Kaip padidinti spermos kiekį ir kokybę?

Kaip padidinti spermos kiekį ir kokybę?

Sperma yra sudėtingas skystis, kuris yra sudarytas iš įvairių komponentų. Visi jie vaidina svarbų vaidmenį reprodukcijoje. Spermos sudėtis dalinai lemia ir galimybę pastoti. Žinoma, kad tai yra tik vienas iš daugelio komponentų, tačiau planuojantiems šeimos pagausėjimą – natūraliai gali kilti tokie klausimai: kaip padidinti spermos kiekį, kaip pagerinti spermos kokybę, kiek spermos reikia norint pastoti ir panašiai.

Per kiek laiko atsistato sperma?

Kyla klausimas – per kiek laiko atsistato sperma? Spermos gamybos laikas, dar vadinamas spermatogeneze, yra sudėtingas procesas, apimantis keletą etapų. Paprastai visas procesas trunka nuo 2 iki 3 mėnesių. Tačiau reikia nepamiršti, kad spermos gamybos laikas gali skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių.

Spermos sudėtis

Pagrindiniai spermos komponentai yra pateikti žemiau.

  • Spermatozoidai. Tai yra vyriškos lytinės ląstelės, kuriose yra spermos DNR. Jie sudaro tik 1–5 % spermos tūrio, tačiau yra svarbiausi spermos komponentai, nes jie yra atsakingi už kiaušinėlio apvaisinimą.
  • Plazmos seminalis. Plazmos seminalis yra skystis, kuris sudaro didžiąją dalį spermos (apie 60–80 %). Jame yra įvairių maistinių medžiagų, fermentų ir kitų junginių, kurie palaiko spermatozoidus ir padeda jiems judėti moterų reprodukcinėje sistemoje.
  • Prostatos liaukos sekretas. Prostatos liaukos sekretas sudaro apie 20–30 % spermos. Jame yra rūgšties, fermentų ir kitų junginių, kurie padeda koaguliuoti spermą ir ištirpinti makšties gleivines.
  • Sėklinių pūslelių sekretas. Sėklinių pūslelių sekretas sudaro apie 10–20 % spermos. Jame yra fruktozės, kuri yra energijos šaltinis spermatozoidams, taip pat kitų junginių, kurie padeda neutralizuoti rūgštinę makšties terpę.
  • Kiti junginiai. Spermoje taip pat yra nedidelių kitų junginių kiekių, tokių kaip jonai, baltymai ir lipidai. Šie junginiai atlieka įvairius vaidmenis spermos funkcijose.

Spermos sudėtis gali skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių: vyro amžiaus, sveikatos, gyvenimo būdo ir t.t. Net ir nedideli spermos sudėties pokyčiai gali paveikti jos gebėjimą apvaisinti kiaušinėlį. Būtent dėl to klausimas – kas kelia spermos kokybę – visiškai normalus.

Spermos kokybės tyrimas

Spermos tyrimas, dar vadinamas spermograma, yra procedūra atliekama siekiant įvertinti spermos kokybę. Jis naudojamas siekiant padėti ištirti vyrų nevaisingumo priežastis ir taip pat gali būti atliekamas po vazektomijos, siekiant įsitikinti, kad operacija buvo sėkminga.

Spermos tyrimas atliekamas analizuojant spermos mėginį, kuris surenkamas masturbacijos būdu. Mėginys turi būti pristatytas į laboratoriją per 1 valandą po surinkimo. Jei nerimaujate dėl savo spermos kokybės – turėtumėte pasikalbėti su savo gydytoju. Jis gali atlikti tyrimus, kad nustatytų bet kokias problemas ir rekomenduoti gydymo būdus. O spermos kokybės tyrimas –  dažniausiai pats pirmasis laukia eilėje.

Kas gerina spermos kokybę?

Vitaminai spermos kokybei gerinti – tobulas pasirinkimas kai planuojate šeimos pagausėjimą. Papildai spermos kokybei gerinti labai dažnai teigiamai veikia ne tik ją, tačiau ir visą organizmą. Tiesa, spermos kiekis bei kokybė gali varijuoti ne tik vartojant papildus, tačiau ir koreguojant savo gyvenimo režimą.

Kokybiškai spermai:

  • Valgykite daug vaisių, daržovių, viso grūdo produktų ir liesų baltymų. Venkite perdirbto maisto, nesveikų riebalų ir cukraus.
  • Bent 30 minučių vidutinio intensyvumo treniruotės kasdien gali pagerinti jūsų bendrą sveikatą ir gali padidinti spermos kiekį.
  • Jei turite antsvorio – svorio metimas gali pagerinti spermos kokybę.
  • Stresas gali neigiamai paveikti spermos gamybą. Raskite sveikų būdų nugalėti stresą, pavyzdžiui, jog
  • Miegas yra būtinas visam organizmui (įskaitant ir reprodukcinę sistemą). Stenkitės miegoti 7-8 valandas per naktį.
  • Apribokite alkoholio ir tabako vartojimą. Šie produktai gali pakenkti spermos gamybai ir kokybei.

Vartokite papildus atsakingai, išbandykite stimuliuojantys geliai, gyvenkite sveikai: tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Išbandykite mūsų siūlomus, populiariausius maisto papildus skirtus padidinti spermos kiekį ir kokybę: Volume500 arba Sperm Volume Caps

Vitaminai spermos kokybei gerinti

Yra keletas vitaminų ir mineralų, kurie gali padėti pagerinti spermos kokybę.

  • Vitaminas C yra antioksidantas, kuris gali padėti apsaugoti spermatozoidus nuo pažeidimų. Jį galima rasti citrusiniuose vaisiuose, paprikose, brokoliuose ir braškėse.
  • Vitaminas D vaidina svarbų vaidmenį spermos gamyboje. Jį galima rasti riebioje žuvyje, kiaušiniuose ir pieno produktuose. Taip pat galite gauti vitamino D iš saulės spindulių.
  • Vitaminas E yra dar vienas antioksidantas, kuris gali padėti apsaugoti spermatozoidus nuo pažeidimų. Jį galima rasti riešutuose, sėklose, augaliniame aliejuje ir žaliuose lapiniuose daržovėse.
  • Cinkas yra mineralas, būtinas spermos gamybai. Jį galima rasti mėsoje, paukštienoje, jūros gėrybėse, pupelėse ir riešutuose.
  • Folio rūgštis yra B vitaminas, kuris gali padėti sumažinti apsigimimų riziką. Spermoje taip pat gali būti naudinga. Jį galima rasti lapinėse žaliose daržovėse, ankštiniuose augaluose ir apdorotose grūduose.
  • Omega-3 riebiosios rūgštys gali pagerinti spermos judrumą ir morfologiją. Jas galima rasti riebioje žuvyje, linų sėmenyse ir graikiniuose riešutuose.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad tai tik keli vitaminai ir mineralai, kurie gali padėti pagerinti spermos kokybę. Sveika mityba, kurioje gausu šių maistinių medžiagų, yra svarbi bendros sveikatos dalis ir gali būti naudinga jūsų spermos kokybei.

Straipsnį parengė Prezervatyvai.net

Panaudota nuotrauka sukurta Bedbible ir paimta iš Pexels

Arzex Kangaroo – naujos kartos maisto papildas, skirtas seksualinei sveikatai Arzex Kangaroo 2 kaps. - vienas iš efektyviausių ...
HARD MAN maisto papildas vyrams erekcijai ir potencijai stiprinti. Viena kapsulė vieną valandą prieš lytinį aktą ir jūsų erekcija bus...
Doc Hammer 24 vnt. - maisto papildas vyrams, kurio sudėtyje esantys vitaminai ir mineralai leis palaikyti tinkamą medžiagų balansą, gali sut...
V-XL Instant - itin greitai veikianti erekcijos tabletė, kuri veikia jau maždaug po 5 minučių. Tai maisto papildas vyrams, natūralios formul...
SizeGain Plus 30 - maisto papildas skirtas vyro varpos apimčiai didinti, bei seksualinei ištvermei gerinti. Ar jūs s...
Ginkgo Biloba - maisto papildai vyrams, gerinantys erekcijos kokybę. Šis Ginkgo biloba tūkstantmečio senumo medžio ekstraktas sk...