Svarbiausi dalykai, kuriuos reikia žinoti apie kontracepciją

Svarbiausi dalykai, kuriuos reikia žinoti apie kontracepciją

Mylėjimosi metu visada norisi, kad viskas būtų idealu. Svarbu nepamiršti ne tik apie abiejų potraukį vienas kitu, bet ir apie kontraceptines priemones. Jeigu vyras jaučia, kad jam yra sumažėjęs lytinis potraukis, kamuoja erekcijos disfunkcija, sunku atsipalaiduoti ir mėgautis seksu, tuomet patariame vartoti maisto papildus powertabs, kurie padeda išspręsti šias problemas.

Kalbant apie kontraceptines priemones, nors jos dažniausiai siejamos su bandymu išvengti neplanuoto nėštumo, tačiau taip pat nepamirškite, kad yra tokių apsaugos priemonių, kurios gali padėti išvengti iš LPL. Visgi, šiuo metu apsaugos priemonių gausa tokia plati, kad sunku ir suprasti – kuri yra geriausia bei labiausiai tinka Jums. Šiuo straipsniu aptarsime pagrindines, kurios turėtų būti atsakingai įvertinamos renkantis.

Natūralus šeimos planavimas

Nors jo negalima būtų vadinti kontraceptine priemone, tačiau tai yra galimybė išvengti nenorimo nėštumo arba jį suplanuoti, kai atėjo laikas. Visgi, tokia „kontracepcijos“ priemonė reikalauja atidumo, nuoseklumo. Galiausiai, siūloma tiems, kurie bet kuriuo atveju nebijotų pastoti, tai yra, skirta šeimoms, o ne vieno karto partneriams. Tokio šeimos planavimo metu yra mylimasi tik nevaisingomis dienomis.

Tačiau nepamirškite, kad ne visada paprasta sureguliuoti savo kūną ir tiksliai pamatyti – kurios dienos tikrai vaisingos, o kurios ne. Nors ši priemonė tikrai nėra labai bloga, tačiau pasikartosime, kad pastojimo rizika yra gana nemaža, tad įvertinkite ją.

Poodinis progestino implantas

Tai yra 4 cm ilgio lazdelė, kuri yra įterpiama į odą. Žinoma, procedūrą atlieka patyręs specialistas. Implanto tikslas yra paveikti gimdos gleivinę ir taip sumažinti folikulo vystymosi tikimybę. Tiesa, ši kontraceptinė priemonė tinka toli gražu ne visoms moterims. 

Švirkščiamieji progestinai

Sintetiniai, ilgai veikiantys progesterono preparatai tarnauja iki 3 mėnesių. Paskui reikia procedūrą kartoti. Vertinami gana teigiamai, tačiau akivaizdu, kad reikalauja gana didelio įsipareigojimo vienai procedūrai. 

Kontraceptinis pleistras

Kontraceptinis pleistras ir viso turi du hormonus, kurie veikia moters kūną: estrogeną ir gestageną. Jis patenka į moters kūną per odą. Tikslas yra maksimaliai slopinti ovuliaciją, tai yra, sumažinti pastojimo tikimybę. Efektyvumas iki 99,7 proc. 

Kontraceptinis makšties žiedas

Tai yra žiedas, kuris į makštį yra dedamas 21 dienai, taigi, taip pat reikalauja nuolatinio ir reguliaraus procedūros kartojimo. Efektyvumas taip pat siekia apie iki 99,7 proc. Ši kontraceptinė priemonė dažnai yra vadinama kaip pati švelniausia, kadangi jos metu į organizmą patenka gana mažas sintetinių hormonų kiekis.

Varinė intrauterininė spiralė

Varinė intrauterininė spiralė veikia moters kūne net iki 7-erių metų, o jos efektyvumas siekia net iki 99 procentus. Taigi, tai yra itin aukšto efektyvumo lygio kontraceptinė priemonė.

Prezervatyvai

Dažniausiai minima ir bene daugiausia vartotojų turinti apsaugos priemonė, kuri geba apsaugoti ne tik nuo nėštumo, tačiau taip pat ir nuo lytiškai plintančių ligų. Šiuo metu net galima įsigyti tokius sargius, kurie suteikia papildomą malonumą sekso metu. Ši apsaugos priemonė tinka kiekvienai ir kiekvienam. Svarbiausia, kad galimi ne tik lateksiniai, tačiau ir kitokie, kurie pasitarnauja labai jautrios odos savininkams. 

Sudėtinės kontraceptinės tabletės

Būtent jos dažniausiai minimos kaip atsvara prezervatyvams. Pastarieji yra pasirenkami dažniausiai, o kontraceptinės tabletės bene antroje vietoje pagal populiarumą. Tiesa, yra labai daug įvairių mitų apie jas, tad ne visada paprasta suprasti, kas yra tiesa, o kas ne visai tiksli informacija, kuri gali trukdyti suprasti šių kontraceptinių priemonių privalumus. Jos efektyvumas siekia įvairia nuo 91 iki 97 procentų. Taip pat gali tekti skirti laiko paieškoms, kol rasite tokias, kurios tinka Jūsų organizmui.

Progestininės tabletės

Tai yra progesterono preparatai, kurie turi būti vartojami kasdien be jokių pertraukų. Tik tokiu atveju apsauga bus maksimali.

Spermicidai

Tai yra mažiausiai efektyvi apsaugos priemonė, kurios saugumo lygis siekia tik apie 80 procentų. Dažniausiai naudojamas kaip papildoma apsaugos priemonė derinant su kitokiomis.

Visgi, tikrai ne visos apsaugos priemonės gali būti naudojamos. Ypač tokiu atveju, kai peržiūrimos hormoninės. Jeigu netinka jos – prezervatyvai yra geriausias pasirinkimas.

Dažniausiai hormoninių siūloma nevartoti toms, kurios:

  1. nėščioms moterims;
  2. arba praėjus mažiau nei 6 sav. po gimdymo;
  3. žindančioms;
  4. kartais vyresnėms nei 35 m.;
  5. daug rūkančioms;
  6. turinčioms padidėjusį arterinį kraujo spaudimą;
  7. toms, kurios serga cukriniu diabetu;
  8. sergant tam tikromis kepenų ligomis;
  9. arba insultu;
  10. sergant išemine širdies liga;
  11. krūties vėžiu;
  12. ir t.t.

Renkantis kontraceptinę priemonę visada siūlome tartis su savo šeimos gydytoju arba ginekologu.

Lelo Hex Respect XL 36 vnt - didesni prezervatyvai, pagaminti naudojant inovatyvią HEX technologiją. Prezervatyvai yra sudaryti i&scaro...
Durex Mix 60 vnt. - apsaugos priemonių rinkinys, kuris leis sutaupyti, bei užtikrins apsaugą nuo neplanuoto nėštumo ir lytiniu keliu ...
Durex Feel Thin Fetherlite Elite 12 vnt. - vieni populiariausių prezervatyvų, kurie yra 20% plonesni už standartinius prezervatyvus ir gausi...
Durex Mix 20 vnt. - specialiai jums atrinkti populiariausi durex prezervatyvai viename rinkinyje. Užtikrinkite maksimalią apsaugą lytinių sa...
Durex Elite 144 vnt. dėžutė - prezervatyvai yra populiarūs ir patikima apsaugos priemonė, padedanti apsisaugoti nuo neplanuotų nėštum...
Durex Naturals 30 vnt. dežutė - prezervatyvai sutepti Durex Intimate Naturals lubrikantu, kuris yra 98% pagamintas iš natūralių ingre...