Lubrikanto nauda nėštumo metu: viskas ką reikia žinoti

Lubrikanto nauda nėštumo metu: viskas ką reikia žinoti

Nėštumo planavimas yra ypatingas etapas, kai būsimi tėvai stengiasi optimaliai pasiruošti atėjimui naujo šeimos nario. Viename iš šio proceso aspektų dažnai iškyla klausimas apie tai, kaip galima palaikyti intymius santykius, kurie būtų ne tik saugūs bet ir suteiktų malonumą. Šiame straipsnyje apžvelgsime lubrikanto naudą nėštumo metu, atsakysime į dažnus klausimus ir suteiksime jums reikiamą informaciją šiame svarbiame gyvenimo etape.

Lubrikantas planuojant nėštumą: nauda

Planuojant nėštumą, intymūs santykiai gali tapti svarbiu aspektu. Ne visi žinome, kad naudojant specialius lubrikantus, galima ne tik papildyti natūralios drėgmės trūkumą, tačiau yra ir tokių, kurie padidins sėkmingo apvaisinimo tikimybę. Pagrindinis dalykas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, tai lubrikanto sudėtis. Geriausias pasirinkimas yra rinktis lubrikantą, kuris yra spermicidinis, nes tai gali padėti spermai lengviau judėti.

Spermicidinis lubrikantas yra sukurtas taip, kad ne tik suteiktų papildomą slydimo efektą, bet ir sumažintų spermatozoidų judėjimo kliūtis. Tai svarbu, ypač jei esate nėštumo planavimo procese. Pasitikėkite patikimais prekių ženklais, skaitykite produktų aprašymus, kad būtumėte tikri, kad pasirinkote saugų, jums tinkamą lubrikantą, kuris suderinamas su nėštumo planavimu.

Lubrikantas planuojant nėštumą

Spermicidinio lubrikanto naudojimas yra saugus ir dažnai veiksmingas būdas, siekiantiems pagerinti intymių akimirkų pojūčius ir turėti galimybę padidinti šansus sėkmingam apvaisinimui. Beabejo visada yra svarbu konsultuotis su specialistu ar gydytoju, norint pasirinkti tinkamą lubrikantą, atsižvelgiant į jūsų individualius poreikius ir sveikatos ypatumus.

Mūsų parduotuvėje parduodami lubrikantai pastojimui, vaisingumui, planuojant nėštumą, kuriuos galėsite įsigyti pigiau nei įprastose prekybos vietose.

Lubrikanto nauda nėštumo metu: mitai ir tikrovės

Lubrikantai nėštumo metu moterims yra labai svarbūs, todėl juos renkantis, moterims gali tekti susidurti su skirtingais iššūkiais. Vienos susiduria su jautrumo pokyčiais, hormonų svyravimais ar jaučia didesnį sausumą. Dažnai tai verčia ieškoti priemonių, kurios padėtų išlaikyti malonius intymių santykių pojūčius. Tačiau pasirodo yra daug mitų ir netikslumų, kai yra kalbama apie lubrikantų naudojimą nėštumo metu.

Ar galima naudoti lubrikantą nėštumo metu?

Girdime daug klausimų, ar galima naudoti lubrikantą nėštumo metu? Gydytojai ir šios srities specialistai atsako taip, dauguma lubrikantų gali būti naudojami nėštumo metu. Tačiau reikėtų rinktis lubrikantus, kurie yra vandens pagrindo ir neturi ingredientų, kurie gali būti kenksmingi jums ir jūsų kūdikiui. Vandens pagrindo lubrikantas, dažniausiai yra laikomas natūraliu ir saugiu. Svarbu pasitarti su gydytoju arba specialistu, jei esate nėščia arba planuojate nėštumą, nes kiekvienas organizmas yra unikalus. Jie galės jums patarti apie tinkamiausią produktą ir sudėtį, atsižvelgiant į jūsų individualius poreikius.

Vengiamos medžiagos lubrikantuose nėštumo metu:

Parabenai: šios medžiagos gali būti naudojamos kaip konservantai lubrikantuose. Kai kurie tyrimai rodo, kad parabenai gali turėti įtakos hormonų lygiui organizme, todėl geriau rinktis parabenų neturinčius lubrikantus.

Glicerinas: nors daugelis lubrikantų naudoja gliceriną kaip drėkiklį, kai kurios moterys gali būti jam jautrios. Nėštumo metu, kai organizmo jautrumas gali pakisti, geriau rinktis tuos lubrikantus, kurie savo sudėtyje neturi glicerino, ypatingai jei pastebimas jautrumas arba dirginimas.

Sukahidroxyethylcellulose: ši medžiaga dažnai naudojama lubrikantuose kaip tirpiklis. Nors ji laikoma saugi, tačiau kai kurios moterys gali būti jautrios šiai medžiagai, todėl geriau rinktis lubrikantus kurie yra kuo natūralesni.

Papildomi kvapai ir spalvos: ingredientai, kurie suteikia lubrikantams kvapą ar spalvą, dažnai būna cheminės sudėties. Būnant nėščiai, geriau vengti lubrikantų su dirbtiniais kvapikliais ir yra spalvoti, kad išvengtumėte galimų alergijų ar dirginimų.

Saugus ir alternatyvus pasirinkimas:

Lubrikantai moterims, kurie yra vandens pagrindo ir neturi sintetinių kvapų ar spalvų, dažnai laikomi saugiais nėštumo metu. Vandens pagrindo lubrikantai yra lengvai išplaunami ir dažnai neturi įtakos jūsų pH lygio reguliavimui, todėl yra mažai tikėtina, kad jie sukels sudirginimą. Jūsų pasirinkimas tūrėtų būti ekologiški, natūralūs lubrikantai. Jei esate neapsisprendusi dėl lubrikanto, visada patartina pasikonsultuoti su gydytoju arba specialistu, kuris gali duoti patarimą konkrečiai jums.

Renkantis lubrikantą nėštumo metu, pirmiausia patikrinkite sudėtį ir įsitikinkite, kad jis atitinka jūsų poreikius ir yra saugus naudoti šiame svarbiame gyvenimo etape.

Lubrikantas po gimdymo

Po gimdymo, daugelis moterų gali pastebėti, kad lytinių santykių metu natūrali drėgmė gali sumažėti arba jos visiškai nebūti. Tai yra dėl hormonų svyravimų ir fiziologinių pokyčių nėščios moters organizme. Tai gali sukelti diskomfortą ir nemalonų sausumą, todėl daugelis moterų pasirenka naudoti lubrikantus, kad pagerintų šias intymias akimirkas. Svarbu rinktis tinkamą lubrikantą, atsižvelgiant į individualius poreikius ir aplinkybes.

Saugus lubrikanto naudojimas po gimdymo:

  1. Vandens pagrindo lubrikantai: daugelis gydytojų rekomenduoja vandens pagrindo, natūralius, ekologiškus lubrikantus, nes jie yra saugūs, bekvapiai ir lengvai nuplaunami ar nuvalomi. Šie lubrikantai gali būti puiki išeitis po gimdymo, ypač jei moteris žindo krūtimi, nes jie paprastai yra saugesni ir nesukelia alergijos.

  2. Silikoniniai lubrikantai: silikoniniai lubrikantai taip pat gali būti naudojami, tačiau svarbu atsižvelgti į tai, kad jie ne visada yra suderinami su tam tikrais prezervatyvais, jei juos planuojate naudoti. Šie lubrikantai yra ilgiau išliekantys, todėl gali suteikti sklandesnį slydimą.

  3. Lubrikantai su natūraliais ingredientais: kai kurie lubrikantai yra pagaminti iš natūralių ingredientų, tokių kaip aloe vera arba ramunėlių ekstraktai. Ekologiškų lubrikantų naudojimas gali būti papildomas privalumas, jei norite išvengti cheminių medžiagų.

  4. Kokosų aliejaus naudojimas: kai kurios moterys pasirenka natūralų kokosų aliejų kaip lubrikantą, nes jis yra natūralus, be cheminių priedų. Tačiau svarbu būti atsargiems, nes kokosų aliejus gali sukelti prezervatyvų pažeidimus ir nėra tinkamas naudoti su lateksiniais sargiais.

Svarbiausia yra atkreipti dėmesį į savo kūną ir, jei turite kokių nors abejonių arba pastebėjote nepatogumų, patariame konsultuotis su gydytoju. Mūsų parduotuvėje lubrikantai po gimdymo kainuoja pigiau nei įprastose prekybos vietose.

Seksas nėštumo metu. Ar saugu mylėtis, kai laukiesi?

Mylėtis nėštumo metu dažniausiai yra saugu ir yra normali daugelio porų praktika. Tačiau svarbu suprasti, kad tam tikrose situacijose, pavyzdžiui, jei turite tam tikrų sveikatos problemų arba yra įtariama nėštumo komplikacija, gali būti rekomenduojama susilaikyti nuo lytinių santykių. Visada geriausia pasitarti su savo gydytoju, kuris gali suteikti patarimą žinant jūsų sveikatos būklę ir nįštumo eigą.

Situacijos, kada reikėtų apsvarstyti susilaikymą nuo lytinių santykių:

  1. Sveikatos problemos: jeigu esate linkusi į persileidimus ar kitas sveikatos problemas, gydytojas gali patarti atsisakyti intymių santykių tam tikru laikotarpiu.

  2. Komplikacijų grėsmė: jei turite aukštą riziką patirti komplikacijas nėštumo metu, gydytojas gali rekomenduoti vengti lytinių santykių.

  3. Paskutinis trimestras: kai kurios moterys gali būti rekomenduota susilaikyti nuo intymių santykių paskutiniame nėštumo trimestre, ypač jei yra didelė persileidimo rizika arba yra gresiantys priešlaikinio gimdymo požymiai.

Svarbu atminti, kad kiekviena nėščia moteris ir situacija yra unikali ir skirtinga, ir tai, kas gali būti saugu vienai porai, visiškai gali netikti kitoms poroms. Todėl svarbiausia turėti atvirą pokalbį su savo gydytoju ir aptarti einamą situaciją.

Jei nėštumo metu nusprendžiate tęsti lytinius santykius, svarbu tai daryti saugiai. Tai reiškia, kad naudojate kontracepciją tik tą, kuri nekenkia nėštumui, ir apsaugote save nuo galimų infekcijų ar alergijų. Taip pat svarbu išlaikyti atvirą komunikaciją su partneriu ir kartu su gydytoju.

Visuomet atkreipkite dėmesį į bet kokius pokyčius savo kūne arba sveikatos būklėje ir nedvejokite pasikalbėti su gydytoju dėl bet kokių rūpimų klausimų.

Jeigu vis dar kyla klausimų renkantis lubrikantą nėštumo metu ar jį planuojant, rašykite mums ir mes mielai jums patarsime ir padėsime išsirinkti jums tinkamiausią.

Straipsnį parengė Prezervatyvai.net 

Pjur Woman Vegan 30 ml - vandens pagrindo, veganiškas 100% lubrikantas, nes jame nėra gyvulinės kilmės produktų ir kosmetika nebuvo t...
Pjur MED Premium Glide 100 ml - silikoninis lubrikantas pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų. Itin švelnus, ilga...
Durex Sensilube 40 ml - bespalvis, bekvapis, drėkinantis, be jokių priedų vaginalinis lubrikantas jautriai odai. Puikiai atstoja ir papildo ...
Pjur Woman Vegan 100 ml - lubrikantas yra veganiškas, nes jame nėra gyvulinės kilmės produktų ir jo gamyboje nebuvo atlikinėjama joki...
Pjur Med Sensitive Glide 100 ml - lubrikantas specialiai sukurtas toms moterims, pas kurias labai jautri gleivinė lytinių organų srityje. Be...
JoyDivision Aquaglide 50 ml - švelnus naturalus vandens pagrindu sukurtas lubrikantas. Puikiai palaikantis naturalų drėkinimą. Aquagl...