Erekcijos sutrikimai, disfunkcija ir gydymas jauniems ir vyresniems

Erekcijos sutrikimai, disfunkcija ir gydymas jauniems ir vyresniems

Sėkmingi lytiniai santykiai priklauso nuo abiejų partnerių ir nuo daugelio veiksnių. Žinoma, kad reikia dėti pastangas, kad seksas būtų geras. Ir dažniausiai pastangų dėjimas prasideda nuo geresnio savo partnerio pažinimo, darymo tai, kas jam patinka, kadangi kai matoma, kad kitam yra gera –  dažniausiai ir pačiam darytojui pojūčiai tampa kur kas geresni.

Visgi, ne visada viskas sekso metu yra taip gerai kaip norisi. Esant bet kokiai nepalankiai situacijai svarbiausia yra nelaukti, kol problema išnyks pati, tačiau imtis priemonių erekcijai stiprinti, kurios gali padėti problemas visam laikui pašalinti iš gyvenimo.

Erekcijos sutrikimai jauniems vyrams gali pasitaikyti taip pat kaip ir vyresniems. Kai kankina erekcijos sutrikimai – nereikia laukti ir tikėtis, kad jie su laiku dings, reikia kuo greičiau ieškoti priemonių, suderinti bent jau kelis metodus, kurie leis vėl mėgautis lytiniu gyvenimu.

Erekcijos sutrikimai: kas ir kodėl?

Erekcijos sutrikimas medicinoje yra klasifikuojamas į du tipus. Tokius, kurie:

  • Yra organinės kilmės.
  • Arba yra psichodelinės kilmės.

Priklausomai nuo rūšies, žinoma, paskiriamas ir konkretus gydymo būdas, tad pirmiausia reikia ieškoti priežasčių, kurios sukelia erekcijos sutrikimus.

Dažniausios erekcijos sutrikimų priežastys:

  1. Erekcijos sutrikimai tikrai gana dažnai pasitaiko vyrams, kurie yra po atliktų prostatos operacijų.
  2. Tiems vyrams, kurie vartoja antidepresantus.
  3. Arba tiems, kurie vartoja vaistus nuo arterinės hipertenzijos.
  4. Kankina vyrus, pas kuriuos yra žemas testosterono lygis.
  5. Kai egzistuoja varpos akytkūnių žaidimai, kurie gali būti labai įvairaus dydžio bei kilmės.
  6. Impotencija dažniausiai taip pat kankina tuos vyrus, kuriems yra diagnozuotas akytkūnius maitinančių kraujagyslių sumažėjimas, susiaurėjimas. Jis dažniausiai pasitaiko pas tuos vyrus, kurie serga cukriniu diabetu arba aktyviai rūko, turi kitų žalingų įpročių.
  7. Kalbant apie psichologines priežastis – erekcijos sutrikimus taip pat gali iššaukti ir sėkmingi lytiniai santykiai, kurie buvo anksčiau.
  8. Kankina tuos vyrus, kurie skundžiasi lėtiniu nuovargiu.
  9. Taip pat pasikartosime, kad pasitaiko dažniau pas tuos vyrus, kurie serga depresija.
  10. Jeigu partnerė arba partneris yra nesupratingas.
  11. Gali būti, kad erekcijos sutrikai pasitaikys ir tiems, kurie labai jaudinasi prieš lytinius santykius. Pavyzdžiui, pirmojo karto apskirtai arba pirmojo karto su nauja partnere metu.
  12. Kai juntamas nuolatinis stresas.
  13. Ir kiti atvejai.

Kadangi yra labai daug įvairių šios ligos atsiradimo būdų, natūralu, kad ir jos diagnostika gali būti labai įvairi. Dažniausiai derinami net keli metodai, keli medikai, kurių kiekvienas pateikia savas išvadas, kurių laikantis ir yra nustatoma, kad vyrą kaina impotencija. Dažniausiai derinami ligos nustatymo metodai yra konsultacija su urologu, taip pat atliekama echoskopija, dažnai atliekami glikemijos tyrimai, atliekamas testosterono kiekio lytinas ir t.t.

Erekcijos disfunkcija: simptomai

Apie tai, kad sutrikusi erekcija, dažniausiai vyrai labai aiškiai supranta būtent lytinio akto, susijaudinimo metu. Varpa gali nesustandėti visiškai arba sustandėti dalinai, ko neužtenka, kad būtų įvesta į makštį. Kitas dažnas požymis – erekcija išnyksta lytiniam aktui tik prasidėjus ar įpusėjus, tačiau nepasibaigus. 

Neretai vyrai savo erekciją vertina pagal tai, kokia ji yra ryte – jei paryčiais ar nubudus varpa yra sustandėjusi, vyrai mano, kad viskas gerai. Taip ir yra, tačiau galimos tokios išimtys, jog ryte ar glamonėjantis penis iš tiesų pasiekia puikią erekciją, tačiau norint pradėti lytinį aktą ar tik jam prasidėjus erekcija kaip mat dingsta. Tokiu atveju tai yra problema net ir tada, jei rytinė erekcija įtarimų nekelia.

Beje, pagal tai, ar varpa sukietėja ar ne, ir kada tai įvyksta, galima skirti tris erekcijos sutrikimų formas: lengvą, kai varpa tik kartais nesukietėja; vidutinę, kai varpa nepilnai sukietėja; ir sunkia, kai varpa nesukietėja visai.

Erekcijos sutrikimų gydymas

Priklausomai nuo to, kokia yra erekcijos sutrikimų priežastis, žinoma, skiriamas ir labiausiai tinkamas gydymo metodas. Dėl to geriausia pirmiausia yra tartis su medikais ir tik paskui imtis priemonių, kurios gali padėti išgyti. Žinoma, kartais erekcijos sutrikimų priežastys yra labai aiškios, tad galima bandyti jas tvarkyti ir pačiam. Tačiau dažniausiai toks variantas yra tinkamas tokiu atveju, kai problemos kilmė yra susijusi su nuovargiu, galbūt netinkama partnere ir t.t.

Aptarsime dažniausiai naudojamus šios ligos gydymo metodus.

Vaistai

Šiuo metu yra labai daug vaistų, kurie gali būti paskiriami nuo impotencijos. Žinoma, kad vaistus (ne vitaminus) turi paskirti medikas, tad geriausia pačiam yra neeksperimentuoti arba juolab – nebandyti vaistų, kurie yra parduodami juodojoje rinkoje. Taip galima padaryti dar daugiau žalos savo organizmui. Daugelis tokių vaistų, kurie dažnai pateikiamai su receptu, neturi jokio šalutinio poveikio. Tačiau svarbu žinoti, kad tokie vaistai yra tinkamai ne visiems. Pavyzdžiui, vyrams, kurių širdis yra silpna – geriausia vengti vaistų.

Papildai

Kur kas geriau ir dažnai paprasčiau yra papildai, kuriuos galima įsigyti ir sekso prekių vietose. Dažniausiai tokių papildų pagrindą sudaro žolelės, įvairūs natūralūs ingredientai, kurie neturi jokio šalutinio poveikio, taip pat tinka daugeliui vyrų nepriklausomai nuo jų fizinės būklės ir panašiai. Žinoma, tai nereiškia, kad galima papildus vartoti neperskaičius informacinio lapelio. Jis yra būtinas, kaip ir informacija, kuri padės laikantis esminių taisyklių kur kas paprasčiau išspręsti erekcijos sutrikimus.

Erekcijos sutrikimai ir gydymas

Tačiau faktas, kad tokie papildai yra ekologiški ir natūralūs jau dažniausiai lemia jų tinkamumą daugeliui vyrų. Atminkite, kad papildai erekcijai gali būti vartojami nuolatos, taip stengiantis visam laikui sutvarkyti impotenciją arba jie gali būti vartojami tarsi kaip vaistai, tam kartui sutvarkyti erekcijos problemas. Čia jau veikimo pobūdis ir intensyvumas priklauso nuo konkretaus papildo, tad reikia domėtis konkrečiais variantais, kurie yra siūlomi. Žinoma, juos įsigyti tik legaliose prekybos vietose, su garantijomis.

Nerimą mažinantys vaistai

Jeigu vyrą kankina erekcijos problemos dėl to, kad prieš seksą jis per daug susijaudina – tokiu atveju galima bandyti geri vaistus, kurie mažina nerimą. Tačiau ir šiuo atveju svarbiausia yra natūralumas. Sintetiniai vaistai gali padaryti daugiau žalos nei naudos, kadangi jie gali sumažinti ne tik nerimą, tačiau ir lytinę funkciją, galiausiai, jie gali sukelti net ir mieguistumą. Kai kuriems vyrams užtenka išgerti ramunėlių arbatos arba CDB gaminių. Svarbiausia yra pažinti savo kūną, kadangi tokiu atveju ir nusiraminimo metodus atrasti bus paprasčiau. Tik nepersistenkite su jais ir atminkite, kad alkoholis nėra raminanti arba atpalaiduojanti priemonė.

Pokalbiai ir kiti panašūs gydymo metodai erekcijos disfunkcijai

Taip pat reikia nepamiršti iš pokalbių, meditacijos bei kitų gydymo metodų, kurie gali padėti vyrui sutvarkyti erekcijos problemas, kurios kyla dėl psichologinių aspektų. Šiuo atveju bene didžiausią įtaką daro partnerė arba partneris. Tiesiog kai jaučiamas palaikymas ir tuo pačiu kai yra imamasi priemonių, kurios gali padėti sekso metu pajusti kuo daugiau potyrių – tuo didesnė tikimybė, kad abu asmenys jausis gerai.

O jeigu asmuo, su kuriuo tenka mylėtis, jūsų nepalaiko, natūralu, kad ilgainiui tai gali sukelti gana dideles problemas ir vienkartiniai erekcijos sutrikimai pasitaikys vis dažniau, kol galiausiai atsiras dar rimtesnė erekcijos disfunkcija. Taigi, atsakingai rinkitės asmenį su kuriuo tenka gyventi lytinį gyvenimą.

Penio pompos ir sekso žaislai

Dar vienas gydymo metodas yra penio pompos bei kiti sekso žaisliukai, kurie dažniausiai išbandomi tuomet, kai atrodo, kad nėra jokių erekcijos sutrikimo priežasčių. Žinoma, kažkas yra, tačiau juk ne visada yra paprasta nustatyti. Tokiu atveju kai kuriems vyrams patinka, kad prieš sueitį dar būtų išbandomi įvairūs žaisliukai, kurie ne tik padeda tarsi įsivaizduoti, tačiau ir pajusti kur kas didesnę erekciją, kuri galiausiai abiems partneriams garantuos ir kur kas geresnius pojūčius. Šiuo metu sekso žaisliukų tikrai gana daug, tad nereikia bijoti išbandyti bent jau kelis, kol bus rastas labiausiai Jūsų porai tinkamas variantas.

Erekcijos sutrikimai jauniems vs. vyresniems

Nors dažnai manoma, jog erekcijos sutrikimai yra vyresnio amžiaus vyrų problema, svarbu žinoti, kad nuo jos tikrai neapsaugoti ir jauni. Erekcijos disfunkcija gali užklupti stipriosios lyties atstovus nuo 20 metų.

Vyresniame amžiuje tai stebina mažiau, mat tuo gyvenimo etapu atsiranda vis daugiau įvairių ligų, seksualinis potraukis taip pat mažėja, todėl retėja lytiniai santykiai, kol galiausiai visai išnyksta iš gyvenimo, mažėja ir gaminamos spermos kiekis. Natūralu, jog silpnėjanti erekcija, potraukio mažėjimas suponuoja ne tik fizinį diskomfortą, tačiau labai ryškiai paliečia ir psichologinius aspektus, labai „kerta“ per vyrų pasitikėjimą savimi. Tačiau su erekcijos problemomis taip pat susiduria ne tik pagyvenę, tačiau ir vidutinio amžiaus vyrai bei jauni. Tik tos problemos priežastys yra ne vienodos ir ne vienodas paprastai taikomas gydymas bei prevencijos priemonės.

Jauniems vyrams erekcijos problemas dažniau sukelia psichologinės priežastys, pavyzdžiui, baimė prieš santykius su nauja mergina, pirmojo karto baimė, nežinomybė ir pan. Kartais gali tiesiog netraukti partnerė ir tuomet erekcijos sutrikimai kartosis, kas kaskart labiau smukdys jauno vyro pasitikėjimą savimi. Psichologinių aspektų sąlygota erekcijos disfunkcija vyresniems ar pagyvenusiems vyrams pasitaiko labai retai. Jų atveju pasitikėjimo mažėjimas yra jau pasekmė, o ne priežastis.

Erekcijos sutrikimai

Tiek jauniems, tiek vyresnio amžiaus vyrams erekcijos sutrikimai gali prasidėti dėl uždegiminių procesų. Tokiu atveju drauge gali būti jaučiamas ir maudimas pilvo apačioje, diskomfortas genitalijų, dubens srityje.

Vyresniame amžiuje būtent amžius dažnai yra erekcijos sutrikimų priežastis, kas jauname amžiuje neaktualu.

Požymis, išduodantis, kad yra erekcijos disfunkcija, tiek vyresniems, tiek ir jauname amžiuje yra nepavykęs lytinis aktas, kas visų grupių vyrams apkartina lytinį gyvenimą ir pasitikėjimą savimi. Tad problemai kartojantis ar užsitęsus, tiek jauni, tiek vyresni vyrai turėtų apsilankyti pas gydytoją.

Beje, erekcijos sutrikimų gydymas yra būtinas. Jį turi skirti gydytojas, nes vienos ar kitos erekcijos gerinimo priemonės tinka ne visiems. Erekcijos gydymas parenkamas pagal sutrikimą lėmusias priežastis ir kitus veiksnius. Dažnai parenkami vaistai, kokybiški maisto papildai vyrų potencijai, skatinama keisti gyvenimo būdo įpročius ir kt. Visgi kalbant apie jaunus vyrus visada naudinga pasirūpinti ir profilaktika, nes tai paprastai nieko nekainuoja ir neatima daug laiko, tiesiog reikia skirti šiek tiek dėmesio kai kuriems aspektams. Tad štai keli paprasti patarimai, kurie gali padėti išvengti šios nemalonios problemos jauname amžiuje. Masturbacijos metu labai svarbu pasirūpinti lytinių organų higiena. Kitas patarimas – erekcijos sutrikimai jauniems bus mažiau tikėtini, jei gyvenime vyraus reguliarūs lytiniai santykiai.

Swanson Saw Palmetto 100 kaps. - natūralus maisto papildas, kuris pagamintas iš sereno šaknų ekstrakto. Šis augalas yra...
X Power Penis Size Caps - maisto papildai vyrams, skatinantys erekciją ir didinantys varpos apimtis. Šie X Power Penis Size Caps...
Penilagre Gel - specialiai sukurta lytinės pagalbos priemonė vyrams, siekiantiems didinti varpos dydį ir pagerinti seksualinę patirtį. &Scar...
Ironman - stimuliuojantis purškiklis padedantis išpresti ankstyvos ejakuliacijos problemą ir sustiprins malonumą. Sukurtas tik...
Marathon Forte Plus 20 kaps. - maisto papildai, iš natūralių ingredientų, skirti lytiniam potraukiui srtiprinti, ir ilgiau trunkančia...
SEXpresso Unisex kava - tai unikali naujovė vyrams ir moterims, kava sukelianti geismą, padidina seksualinį potraukį. SEXpresso Unisex veiki...