Kas yra lubrikantas ir kam jis reikalingas?

Kas yra lubrikantas ir kam jis reikalingas?

Labai liūdna, tačiau lytinis švietimas Lietuvoje vis dar turi gana daug spragų. Net dažnai sakoma, kad vaikai šiais laikais internete apie lytinį gyvenimą sužino daugiau nei tėvai. Priduriama, kad būtent vaikai turėtų mokyti tėvelius lytinio švietimo peripetijų, pasakoti apie apsaugos būdus, galiausiai, dalintis svarbia informacija apie sekso kokybę.

Štai viena retokai aptariamų temų yra lubrikantai. Tačiau jai reikia skirti daugiau dėmesio. Juk lubrikantas – tai ne tik malonumą didinantis „įrankis“, tačiau taip pat gali būti ir vaistas.

Aleks Magnusson iliustracija iš pexels.com

 

Kas yra lubrikantas?

Pirmiausia reikia kelti klausimą – kas yra lubrikantas? Tai yra medžiaga, kuri yra naudojama ne tik sueities metu, tačiau ir masturbacijai, masažui... Jis padeda išvengti besitrinančių objektų sukeliamo galimo diskomforto, gerina slidumą, padeda išvengti ir diskomforto, kuris dažniausiai kankina moteris. Įvairūs skausmai kankina dėl per mažo drėgmės kiekio, tad lubrikantas – puikus pagalbininkas. Pasikartosime, kad ne tik sekso metu, tačiau ir, pavyzdžiui, masturbacijai. O kaltų dėl per mažo drėgnumo sekso metu nėra. Priežasčių, kodėl taip yra, gali būti labai daug. O lubrikantai – puiki padarinių šalinimo priemonė.

 

Kam reikalingas lubrikantas?

Nors dažniausiai lubrikantas yra siejamas su didesniu malonumu sekso metu, tačiau taip pat tai yra ir vaistas, kuris gali padėti sueities metu išvengti skausmo. Kodėl sausumas yra, kaip jau minėjome, priežasčių yra daug ir kaltų čia nėra. Labai dažnai makšties sausumas kankina moteris po gimdymo. Taip pat esant kokioms nors sveikatos problemoms.

Žinoma, lubrikantas gali būti naudojamas ir esant užtektinam drėgnumui, tačiau kai norisi, kad jo būtų kuo daugiau. Juk tuomet ir sekso kokybė dažniausiai yra geresnė. Ką jau kalbėti apie tai, kad analinio sekso metu kokybiškas lubrikantas yra būtinas, o šiuo metu rinkoje jų yra tiek daug ir tokių įvairių, kad pajusti daugiau potyrių sekso metu (dėl kvapo arba skonio) – tikrai gana paprasta.

Aleks Magnusson iliustracija iš pexels.com

Taigi, lubrikantas tinka:

  • Analinio sekso metu.
  • Vaginalinio sekso metu.
  • Oralinio sekso metu.
  • Naudojamas su sekso žaisliukais.
  • Gali būti naudojamas ir su prezervatyvais.
  • Erotinio masažo metu.

 

Lubrikantų tipai

Pirmiausia siūlome susipažinti su lubrikantų tipais. Juos įvertinus ir nusprendus dėl tinkamiausio – toliau ieškoti galima remiantis kitais kriterijais.

  1. Vandens pagrindo lubrikantai.

Tai yra vieni populiariausių lubrikantų. Juos galite naudoti ir su sargiais, ir su sekso žaisliukais. Tai yra patys natūraliausi lubrikantai, tačiau tikrai drėkina labai kokybiškai. Džiugina gana natūralia sudėtimi, lengvina slydimą, tinka tiems, kurių oda yra gana jautri.

Visgi, šie lubrikantai dažniausiai ant kūno nesilaiko labai ilgai, jie yra nuplaunami vandeniu, tad netinka žaidimams vonioje. Naudojimo metu verta vis papildomai užsidėti lubrikanto, kad slydimas būtų geresnis. Šio tipo lubrikantai dažniausiai yra neutralaus pH, tad tinka daugeliui.

  1. Vandens + silikono pagrindo lubrikantai.

Kiek labiau sintetinis variantas, tačiau taip pat vienas natūraliausių. Tai yra puikus pasirinkimas tokiu atveju, kai norisi natūralumo, tačiau ir ilgiau ant kūno išliekančios priemonės.

Sakoma, kad tai yra aukso viduriukas. Puikiai tinka masturbacijai, masažams, taip pat ir vaginalinio sekso metu. Dėl silikono „dalies“ – išsilaiko ilgiau, tačiau ne taip ilgai, kad būtų galima naudoti žaidimams vandenyje. Paprasčiausiai gana lengvai nusiplauna su vandeniu, tad nereikia bijoti ištepti patalynės arba drabužių.

  1. Silikono pagrindo lubrikantai.

Silikono pagrindo lubrikantai dažniausiai džiugina labai lengva, odai malonia tekstūra. Visgi, tuo pačiu jie yra ir ilgiau išliekantys, tad kai kurie juos jau naudoja analinio sekso metu. Nereikia didelio kiekio, tačiau užtenka viso vakaro žaidimams. Žinoma, kad esant poreikiui – visada galima papildyti. Taip pat silikono pagrindo lubrikantai dažniausiai džiugina gana natūralia sudėtimi. Jie nekeičia odos pH, tad juos galima naudoti ir tokiu atveju, kai žmogaus oda yra jautri.

Tiesa, silikoniniai lubrikantai neturėtų būti naudojami su sekso žaisliukais. Tiesiog šis lubrikantas gali pažeisti sekso žaisliuko paviršių, o tokiu atveju jo jau nebebus galima naudoti. Tiesa, šiuos lubrikantus galima naudoti kartu su sargiu – tikrai nebus jokio neigiamo efekto.

Taip pat silikono pagrindu kurti lubrikantai gali būti naudojami ir žaidimuose duše. Tiesiog jie yra atsparūs vandeniui, tad laikosi gana ilgai. Dėl to reikia žiūrėti, kad žaidimų metu lubrikantas nesiliestų prie drabužių, kadangi gali tekti pavargti, kol dėžės bus išplautos.

Rinkoje rasite ir neutralių lubrikantų ir tokių, kurie yra su priemaišomis. Pastarosios suteikia malonų kvapą. Irgi geras pasirinkimas. Tačiau tokių lubrikantų geriausia yra nenaudoti analinės sueities metu. Tokiu atveju rinkitės natūralius, silikono pagrindu kurtus lubrikantus.

  1. Aliejaus pagrindo lubrikantai.

Analiniams seksui geriausias pasirinkimas yra aliejaus pagrindo lubrikantai. Tiesiog garantuojantys patį didžiausią slydimą, ir tuo pačiu atsparumą vandeniui, ilgą išsilaikymą.

Vėlgi, dažniausiai gana natūralios sudėtis, tad tikrai tinka daugeliui. Žinoma, kad gali būti naudojami ne tik analinės sueities metu, tačiau ir vaginalinės, masturbacijai, masažui. Svarbiausia yra nuspręsti dėl aromato, kuris jums labiausiai patinka. Pavyzdžiui, dėmesio vertas yra Pjur Back Door Anal Comfort Spray. Tai ypatingas analiniam seksui palengvinti skirtas priežiūros produktas su aukštos kokybės pantenoliu ir alavijo ekstraktu.

Aliejaus pagrindo lubrikantų geriausia yra nenaudoti su prezervatyvais. Paprasčiausiai yra tikimybė, kad sargis gali nuslysti.

 

Lubrikantų papildomos savybės

Nors renkantis lubrikantus svarbiausias aspektas yra tipas, sudėtis, tačiau būtina analizuoti ir kitas savybes, kuriomis pasižymi konkretus gaminys. Jas ir aptarsime žemiau.

Lubrikantai su kvapais.

Tobulas pasirinkimas tokiu atveju, kai norisi sekso metu pajusti kuo daugiau potyrių. Išties, aromatas gali veikti kaip afrodiziakas, tad belieka tik nuspręsti, koks kvapas labiausiai patinka jūsų porai. Šokoladinis, o gal citrusu? Kai kuriems renkasi braškes, o kitiems labiausiai patinka ananasas.

Lubrikantai gali būti ir su skoniais.

Žinoma, kad tokiu atveju jie geriausiai pasitarnauja oralinio sekso metu. Tikrai nereikia lubrikantų valgyti, tačiau kai norisi lyžtelti kito žmogaus kūną, žinoma, kad maloniau, kai jis yra skanus.

Taip pat lubrikantai gali vėsinti.

Tai yra puikus pasirinkimas tokiu atveju, kai norisi sekso metu pajusti kuo daugiau pojūčių. Vėsinantys arba šaldantys – tinka ir vaginalinei sueičiai, gali būti naudojanti ir mylintis su prezervatyvu.

Jan Kopřiva iliustracija iš pexels.com

 

Taip pat lubrikantai, kaip ir sargiai, taip pat gali būti ir šildantys.

Tobulas pasirinkimas tiems, kurie lovos žaidimų metu tiesiog dega. Patinka ne kiekvienai porai, tad pirmiausia visada verta įsigyti mažesnius kiekius ir žiūrėti – kokius jausmus jie kelia Jums, ar patinka, ar verta išbandyti kitus.

Galima įsigyti lubrikantus, kurie papildomai stimuliuoja

Jų sudėtyje yra komponentų, kurie padeda suaktyvinti orgazmą, pasiekti jį greičiau.

Jeigu norite, kad lovos žaidimai tęstųsi kuo ilgiau – taip pat siūlome išbandyti lubrikantus, kurie yra su specialiomis „uždelsimą“ skatinančiomis medžiagomis.

Jos padės išvengti ankstyvos ejakuliacijos.

Atskiras tipas – lubrikantai skirti masažams.

Džiugina ne tik kvapais, tačiau taip pat ir spalvomis.

Geras lubrikantas turi būti visada po ranka, kadangi jis leis mėgautis lovos žaidimais su kitu žmogumi, o gal ir pačiu savimi – kokybiškiau.

Just Glide 200 ml - vandens pagrindu pagamintas lubrikantas, suteikia ilgalaikį slydimą, yra tinkamas ir net jeigu Jūsų oda yra jautri. Saug...
System JO Oral Delight Strawberry Gel 30 ml - oralinis, stimuliuojantis lubrikantas, braškių skonio, veikiantis kaip afrodiziakas. Un...
Secret Play Caramel Toffee oralinis gelis - skanus malonumo papildymas Jūsų intymioms akimirkoms. Šis gelis spalvotas ir skanus,...
Pjur original 10 ml - jūsų asmeninis lubrikantas padėsiantis suteikti dar daugiau malonūmų sueitis metu. Puikiai drėkinantis bei veikiantis,...
ID Juicy Lube Pina Colada 105 ml - tai yra geriausias pina colada kokteilio skonio lubrikantas, kurio pagrindą sudaro vanduo, jis yra saugus...
BIOglide Cherry 80 ml - 100% natūralus, vandens pagrindu pagamintas lubrikantas - sklandžiam ir maloniam seksui. Tinkamai drėkina ir suteiki...