Kiek kartų mylėtis pagal amžių?

Kiek kartų mylėtis pagal amžių?

Seksas svarbus kiekvienam žmogui. Arba bent jau daugeliui. Ir tikrai ne tik labai rekomenduojamas, tačiau net ir būtinas. Kokybiškas seksas toli gražu nėra tik priemonė susilaukti palikuonių. Tai galimybė pagerinti savo psichologinę savijautą, net ir fizinę. Geras seksas – puikus atsipalaidavimo būdas, galimybė iš naujo pamilti žmogų, kuris yra greta Jūsų ne vienerius metus.

Kiek kartų reikia mylėtis pagal amžių? Vienos taisyklės – tikrai nėra. Tai priklauso nuo daugelio aspektų įskaitant ir tai, ar Jūsų partneris yra nuolatinis, ar užsiimate vienos nakties nuotykiais, kokia yra Jūsų fizinė būklė ir t. t.

 

Kuo seksas yra naudingas?

Seksas – ne tik malonumas, tačiau ir moksliškai bei mediciniškai įrodyta nauda Jūsų sveikatai. Žemiau pateikiame kelis svarbiausius jo privalumus.

  • Seksas gali pagerinti Jūsų imuninę sistemą.
  • Jis mažina kraujo spaudimą.
  • Seksas yra puiki fizinė veikla.
  • Seksas taip pat gali padėti džiaugtis kur kas dailesne kūno forma.
  • Mažina stresą.
  • Gerina miego kokybę.
  • Seksas padeda sustiprinti poros santykius, jie yra darnesni.
  • Puikus vaistas nuo sezoninės depresijos.
  • Orgazmas gali padėti sumažinti lėtinius skausmus.
  • Jis jaunina.
  • Kuo daugiau sekso – tuo Jūsų libido bus didesnis.
  • Mažina prostatos vėžio riziką.
  • Seksas gali padėti sureguliuoti moters menstruacinį ciklą.

Iliustracija: https://unsplash.com/@krivitskiy 

 

Kiek kartų reikia mylėtis pagal amžių?

Nėra vienos taisyklės, kuri apibrėžia – kaip dažnai seksas yra normalu. Sakoma, kad kuo daugiau sekso gyvenime bus – tuo geriau. Tačiau tai nėra visiškai tiesa. Prioritetas turi būti ne dažnumas, tačiau kokybė. O tikrai ne kiekviena sueities yra maloni. Ypač moterims. Dėl to reikia mylėtis kokybiškai ir rasti kiekvienai porai ne tik labiausiai tinkamą sekso „formą“, tačiau ir dažnumą. Taip pat suprasti, kad visiškai normalu, kad vienais gyvenimo periodais sekso gali būti mažiau, tačiau po kažkiek laiko – dažnumas gali sugrįžti.

 

Kiek kartų per savaitę normalu mylėtis?

Kaip jau minėjome – tai priklauso nuo daugelio niuansų. Visgi, medikai pateikia tam tikras rekomendacijas. Žinoma, kad jos tikrai nėra tinkamos daugeliui, tačiau esame tikri, kad bent jau preliminariai gali padėti geriau suvokti sekso dažnumo ritmą. Tačiau gyventi pagal statistiką – pavyksta retam ir svarbiausia – nekeisti savo rutinos dėl skaičių. Mylėtis tikrai verta kuo dažniau, tačiau ne dėl to, kad pavyktų atsitikti statistiką, tačiau dėl savęs, kadangi kaip jau minėjome – seksas turi labai daug privalumų.

Kiek kartų per savaitę normalu mylėtis? Mokslininkai dalinasi tokia statistika ir rekomendacijomis:

  • 18 – 29 metų intervalas. Kartai per savaitę rekomenduojami 2, tačiau geriau – daugiau. Kartai per metus yra maždaug (pagal statistiką) 112.
  • 30 – 39 metų intervalas. Kartai per savaitę rekomenduojami 1,6, tačiau geriau – daugiau. Kartai per metus yra maždaug (pagal statistiką) 86.
  • 40 – 49 metų intervalas. Kartai per savaitę rekomenduojami 0, tačiau geriau – daugiau. Kartai per metus yra maždaug (pagal statistiką) 69.
  • 50 ir daugiau metų intervalas. Kartai per savaitę rekomenduojami 0, tačiau geriau – daugiau. Kartai per metus yra maždaug (pagal statistiką) 52.

Visgi, svarbiausia yra geras seksas. Taigi, geriau jo mažiau, tačiau toks, po kurio potyriai bus patys geriausi. Kai kurios poros mylisi retai, tačiau kiekvienas seksas trunka bent jau valandą, o po visko abu poroje jaučiasi labai gerai, pakylėti. Tai turėtų būti Jūsų prioritetas.

Iliustracija: https://unsplash.com/@ninanaction 

 

Kas daro įtaką sekso dažnumui?

Sekso dažnumui įtaką daro labai įvairūs veiksniai. Ir net normalu, kad jauname amžiuje galima mylėtis rečiau nei pasiekus brandą.

 

Amžius

Su amžiumi dažniausiai sekso kiekis retėja. Taip nutinka ne tik dėl to, kad mes priprantame prie žmogaus, kuris yra greta mūsų, tačiau dažnai ir dėl prastėjančios fizinės būklės. Visgi, atminkite, kad seksas pats iš savęs yra gera sporto rūšis.

Nederantys libido

Taip pat sekso yra mažiau tose porose, kur libido nedera. Jeigu vienas nori mylėtis labai retai, o kitas dažniau – atsiranda nesutarimai, kurie galiausiai gali vesti iki to, kad sekso poroje apskritai nebelieka. Taigi, reikia rasti kompromisą. O gal tas, kuris nori mylėti retai, paprasčiausiai nėra patenkintas sekso kokybe?

Susijusios prekės: LIBIDO TABLETĖS MOTERIMS, LIBIDO / TESTOSTERONO SKATINTOJAI VYRAMS

Problemos santykiuose

Sekso dažnai yra mažiau tuo periodu, kai kyla įvairūs, pasikartojantys ginčai poroje. Žinoma, kad aistros tuomet yra kur kas mažiau. Ir retas po kivirčo bėga mylėtis kaip aistringuose filmuose. Dažniausiai viskas baigiasi nekalbadieniais, tad apie fizinį kontaktą net nebėra kalbos.

Mažas drėgnumas dėl menopauzės

Dažnai su metais moterys nori mylėtis rečiau, kadangi dėl hormonų disbalanso mažėja makšties drėgnumas. Dėl to sueities gali tapti skausminga. Išeitis yra lubrikantas. Siūlome rinktis kuo natūralesnius. Jie padės atkurti natūralų pH ir ilgainiui sekso poreikis turėtų sugrįžti.

Susijusios prekės: NATŪRALŪS, EKOLOGIŠKI LUBRIKANTAI

Laikas po nėštumo

Taip pat įprasta, kad metus arba kelis po gimdymo moteris nori mažiau mylėtis. Čia jau reikia daugiau vyrio supratimo. Jam gyvenimo pokyčiai yra kur kas mažesni nei moteriai. Tai yra sunkus periodas, tačiau išsikalbėjus ir geriau suprastus vienam kitą – tikrai išgyvenamas ir dažniausiai ilgainiui seksas grįžta į poros gyvenimą.

Susijusios prekės: LUBRIKANTAI PO GIMDYMO

Nuovargis

Normalu, kad dėl nuovargio užsiimti bet kokia fizine veikla norisi mažiausiai. Svarbiausia analizuoti savo kasdienybę – kodėl nuovargis yra toks ryškus? Galbūt galima kažkaip jį sumažinti, kad liktų daugiau laiko buvimui su savo mylimu žmogumi?

Stresas

Dėl nuolatinio streso tiek vyrai, tiek moterys gali norėti ir galėti mylėtis rečiau. Bandykite gyventi taip kad streso būtų kuo mažiau. Ne tik dėl sekso dažnumo, tačiau ir psichinės sveikatos apkritai.

Potencijos problemos

Vyrai su metais gali susidurti su potencijos problemomis. Tokiu atveju reikia ne tik bandyti gyventi sveikiau, tačiau ir išbandyti vaistus bei vitaminus potencijai, kurie turėtų padėti išspręsti šia problemą. Ji tikrai nėra diagnozė.

Susijusios prekės: POTENCIJAI GERINTI IR EREKCIJAI STIPRINTI, KREMAI VARPOS EREKCIJAI

Pastojimo baimė

Taip pat dažnai moterys nori mylėtis rečiau dėl to, kad bijo, kad gali pastoti. Svarbiausia – gera kontracepcija bei kylančios baimės priežastys. Galbūt tas žmogus, kuris yra šalia jos – nėra svajonių vyras su kuriuo ji sieja savo gyvenimą?

Susijusios prekės: NĖŠTUMO TESTAI

 

Susijusios prekių kategorijos
Afrodiziakai moterims
Afrodiziakai vyrams
Durex prezervatyvai
SKYN prezervatyvai
Moteriški prezervatyvai
Lubrikantai

 

Ką daryti, jeigu santykiai poroje atšalo?

Jeigu santykiai poroje atšalo ir sekso yra gana mažai – galima išbandyti kelias priemones, kurios padės jų sugrąžinti. Žemiau pateikiame kelis patarimus. Tikimės, kad jie padės Jums susimąstyti.

 

Laikas kartu

Kuo mažiau laiko kartu – tuo didesnė tikimybė, kad su metais santykiai atšals. Žinoma, kad tuomet ir sekso būna mažiau. Atminkite, kas tas žmogus su kuriuo nusprendėte leisti gyvenimą kartu – geriausias Jūsų draugas. Tad ir skirkite jam kuo daugiau dėmesio, raskite laiko, kurį galite leisti kartu. Tuomet ir seksas bus dažnesnis, nes aistra ir meilė – grįš.

Lubrikantai

Pats geriausias pagalbininkas, kai moteris sekso metu arba po jo jaučiasi prastai dėl makšties sausumo – lubrikantas. Statistika atskleidžia, kad labai daug moterų nustoja mylėtis dėl to, kad lytinio akto metu jaučia nemalonumą, tačiau skausmą, diskomfortą. Labai dažnai jis kyla dėl to, kad makštyje yra per mažai drėgmės. Ir tai tikrai nereiškia, kad moteris turi per mažą lytinį potraukį arba panašiai. Dažnai mažas drėgnumas kyla dėl hormonų disbalanso, tad tai yra visiškai normalu. Svarbiausia, kad išsprendžiama su lubrikantu.

Sekso žaisliukai

Jeigu sekso poreikis yra, tačiau pats lytinis aktas kiek pabodęs – puiki pagalba yra sekso žaisliukai. Svarbiausia nepradėti nuo pačių įspūdingiausių, kadangi jie gali išgąsdinti. Paprasčiausias dirbtinis falas arba vibratorius – maloni pradžia. O gal tinkamas pasirinkimas yra erotinė apranga, atrankiai? Rinkitės tai, kas tinka Jūsų porai.

Pokalbiai

Dažnai problemos sekse kyla dėl to, kad poros nesikalba. Jeigu radote žmogų, kuris yra Jūsų sielos draugas – reikia nebijoti su juo kalbėti apie viską. Seksas yra normalus rutiniškas, kasdienybėje atliekamas procesas. Tai lyg susitarti – ką gaminti valgyti. Kalbėtis yra būtina. Jeigu žodžiu per kuklu – galite rašyti raštu. Svarbiausia yra išsakyti savo poreikius. Abi pusės turi įdėti pastangų, kad seksas ne tik metų eigoje išliktų, tačiau ir būtų kokybiškas.

Romantika

Dažniausiai romantikos pradeda trūkti pradėjus keliems metams nuo draugystės pradžios, o jeigu dar atsiranda vaikai... Reikia bandyti kasdienybėje atrasti dalykus, kurie suteiktų galimybę Jūsų porai vėl ir naujo ir iš naujo pamilti vienam kitą. Tai yra įmanoma. Tik reikia ne vieno, tačiau abiejų noro ir pastangų.

Kiek kartų mylėtis yra normalu? Tiek, kiek Jums norisi. Svarbiausia – ne dažnumas, tačiau sekso kokybė ir atsipalaidavimas jo metu.

Pjur Woman Nude 100 ml - neutralus, beskonis ir bekvapis lubrikantas, kurio sudėtyje nėra konservantų, glicerino ir parabenų. Auksčiausios k...
JoyDivision American BIOglide Plus Ginseng 100 ml - šis beskonis, bekvapis gelis – aukščiausios kokybės lubrikantas, pav...
Pasante Light Lube 75 ml - švelnus lubrikantas sukurtas vandens pagrindu. Bespalvis, bekvapis bei be jokių priedų. Naturalios dregmės...
Durex Intima Balace Intimate Gel 50 ml - vandens pagrindu sukurtas lubrikantas su prebiotikai. Šis lubrikantas padeda palaikyti tinka...
Durex Sensilube 40 ml - bespalvis, bekvapis, drėkinantis, be jokių priedų vaginalinis lubrikantas jautriai odai. Puikiai atstoja ir papildo ...
LuxuriA Feel Cherry - vandens pagrindo lubrikantas, vyšnių aromato. Sukurtas makšties ir analiniam drėkinimui, dėl savo i...