Seksas per ovuliaciją

Seksas per ovuliaciją

Moksliniai tyrimai atskleidžia, kad per ovuliaciją pastoti tikimybė yra net 40 procentų didesnė nei kitomis dienomis. Ar ne ovuliacijos dienomis pastoti tikimybė taip pat yra? Taip, nes sperma išlieka gyvybinga kelias dienas, tad ji gali sėkmingai sulaukti vaisingų dienų ir embrionas – užsimegs.

Tiems, kurie planuoja nėštumą – seksas per ovuliaciją yra būtinas. Tai vienintelis metas, kai pastoti tikimybė egzistuoja, tad planuojantiems nėštumą – siūlome domėtis savo ciklu. Ir tai turėtų daryti ne tik moterys, tačiau ir vyrai, kurių įsitraukimas  daugeliui porų yra itin svarbus.

 

Kas yra ovuliacija?

Ovuliacija yra subrendusio kiaušinėlio atsiskyrimas nuo (vienos) moters kiaušialąstės. Ovuliacija vyksta kiekvieną mėnesį, dažniausiai ciklo viduryje. Tačiau tai nėra taisyklė. Kiekvienos moters organizmas yra skirtingas, tad ovuliacijos metas gali kisti. Norint sužinoti kada ji vyksta – galima ne tik sekti savo organizmo pokyčius, tačiau ir įsigyti testus, kurie padeda greitai sužinoti, ar šiuo metu tikimybė pastoti yra didesnė.

Pasikartosime, kad moteris vaisinga ne tik pačios ovuliacijos metu, tačiau taip pat ir prieš ją bei po. Visgi, kiekvienas organizmas yra skirtingas ir ne visada mokslininkų bei medikų pateikiamos išvados gali būti pritaikomos visoms moterims.

 

Kada vyksta ovuliacija?

Pasikartosime, kad ovuliacija dažniausiai vyksta ciklo viduryje. Bent jau daugeliui moterų. Tikslinama, kad ji dažniausiai būna apie 12-15 ciklo dieną, tačiau taip pat kinta priklausomai ir nuo ciklo ilgumo. Ši teorema nurodoma moterims, kurių ciklas trunka apie 30 dienų (tai yra standartas). Tačiau kartais moterys mėnesinėmis serga kas 20 dienų, o kartais ir kas 40.

Kada vyksta ovuliacija

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad ovuliacija trunka nuo 12 valandų iki paros. Bent jau tas aktyvusis periodas.

 

Seksas per ovuliaciją – norinčioms pastoti

Nėra vienos taisyklės, kuri nurodo – kada mylėtis, kad tikrai pavyktų pastoti. Faktas, kad mylėtis reikia per ovuliaciją, tačiau tai nereiškia, kad diena prieš arba kelios dienos po nebus vaisingas.

Medikai žemiau pateikia rekomendacijas, kurios nurodo, kuriuo metu geriausia mylėtis yra planuojant nėštumą.

  1.     5 dienos iki ateinančios ovuliacijos: nuo 0,4 iki 7 proc. tikimybė pastoti;
  2.     4 dienos iki ateinančios  ovuliacijos: nuo 8 iki 17 proc. tikimybė pastoti;
  3.     3 dienos iki ateinančios  ovuliacijos: nuo 8 iki 23 proc. tikimybė pastoti;
  4.     2 dienos iki ateinančios  ovuliacijos: nuo 13 iki 29 proc. tikimybė pastoti;
  5.     1 diena iki ateinančios  ovuliacijos: nuo 21 iki 34 proc. tikimybė pastoti;
  6.     Ovuliacijos dieną: nuo 8 iki 33 proc. tikimybė pastoti;
  7.     1 diena po ovuliacijos: nuo 0,8 iki 11 proc. tikimybė pastoti;
  8.     2 dienos po ovuliacijos: nuo 3 iki 9 proc. tikimybė pastoti.

 

Ovuliacijos požymiai

Kelis kartus minėjome, kad kiekviena moteris yra individuali, tad kinta ne tik ovuliacijos intensyvumo periodas, tačiau ir daugelis kitų aspektų. Taip pat varijuoja ir ovuliacijos simptomai. Vienos moterys šį ciklo periodą jaučia labai ryškiai, kai tuo tarpu kitos – minimaliai arba nejaučia apskritai. Žemiau pateikiame simptomus, kurie minimi dažniausiai. Jie „surinkti“ įvairių tyrimų metų. Tačiau atminkite, kad visiškai normalu, jeigu ovuliacijos metu nejusite jokių požymių.

  1.     Dažniausiai keliais laipsniais pakyla moters kūno temperatūra.
  2.     Taip pat fiksuojamas išskyrų pakitimas, jos dažniausiai tampa tąsesnės.
  3.     Minkštėja gimdos kaklelis.
  4.     Kai kurios moterys ovuliacijos metu junta maudimą pilvo apačioje.
  5.     Jos gali būti blogesnės nuotaikos, kankinti dirglumas kaip ir PMS metu.
  6.     Moterys teigia, kad dažniausiai padidėja lytinis potraukis. Nuostabu, kaip viską sutvarkė gamta, tiesa?

Visgi, jeigu norite būti tikra, kad šiuo metu vyksta ovuliacija – geriausia tiesiog išbandyti testus, kurie ją identifikuoja labai tiksliai. Tuomet neteks daug laiko bei dėmesio skirti savo organizmo pokyčių sekimui.

 

Kokia tikimybė pastoti per ovuliaciją?

Svarbiausia atminti, kad per ovuliaciją pastoti tikimybė didėja, tačiau tai nėra vienintelis langas, kuris suteikia tokį šansą. Kokia tikimybė pastoti per ovuliaciją? Kaip jau minėjome, tikimybė padidėja apie 40 procentų nei lyginant su kitomis dienomis (prieš ir po ovuliaciją). Tačiau tas tikimybės kiekis labai varijuoja priklausomai nuo daugelio veiksnių, organizmų. Tikrai ne tik moterų, tačiau ir vyrų.

 

Išmaniosios programėlės ovuliacijos sekimui

Seksas per ovuliaciją pirmiausia turi būti siejamas su malonumu, o ne darbu. Visgi, kai planuojamas šeimos pagausėjimas, mylėtis dažniau tą dieną arba tomis dienomis tikrai vertėtų. Jeigu norite greta anksčiau aptartų organizmo sekimo potyrių iš anksto žinoti kada artėja minėtos dienos – galite išbandyti įvairias telefono programėlės, kurios turėtų padėti jums paprasčiau planuoti sekso laiką.

  1.     Clue yra viena dažniausiai pasirenkamų programėlių. Tinka ne tik ovuliacijos sekimui, tačiau taip pat ir menstruacinio ciklo dienų fiksavimui. Šioje programėlėje galima rašyti ir savo organizmo reakciją  tam tikras ciklo dienas.
  2.     Ovia – gal kiek rečiau išbandoma, tačiau lygiai taip pat dėmesio verta programėlė. Galite patogiai matyti ne tik savo ciklo pokyčius, tačiau taip pat ir fiksuoti kitus organizmo rodiklius, kurie susiję su Jūsų kasdienybę. Taip bus ne tik paprasčiau atsekti ovuliaciją, tačiau ir gyventi sveikiau.
  3.     Glow programėlė yra geras pasirinkimas dėl to, kad padeda ne tik fiksuoti savo ciklo dienas, tačiau ir matyti reprodukcinio amžiaus kismą. Taip pat ši programėlė tinka moterims, kurios jau yra nėščios. Joje irgi galima fiksuoti pačius svarbiausius rodiklius, kurie yra susiję su šiuo gyvenimo periodu.

 

Kaip greičiau pastoti?

Seksas per ovuliaciją yra vienareikšmiškai geriausias būdas pastoti. Žinoma, tai nereiškia, kad kitomis dienomis mylėtis nereikia. Svarbiausia, kad vaiko gimimo procesas būtų neatsiejamas nuo geros savijautos, žinoma, meilės kitam žmogui ir pozityvių minčių. Tik tokiu atveju periodas iki nėštumo pradžios bus keliantis tik geriausias emocijas. Visgi, yra tam tikros kelios smulkmenos, kurios gali padėti pastoti kiek greičiau. Jas ir aptarsime.

 

Geras seksas

Ar orgazmas gali padėti pastoti? Tikrai taip. Geras seksas – tikimybė pastojimo ink. Ne tik moteriai, tačiau taip pat ir vyrui. Taigi, atsipalaiduokite ir pirmyn. Svarbiausia yra ne kiekybė, tačiau kokybė. Visgi, taip pat netikėkite mitu, kad dienomis, kurios nėra vaisingos, negalima mylėtis, kadangi sperma bus veltui išeikvojama. Mylėtis reikia tada, kai tik norisi. O dar geriau, kai meilės diena sutampa su ovuliacijos periodu.

 

Vaisingumą didinantis lubrikantas

Pirmiausia siūloma išbandyti lubrikantus, kurie gali padidinti vaisingumą. Daugeliui kyla klausimas, kaip veikia vaisingumo lubrikantas pastojimui? Paprasčiausiai pastojimui labai svarbu palankus klimatas. Žinoma, kad jis yra makštyje. Dėl to verta išbandyti lubrikantus, kurie padeda sukurti spermai palankią aplinką. Tokią, kurioje naujos gyvybės užsimezgimo tikimybė bus didesnė.

Žinoma, kad tinka ir bet koks lubrikantas, kadangi jis apskritai sekso metu yra labai geras pagalbininkas. Tačiau kai norisi maksimalaus efekto – geriausia išbandyti priemones, kurios minimos kaip geriausios ir kurios atlieka konkrečią funkciją.

Taigi, šiuo atveju ne tik suteikia daugiau drėgnumo, kuris leis jaustis gerai sekso metu, tačiau ir padidins pastojimo tikimybę.

 

Atsipalaidavimas

Šis patarimas gali atrodyti kiek juokingas, kadangi sekso metu visiškas bet kokios aplinkos ir rūpesčių pamiršimas – atrodo įprastas. Visgi, taip dažnai yra iki tol, kol poros kelis mėnesius, o gal net ir metus niekaip nesulaukia svajotų dviejų brūkšnelių teste. Tuomet galiausiai seksas tampa darbu ir vaisingų dienų sekimas – varginantis procesas.

Normalu, kad kai labai ilgai tikiesi – atsiparduoti tampa tikrai sunku. Tačiau reikia bandyti pamiršti dėl ko viskas. Galima skaityti labai daug istorijų, kai poros pagaliau nustoja dirbti ir pradeda mėgautis vienas kitu. Tuomet dažniausiai ir pavyksta pastoti. Taigi, vaisingų dienų sekimas neturėtų būti manija.

 

Sveika gyvensena

Ne vienas tyrimas įrodė ir kiti jau patvirtino, kad sveikai gyvenant pastojimo tikimybė yra kur kas didesnė. Reikia, kad žmogus kasdien judėtų, kad jis turėtų kuo mažiau blogų įpročių, kad sveikai maitintųsi ir KMI būtų normalus. Tiesa, visos šios taisyklės galioja ne tik moterims, tačiau ir vyrams.

Pastojimo atsakomybė tenka tikrai ne tik būsimoms mamoms. Tėčiai lygiai tokie patys reikšmingi, kadangi tyrimai rodo, kad vis dažniau spermos kokybė yra prasta. Ir dažniausiai taip nutinka dėl to, kad yra gyvena pasyviai, rūko, blogai miega... Siūlome keisti savo gyvenimą. Ne tik dėl to, kad tai gali padidinti pastojimo tikimybė, tačiau ir dėl to, kad tai leis Jums jaustis tiesiog geriau.

Taip pat bandymų pastoti metu reikėtų apriboti ir alkoholio vartojimą. Ne tik moterims, tačiau taip pat ir vyrams. Visgi, moterims labiau, kadangi jos niekada iškart nesužinos ar jau pastojo. Ir nors dažniausiai pirmomis savaitėmis alkoholis nėra labai žalingas vaisiui, tačiau geriau – kai jo mamos kraujyje nebūtų visai.

 

Vitaminai planuojant nėštumą

Planuojate nėštumą, o gal nepavyksta pastoti? Padidinti pastojimo šansus galite ne tik su sveika mytyba ar aktyvia fizine veikla, bet ir naudojant specialiai subalansuotus maisto papildus moterims. Galbūt jūsų organizmui trūksta reikalingų konkrečių maistinių medžiagų ar mineralų ir tai įtakoja pastojimo tikimybę. Maisto papildai planuojant nėštumą gali suteikti didesnę tikimybę pastoti. Mūsų prekių asortimente galite rasti vitaminus moterims kurios planuoja nėštumą.

 

Tinkamos pozos

Pastojimui taip pat įtaką turi ir pozos, kuriomis mylimasi. Ne vienas tyrimas parodė, kad būtent šuniuko poza yra pati vaisingiausia. Tuo pačiu ši poza dažniausiai vadinama ir labiausiai gyvuliška, paprasta, grubia. Juokais sakoma, kad bent ji arčiausiai mūsų protėvių sekso, tad ir pastoti taip, kaip mums yra natūralu – kur kas paprasčiau. O mediciniškai yra aiškinama, kad šios pozos metu sėkla išsilieja arčiausiai gimdos kaklelio ir būtent tai gali padidinti pastojimo tikimybę.

 

Ką daryti, jeigu nepavyksta pastoti?

Deja, ne visada pastojimas yra toks greitas kaip filmuose. Po vienos nakties pasotija tikrai maža dalis moterų, tad kartais reikia bandyti ištisus mėnesius ir net metus, kol galiausiai pavyksta pasiekti tai, ko norite. Dažniausiai medikai poroms, kurių amžius yra ne didesnis nei 35-eri metai, siūlo bandyti iki 1-erių metų. Jeigu mylintis reguliariai pastoti vis tiek nepavyksta – tuomet ir reikėtų kreiptis į medikus. Pirmiausia moterys turėtų apsilankyti pas ginekologą. Toms poroms, kuriose vyro bei moters amžius yra daugiau nei 35-eri metai – dažniausiai siūloma bandyti iki pusės metų. Jeigu vėliau nepavyks pastoti – tuomet irgi verta pirmiausia apsilankyti pas ginekologą, kuris Jus nukreips tinkama linkme ir atliks visus būtinus tyrimus.

Apskritai svarbiausias yra mėgautis vienas kitu. Tuomet ir vaiko „gaminimo procesas“ nebus varginantis.

€ 8,39
Išparduota
Skyn Oh Baby - vandens pagrindo gelis, be parabenų, palaikantis spermatozoidų mobilumą. Aksominio švelnumo gelis drėkina ir sutepa in...
FertiTop Femme 60 caps.: moterų subalansuotas maisto papildas Puikiai tinka norinčioms planuoti šeimą ar tiesiog pagerinti savo repro...