Ar galima mylėtis per mėnesines?

Ar galima mylėtis per mėnesines?

Mėnesinės yra kraujavimas ciklo pabaigoje. Atsiranda dėl to, kad kiaušinėlis nėra apvaisintas, tad jis yra pašalinamas kartu su gimdos gleivinės sluoksniu. Kartojasi kiekviena mėnesį, kiekvienos moteris ciklo trukmė yra individuali. Dažniausiai trunka apie 30 dienų, tačiau varijuoja nuo 21-os iki 41-os dienos. Dažniausiai kraujavimas trunka nuo 3 iki 8 dienų. Tai yra periodas, kai daugelis moterų jaučia ne tik pilvo skausmus, tačiau ir psichologinės būsenos pakitimus, tad normalu, kad dažnai rutina yra ne tokia, kaip visada, mylėtis norisi mažiau.

Visgi, tai nėra taisyklė. Kai kurioms moterims mylėjimasis per mėnesines yra norma. Priešingai, tai yra metas, kai pajuntamas didesnis malonumas sekso metu. Ne tik moterims, tačiau ir vyrams. Svarbiausia poroje rasti priimtiną abiem pusėms sekso pobūdį ir kitas smulkmenas.

 

Seksas per mėnesines: privalumai

Ar galima mylėtis per mėnesines? Tikrai galima! Kartais net rekomenduojama, kadangi kaip jau minėjome, kai kuriems tai gali būti daugiau neįprastų potyrių suteikiantis lovų žaidimų periodas.

Ginekologai teigia, kad seksas per mėnesines gali:

  1. Sumažinti kraujavimo intensyvumą.
  2. Pagerina nuotaiką, kuri dažnai mėnesinių metu yra prastesnė nei visada.
  3. Mėnesinių metu yra daugiau išskyrų, tad lubrikacija yra geresnė.
  4. Yra nemaža tikimybė, kad kraujavimas truks trumpiau.
  5. Dėl endorfinų išsiskyrimo gerėja nuotaika, tad tikėtina, kad mažiau bus juntamas pilvo skausmas.

Svarbiausia atminti, kad esminis dalykas yra moters poreikis. Juk kai kurios apie seksą menstruacijų metu negali net pagalvoti ir tai yra visiškai normalu.

seksas menstruacijų metu, seksas duše

We-Vibe Toys iliustracija iš Unsplash.com

 

Seksas per menstruacijas: pavojai

Tas pats klausimas – ar galima mylėtis mėnesinių metu, gali būti peržvelgiamas iš visai kitos pozicijos. Tai yra puikus būdas pabėgti nuo nuovargio ir skausmų, tačiau lygiai taip pat kyla rizika dėl infekcijų. Taigi, higiena turi būti itin detali, kadangi uždegimai, deja, dažni. Geriausia tokio sekso metu yra naudoti prezervatyvus. Net ir tuomet, jeigu turite pastovų partnerį. Tai suteiks daugiau saugumo, kad tikrai pavyks išvengti infekcijų. Juk kartais vyras gali nešioti kokį nors virusą, tačiau apie tai net nežinoti. Papildoma apsauga yra geras pagalbininkas, kadangi mylintis mėnesinių metu infekcijos tikimybė tikrai kur kas didesnė nei užsiimant seksu kitomis dienomis.

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad kai kurioms moterims bei kai kuriems vyrams seksas per mėnesines gali sukelti psichologinį diskomfortą. Dėl to labai svarbu, kad tokiu metu (ir apskritai) būtų užsiimama seksu tik tokiu atveju, kai abi pusės to nori ir svarbiausia yra išsigryninti eigą.

 

Ar įmanoma pastoti mėnesinių metu?

Gana dažnai girdima, kad mylėtis mėnesinių metu apsimoka, kadangi tuomet pastojimo tikimybė yra nulinė. Taigi, nereikia jokių apsaugų, o sekso potyriai bus patys geriausi. Taip tikrai nėra ir medikai kartoja, kad pastoti įmanoma ir mylintis mėnesinių metu. Viskas priklauso nuo to – kiek laiko spermatozoidai išlieka gyvybingi. Dažniausiai bent jau kelias dienas – tikrai. Taigi, jeigu Jūsų ovuliacija vyksta kelias dienas po mėnesinių, žinoma, kad pastoti yra įmanoma. Dažniausiai galvojama, kad ovuliacija vyksta ciklo viduryje, tačiau taip yra tikrai ne kiekvienai. Naudokite apsaugos priemones ir ramiai mylėkitės bet kurio ciklo metu.

Taigi, išvada yra tokia, kad pastoti per mėnesines tikrai galima, tad tinkamos apsaugos priemonės yra būtinos.

 

Higienos niuansai mylintis per mėnesines

Kaip jau minėjome – sekso per mėnesines metu reikia kuo daugiau dėmesio skirti higienai. Tiesiog infekcijų tikimybė yra kur kas didesnė nei kitomis dienomis, o norint išvengti jos – būtina pasirūpinti švara.

intymi higiena

Nathan Dumlao iliustracija iš Unsplash.com

 

Lubrikantas

Nors dažniausiai mėnesinių metu lubrikanto reikia mažiau, kadangi išskyrų natūraliai padaugėja, tačiau kartais lubrikantas yra rekomenduojamas dėl to, kad jis gali padėti palaikyti padidintą higieną, kuri yra būtina per menstruacijas. Tokiu atveju svarbiausia yra naudoti lubrikantus, kurie yra natūralūs, taigi, be jokių kvėpiklių. Geriausiai tinka lubrikantai, kurie yra pagaminti vandens pagrindu, kadangi jie lengviausiai nusivalo, paprasčiau išlaikyti švarą patalynėje. Aliejiniai – laikosi ilgiau, tačiau jie dažniausiai pasirenkami, kai reikia ilgiau trunkančios lubrikacijos. O kaip jau minėjome, šiuo atveju dažniausiai patinka mažesnės, tad tinka ir vandeniniai, kurie yra be jokių kvapų, spalvų, patys paprasčiausi, tačiau taip pat ir efektyvūs, galintys padėti dar geriau jaustis sekso metu.

Kartais per mėnesines poros renkasi užsiimti ne vaginaliniu, tačiau analiniu seksu. Tokiu atveju lubrikantas yra būtinas. Tačiau šiuo atveju ir siūlome rinktis aliejinius, kurie kur kas ilgiau laikosi, suteikia maksimalią lubrikaciją. Šiuo atveju nereikia bijo išbandyti daugiau aromatų bei spalvų, kadangi tai neturės jokios įtakos organams. Svarbiausia yra nenaudoti jokių „naminių“ lubrikacijos priemonių kaip aliejus arba panašiai.

 

Makšties higiena

Menstruacijų metu, nepriklausomai nuo to, ar užsiimate seksu, ar ne – reikia kuo daugiau dėmesio skirti savo kūno higienai, kadangi infekcijų tikimybė yra didesnė. Net ir tokiu atveju, jeigu neužsiimate seksu arba nesimaudote baseinuose.

Geriausiai lytiniams organams prižiūrėti tinka priemonės intymiai higienai, kurios ne tik padeda tinkamai pasirūpinti švara, tačiau ir palaiko odos pH. Svarbiausia nenaudoti muilo, kadangi jis ne tik sugadina pH, tačiau ir sukelia didelį odos sausumą, kuris gali iššaukti niežulį. Vėliau tenka skirti nemažai laiko pH atstatymui, tad geriausia iškart rinktis specialias priemones, kurios turi tik teigiamą poveikį, jokios žalos.

Makšties higienai negalima naudoti ne tik muilo, tačiau ir dušo želė, kitų priemonių, kurios yra skirtos odos priežiūrai palaikyti. Taip pat venkite įvairių priemonių, kurios buvo pagamintos namuose. Močiutės palaikė savo higieną ir ūkinio muilo pagalba, tačiau viskas kinta, tad reikia išbandyti tik dermatologų patvirtintas ir visiškai saugias higienos priemones.

Susijusios prekių kategorijos
Freedom tamponai be virvutės
Menstruacinės taurelės
Sekso žaislų valikliai

 

Vyro lytinių organų higiena

Dažniausiai sekso per mėnesines metu labiausiai kalbama apie moters lytinių organų higieną. Taip yra dėl to, kad vyrams nėra tikimybės sukelti sau lytinių organų uždegimą ir t.t. mylintis per moters mėnesines. Tačiau tai nereiškia, kad jiems nereikia rūpintis savo organų švara. Juk netinkama higiena prisideda prie to, kad jų moterys serga. Todėl geriausias pasirinkimas vyrams taip pat yra priemonės intymiai higienai. Skirtos vyrams dažniausiai savo sudėtimi varijuoja nuo tų, kurios yra skirtos moterims. Atsižvelkite į tai ir geriausia rinktis tokias priemones, kurių sudėtis yra kuo natūralesnė.

 

Patalynė

Kai kurios poros nesimyli menstruacijų metu, kadangi paprasčiausiai nenori ištepti patalynės. Visgi, tokia minimali priežastis tikrai neturėtų sutrukdyti jums mėgautis kuo ilgiau trunkančius ir labiau džiuginančiu malonumu. Dėl to siūlome įsigyti neperšlampamus užvalkalus, paklodes, kurie gali būti naudojami būtent sekso per mėnesines metu. Po žaidimų juos iškart galima dėti į skalbimo mašiną, išplauti. Tikėtina, kad dėmių neliks arba jų bus labai mažai. Galiausiai, svarbiausia yra buvimas su mylimu žmogumi kuo dažniau, bet kokiais atvejais. O susitvarkyti juk šiais laikais tikrai nėra sunku.

 

Pozos

Taip pat mėnesinių metu dažniausiai siūloma rinktis tokias pozas, kurios nereikalauja akrobatinių triukų. Tokiu atveju palaikyti higieną pavyks kur kas paprasčiau ir moteris jausis geriau. Menstruacijų metu venkite oralinio sekso. Tiek dėl galimo diskomforto, tiek dėl minėtos infekcijų rizikos. Geriausiai tinka tradicinės sekso pozos, tai yra, misionieriaus, šuniuko ir t.t. Apskritai mylintis tokiu metu svarbiausia yra kalbėtis su savo partneriu ir išsakyti savo poreikius. Ypač – moterims, kurios šiuo atveju, tikėtina, junta daugiau galimo diskomforto, tad reikia aptarti visas sekso subtilybes.

 

Moteriškas sargis

Mėnesinių metu daugiau švaros gali padėti palaikyti moteriškas sargis. Jie Lietuvoje nėra naudojami labai dažnai. Tikėtina, dėl patogumo. Su vyriškais viskas greičiau ir paprasčiau. Tačiau moteriški sargiai mėnesinių metu tikrai yra labai geras pagalbininkas, kadangi jie gali padėti sumažinti kraujo patekimo ant paklodžių tikimybę, galiausiai, vyrai apskritai mažiau matys kraujo. Kai kuriems , kad ir kaip jie myli moteris, norėtųsi jo matyti kuo mažiau, tad moteriškas sargis yra geras pasirinkimas.

 

Nina Menstrual Cup S - menstruacinė taurelė, tai patikima ir draugiška aplinkai alternatyva, užtikrinanti jūsų patogumą b...
Satisfyer Feel Secure Menstrual Cup - dvi menstruacinės taurelės, puiki alternatyva tamponams ar higieniniams įklotams. Žalsvos spalvos mens...
Pjur Med Clean Spray 100 ml - jūsų intymios higienos bei sekso žaisliukų valiklis. Pjur Med Clean Spray sekso žaislų valiklis yra šve...
Shunga Gentle Cleaner: švelnus ir efektyvus valiklis jūsų intymioms priemonėms! Shunga Gentle Cleaner yra specialiai sukurtas valikli...
Shunga Lovebath Lotus Sensuel - egzotiški, kvepiantys milteliai, skirti japoniškam vonios ritualui. Nuostabius japonišk...
Metal Hard Intimate Douche - dušo antgalis su žarna, norintiems pasiekti malonumo ir atsipalaidavimo akimirkas be jokių rūpesčių. &Sc...