiprinti. Šie papildai pagaminti iš augalinių ingredientų su ...
eXXtreme Power Caps 5 vnt - maisto papildas vyrams, galintis pagerinti seksualinį pajėgumą. Poveikis nėra stipriausias, bet nėra ir jokio &s...
Touro Taurine Power Cream - ypatingas, erekciją stiprinantis kremas, sukurtas siekiant suteikti ypatingos energijos, jėgos ir ištverm...
JoyDivision Sex-Energetikum Generation 50+ - vyriškas kremas yra skirtas suteikti erotinę galią vyrams 50 metų amžiaus ir vyresniems....
Andropharma Penis Herbal Food Supplement - vitaminai skirti vyrams, pagerinti erekciją ir lytinį potraukį. Tai puikios formulės vitaminai, k...
Power Bullets yra inovatyvus maisto papildas, galintis sustiprinti erekciją ir pagerinti seksualinį potraukį. Iki 40% efektyvesnis poveikis ...